Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Shopping i Norrköping

Park med en forsande bäck och en bro i Norrköping

Norrköping skulle också kunna kallas galleriornas stad med tanke på de många shoppingmöjligheterna som finns i staden med omnejd. Spatsera bland Norrköpings trevligaste shoppingstråk och njut av det goda utbudet av riktigt bra shopping. Staden erbjuder en mix av kända märken, lokala butiker och välkända kedjor. Här har vi samlat några av våra bästa tips för att hitta just din favoritbutik i Norrköping.

GAMLA STAN

Enda sedan medeltiden har Gamla stan utgjort själva kärnan av Norrköping. Kvarterens vackra byggnader, många från 1700-talet, huserar idag trevliga små butiker, hotell, kontor och den vackra Svenska Kyrkan S:t Olof. Upplev de pittoreska gatorna, köp med dig en kaffe på Surdegsbageriet och kika in i de små trevliga butikerna. Stadsdelen Gamla stan är ett fantastiskt område att strosa runt i med strömmen som gräns och följeslagare åt väster hela vägen till Karl Johans park.

NORRKÖPING CITY

Lämna jackan i bilen och spendera en heldag i Norrköpings pärlband av köpcentrum. Här ligger de populära galleriorna Spiralen, Linden och Galleria Domino på rad med ett stort utbud av butiker av alla dess slag. I galleriorna finns det gott om restauranger och caféer så att ingen behöver gå hungrig i jakten på de stora fynden. Linden och Spiralen Köpcentrum har stått för en stor del av Norrköpings Citys mat- och shoppingutbud sedan 70-talet och erbjuder nu även bio på bara andra sidan gatan samt olika träningsformer för alla åldrar.

KNÄPPINGSBORG

Endast ett kvarter från gallerian Domino finns det mysiga handelskvarteret Knäppingsborg. Det som började som en kvarnrörelse och snustillverkning redan på mitten av 1700-talet är nu ett vibrerande kvarter med massor att erbjuda. Missa inte de pittoreska delikatessbutikerna med ost och chark från lokala gårdar. I Knäppingsborg finns även inredning, klädbutiker och restauranger av hög kvalité. Trots de moderna kvarteren har man varit rädd om de anrika detaljerna och skapat en unik plats för folk att mötas på.

INGELSTA SHOPPING

För den bilburna erbjuder Norrköping även gallerian Ingelsta shopping där de flesta större modekedjorna finns representerade. Ingelsta har länge varit ett etablerat handelsområde, endast 10 minuters bilfärd från citykärnan. Denna galleria är områdets största med gott om parkeringsmöjligheter utanför. Här finns också en food court där alla kan hitta sin personliga favoritmat när hungern börjar smyga sig på. För dig som önskar en lugnare shoppingtur eller bara ta en kaffe utan barn finns ett bemannat lekland till godo. Här har barnen det garanterat roligt och får leka av sig ordentligt medan du får en stund för dig själv.

MIRUM GALLERIA

Mirum, eller ”överraskande” som det betyder på latin, erbjuder ett av Östergötlands största shoppingutbud. Under samma tak huserar fler än 50 butiker, stora och små aktiviteter för hela familjen. Förutom shopping i vanliga butiker arrangerar även Mirum en populär bakluckeloppis för en lite mer hållbar shoppingupplevelse. Om man har tur springer man även på Mirre Mullvad, Mirums egen maskot, som är alla barnens absoluta favorit!

Inte långt från Norrköping ligger Linköping med ett lika stort utbud av shopping och upplevelser. Läs mer här!

Relaterade artiklar