Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Sundsvall sevärdheter

En vuxen och ett barn som håller varandra i hand, på promenad i skojen

Sundsvall är magisk stad där det finns mycket att se. Här nedan listar vi flera sevärdheter i Sundsvall som du inte får missa under ditt besök i staden!

 

NORRA BERGET – SUNDSVALLS FRILUFTSMUSEUM

Sundsvalls friluftsmuseum Norra Berget påminner om Skansen i Stockholm. Faktum är att Skansen var en förebild när friluftsmuseet grundades. Här finns en levande kulturmiljö med gamla bodar, odlingar och flera olika nordiska djur.

 

MERLO SLOTT

Merlo slott är en underbart vacker byggnad och en sevärdhet utanför Sundsvall med en rik historia. Slottet byggdes som en sommarbostad åt Bünsow som hade slottet till år 1897. Idag har SCA sitt arkiv här så man får inte gå in i slottet men det är värt att ta en promenad i parken.

 

GRAVFÄLTEN I HÖGOM

Gravfälten i Högom är Norrlands mest kända gravfält. Gravfälten består av fyra storhögar, sju mindre gravhögar och en runsten. Här på gravfälten har det gjorts arkeologiska utgrävningar där man hittat fynd såsom svärd, pilspetsar och guldringar som dateras ända tillbaka till 500 e.kr. Du kan se dessa föremål på Sundsvalls museum.

 

SUNDSVALLS MUSEUM

Sundsvalls museum har många spännande utställningar som både är fasta och tillfälliga. Här finns intressanta saker att upptäcka för alla åldrar som visar både historia och nutida konst.

 

STENSTAN

Stenstan är en vacker stadsdel i Sundsvall och en sevärdhet som är väl värd ett besök. Här finns byggnader med magnifik arkitektur, en fontän med en gedigen historia och två stora torg samt massor med restauranger och butiker.

 

TIPS PÅ FLER SEVÄRDHETER I SUNDSVALL

Varmt välkommen att bo hos oss på Elite Hotel Knaust när du besöker Sundsvall. Fråga personalen i receptionen som gärna ger fler tips på sevärdheter och roliga saker att göra i staden!

 

Fotograf: James Wheeler

RELATERADE ARTIKLAR