Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

De bästa dejtingställena i Stockholm

En uppklädd man och kvinna i klänning utbringar en skål med utsikt över stan

Det finns ingenting så spännande, nervöst och underbart som den första dejten. Att hitta rätt ställe för dejten i Stockholm kan vara nog så snårigt. Ibland vill man att stämningen ska vara bubblande festlig, medan man andra gånger vill hitta en restaurang med hög mysfaktor, eller ett ställe med snabb servering. Oavsett vilken atmosfär man önskar, hjälper vi dig att hitta rätt restaurang till dejten.


PÅ DEJT MED VEGANEN

Ta med din dejt på en charmerande tripp till Vietnam i Vasastaden. Restaurangen Minh Mat drivs av Minh Du Alneng, författaren bakom kokboken: Äta ris- maten och livet. Konceptet genomsyras av vegetariska och hälsosamma rätter, med färska krispiga råvaror från naturen.

För de som inte vill gå "all in" på det veganska finns även gudomliga fisk- och kötträtter. Det här är ett perfekt dejtingställe med en tillbakalutad atmosfär med spännande smaksensationer som skapats i en sjudande matkultur-kittel.

En kvinna och en man håller i handen med de går på en gata i stan


PÅ DEJT MED LIVSNJUTAREN

Det här är ett säkert kort både när det kommer till service, stämning, mat och det fina läget intill Strandvägen. Gastrologik är en prisbelönt och hyllad stjärna som inte gör så mycket väsen av sig, förutom i köket där dess ljuva kokkonst sjunger högt och tydligt.

Gastrologik serverar nynordiskt mathantverk på hög nivå med fokus på skandinaviska smaker. Här finns inte någon fast meny utan här är varje måltid en unik upplevelse, där gästen väljer antalet rätter. Gastrologik har även en populär bakficka som heter Speceriet som ligger vägg i vägg.

PÅ DEJT MED FILMÄLSKARE

Bio Capitol är en oberoende biograf, med en repertoar av välkända titlar, internationella premiärer och smalare filmer. Med två salonger, inredda i art déco-grace och en stor dos guld och sammet, bjuder man på en helhetsupplevelse med både mat, kultur och bio. Vad mer kan man begära av en första dejt?

På bistron kan du äta middag och välja ur ett genomtänkt sortiment av drycker, antingen före eller efter filmen. Eller så beställer du något från barmenyn att mumsa på medan du njuter av filmen i en minst sagt fantasieggande atmosfär.

PÅ DEJT MED ITALIAN-LOVER

Om du är på jakt efter en något gömd italiensk pärla i storstadsdjungeln och vill imponera på dejten med italienska fraser, ska du bege dig till Vasastaden. 

The Italian Cousins som i början startades som en foodtruck, drivs av kusinerna Davide och Enrico som bokstavligen tilllagar mat med amore.

Här serveras genuin italiensk mat gjord på ekologiska och närproducerade råvaror i säsong från både Sverige och Italien. Idag driver kusinerna tre restauranger; en pizzeria i Vasastan, en pizzeria och bar i City samt en pizzeria och salumeria på Södermalm. Var beredd på att kyparen pratar italienska och att du troligen kommer att äta tills du spricker. Här är det trångt, familjärt, högljutt och alldeles, alldeles underbart gott!

PÅ DEJT MED HIPSTERN

Omnipollo är en mycket populär krog som byggts kring Omnipollos hyllade bryggeri på Götgatsbacken. Hit går man om man vill testa ölsorter och kreativ hipsterpizza i social miljö. Eller varför inte göra en improviserad ölprovning.

Vill ni fortsätta kvällen så är Södermalm perfekt att barhoppa på. För dig som vill addera lite mer romantik, rekommenderas en kort promenad till Monteliusvägen, en 500 meter lång väg med strålande utsikt over sjön Mälaren, Stadshuset och Riddarholmen, inte minst i soluppgång eller solnedgång.

Relaterade artiklar