Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Eskilstunas bästa shoppingkvarter

Elite Stadshotellet i Eskilstuna

Promenera kring Eskilstunas trevligaste shoppingstråk. Upptäck ReTuna Återbruksgalleria, världens första galleria med enbart återvunna och miljövänliga produkter, eller fynda bland nyheterna i stadens gallerior. Här har vi samlat våra bästa tips så att du kan hitta just din favoritbutik i Eskilstuna.

 

ESKILSTUNAS INNERSTAD

Spendera en heldag i Eskilstunas innerstad. Bilen parkerar du smidigt på en av stadens många parkeringsplatser eller i ett av parkeringshusen som finns i centrum. Här finns all tänkbar shopping, allt från de stora kedjorna till små, mysiga butiker. I citykärnan ligger även de tre större galleriorna 21:an, Cityhuset och Gallerian. Glöm inte att ta en paus från shoppingen med en fika på ett av stadens många caféer.

Två kvinnor med shoppingpåsar som ler
Foto: Angelica Liljenroth


TUNA PARK

Eskilstunas största köpcentrum, Tuna Park ligger en kort bussfärd från centrum. För de som kommer dit med bil finns gratis parkering. Detta är ett stort handelsområde med bra shopping och flera restauranger. I gallerian finns ett 60-tal butiker med allt från kläder till skönhetsprodukter, skor, frisör, apotek och systembolag. Här kan man även boka in en så kallad ”personal shopping” där du kan få hjälp med din shopping av professionella stylister.

GÅRDSBUTIKER

Upptäck Eskilstunas många gårdsbutiker. Prova olika lokala delikatesser och köp ekologiska och närproducerade produkter från trakten. På några av gårdarna finns möjlighet att köpa svenskt kött och korv direkt från gården där djurens föds upp. I Eskilstuna finna även trevliga gårdsbutiker med exempelvis blommor, grönsaker, choklad och kryddor. Vi rekommenderar Sundbyholms kött och fisk, Magdakullan, Solby Gård, Larslunda Hembageri och Granefeldts trädgårdcenter.

Eskilstuna stad vid vatten
Foto: Pierre Pocs


GAMLA STADEN

Ett besök i Gamla Staden är ett måste. Strosa runt bland mysiga butiker, små gränder och vackra byggnader. Butikerna erbjuder en bra mix av lokala delikatesser, märkeskläder, souvenirer och antikviteter. Här finns också skönhetssalonger, spa, massage och flera välsorterade interiörbutiker. Passa på att njuta av en god lunch på ett av Gamla Stadens populära fik eller beställ något kallt att dricka på en av uteserveringarna.

WÄSBY GÅRD

Besök den lantliga handelsplatsen Wäsby Gård och shoppa allt från kläder till möbler och inredning. Wäsby Gård ligger en kort bilfärd från centrala Eskilstuna, precis utanför Torshälla och passar utmärkt att besöka för dig som vill komma bort från stadens brus. Gårdshandelsplatsen erbjuder både shopping, italiensk glass och fika med hembakat bröd.

 

Relaterade artiklar