Boka vårt bästa pris, bli medlem nu!

Shoppa i världens äldsta galleria

Publiceringsdatum 2017-08-08

Ända sedan Luleå byggde världens första shoppinggalleria har de varit en framstående shoppingstad som lockat gäster från hela världen. På kort gångavstånd från Elite Stadshotellet finns Norrbottens största galleria, världens första galleria och unika butiker du endast hittar i Luleå.

Shopping i Luleå

Shopping Luleå

Shopping byggdes redan år 1955 av den numera världsberömda arkitekten Ralph Erskine och var en stor internationell nyhet när den kom. Faktum är att Shopping var det första shoppingscentret som byggdes i världen och än idag kan man se spår av dess spännande historia. Det finns ett helt avsnitt i kulturpodden om gallerian.  Idag finns här ett flertal modebutiker, frisör, gym och caféer.

Strand Galleria

I Strand Galleria finns ett 30-tal butiker inom sport, mode, inredning och teknik. Här kan du strosa omkring bland både väletablerade märkesbutiker och lokala modebutiker som du bara finns i Luleå. Gallerian har även en asiatisk restaurang och en kaffeglassbar.

Smedjan

I Norrbottens största galleria finns gott om butiker att utforska. Fördelat på fyra våningsplan finns omkring 33 butiker, ett mysigt konditori och café. Med sitt centrala läge och på kort promenadavstånd från Elite Stadshotellet i Luleå är Smedjan en perfekt utgångspunkt för en härlig shoppingdag.

Elite Hotels Luleå

Mitt i centrala Luleå ligger Elite Stadshotellet från 1903, med ståtlig entré och vacker festsal i fransk renässansstil. Hotellet erbjuder smakfullt inredda rum, gym, parkering, lunchrestaurang och gastropub.

Läs mer

Upptäck mer inom kategorin Nöje & Kultur

_