Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Stockholms bästa pasta

Pastarätt serverad på en grön tallrik

En vällagad pastarätt kan lyfta vilken dag som helst. En bra pasta ska vara al dente med lagom tuggmotstånd, fylld av balanserade smaker, härliga texturer och lagad på bra råvaror som får komma till tals. I denna artikel lyfter vi fram ett gäng utvalda Stockholmsrestauranger som respekterar det italienska hantverket och levererar riktigt bra pastarätter.


PANE VINO

På Brännkyrkagatan, ett stenkast från Zinkensdamms tunnelbanestation ligger denna italienska pärla. Här njuter du av vällagade och genomtänkta rätter i en mysig miljö som passar lika bra för ett glas vin som en finmiddag. Ett måste på Pane Vino är deras kända fettuccine med gödkalvfilé och tryffelcrème som är värd ett besök i sig.

LA VECCHIA SIGNORA

Denna mysiga italienare har funnits länge på söder och hunnit etablera sig till något som enligt många är en av Stockholms bästa italienska restauranger. Det är inte en slump att de fortsätter vara så populära år efter år, för de har riktigt bra pastarätter som håller hög kvalitet. Rena, tydliga smaker och fantastisk pasta som man skulle kunna äta utan något till – så som det ska vara!

ITALIANO RISTORANTE

På Nybrogatan 12 hittar ni denna familjära italienska restaurangen som serverar förstklassiga rätter med de bästa råvarorna som Italien har att erbjuda. Här kan du ta på känslan av en äkta italiensk familj som drivs av kärleken till mat, dryck och härlig stämning. Här kan du äta riktigt bra pasta som är smakrik, välbalanserad och dessutom vacker att se på. De har stenkoll på hur man kombinerar ihop enkla råvaror med noggrant hantverk för att skapa magi i munnen. 

ADRIA RISTORANTE & BAR

På Adria serveras traditionell italiensk mat med en modern twist. Fokus ligger på genuina och enkla smaker där råvarorna får spela huvudrollen. En stor del av råvarorna importeras direkt från Italien vilket levererar en genomgående hög nivå på rätterna. Pastan lagas självklart på plats enligt konstens alla regler. Smakerna sitter, servicen är på topp och priserna överkomliga.

UN POCO

Un Poco är känd som DJ-duon Ingrosso och Axwells restaurang men har mycket mer att erbjuda än så. Älskar du tryffel och pasta är detta the place to be. Prova deras Maccheroni Tarfuto – tryffelstuvade makaroner med citron och gräslök som får dina smaklökar att dansa. Deras pastarätter är genomtänkta och byts inte ut så ofta vilket innebär att de vet hur man lagar dem riktigt bra.

Relaterade artiklar