Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Sommar i Norrköping

Ett lejon på Kolmården

Njut av en läskande glass i solen och promenera längst stadens Södra promenad, ta med familjen på en heldagsutflykt på Nordens största djurpark Kolmården eller prova på en ny sport. Norrköping är en riktigt härlig sommarstad med gott om aktiviteter för hela familjen. Här är våra tips för en lyckad sommardag i staden.


KOLMÅRDENS DJURPARK

Kolmårdens djurpark är Nordens största djurpark. Hit lockas varje år flera hundratusentals besökare från hela världen och med sitt vackra läge med utsikt över Bråviken förstår man varför. I parken finns gott om aktiviteter för hela familjen. Här finns allt ifrån exotiska djurarter till shower, karuseller och restauranger. 

Den 115 km/h snabba åkattraktionen Wildfire bjuder på en hisnande färd och har blivit framröstad som Europas bästa berg- och dalbana. Berg- och dalbanan ligger även nära den populära linbanan, en safaritur som för dig över imponerande djur som lejon, giraffer och älgar.

För de minsta barnen finns Bamses värld där besökarna har möjlighet att hälsa på inne hos Lille-Skutt och smaka på farmors pannkakor. Hyr gärna en skrinda och packa matsäck för en härlig heldag. 

HALVARS GLASS

Ett besök i Norrköping är inte komplett utan ett besök på Halvars glass. Denna klassiska glasskiosk har funnit i staden enda sedan 30-talet och ligger längs den Södra promenaden, kantad av lummig grönska. Prova en av deras glassmenyer eller njut av en mjukglass i solen. Här finns smaker för alla.

I anslutning till glasskiosken finns en trevlig uteservering, men vi rekommenderar istället att ta med din glass för en härlig promenad längs allén. Fråga gärna personalen efter deras favoritglassar för att upptäcka en ny smak i sommar. 

AQUAGOLF

Prova på en ny typ av golfupplevelse! På Norrköpings egen aquagolfbana slår man ut från en brygga med mål om att träffa i korgen på någon av de flottar som flyter på vattnet. Detta är en riktigt rolig aktivitet som passar de flesta åldrar.

Ta med kompisgänget och tävla om vem som träffar flest korgar. Aquagolfens sponsorer lottar dessutom ut priser som jetski och restaurangcheckar för de som bemästrar aquagolfen allra bäst. 

UTOMHUSBIO

Packa ner picknickfilten för en mysig kväll tillsammans med någon du tycker om. Filmföreningen Flimmer har arrangerat utomhusbio i Norrköping under många års tid och arrangemanget brukar vara mycket välbesökt under sommarens ljumma kvällar. I år kommer detta även vara ett inslag under Norrköpings årliga augustifest där den folkvalda filmen Solsidan kommer att visas. 

Stadsfesten Augustifesten arrangeras i år den 7-8 augusti med konserter, marknad och tivoli. Utomhusbion arrangeras på onsdagen den 8 augusti precis utanför Norrköpings konstmuseum vid Kristinaplatsen. 

Relaterade artiklar