Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Bäst shopping i Jönköping

Kläder som hänger på galgar

I Jönköping finns goda shoppingmöjligheter för alla, vare sig du vill fynda kläder på second hand eller handla lokalproducerade grönsaker på en torghandel. På bara några minuter når man flera härliga shoppingstråk från Elite Stora Hotellet.

 

JÖNKÖPING CITY

Stadskärnan är en perfekt plats för den shoppingsugne, här finns nämligen 206 olika butiker att kika runt i. Ta en promenad längs huvudstråket Östra Storgatan och besök både välkända kedjor och lokala butiker längs vägen. I Västra Centrum ligger Klostergatan där du kan hitta lokalproducerade grönsaker, second hand-butiker och mindre designbutiker. Sväng gärna in på alla mysiga smågator som finns och låt dig förtrollas av Jönköpings charm! De flesta butikerna har öppet till kl. 18.00 på vardagar och kl. 16.00 på helger.

ASECS SHOPPINGCENTER

Asecs shoppingcenter är Jönköpings gamla militärregemente som gjorts om till ett stort shoppingcenter. Här hittar du 80 olika butiker och restauranger som säljer allt från kläder och skor till leksaker och TV-spel, allt under samma tak. De olika gångstråken i gallerian skapar en spännande men samtidigt mysig atmosfär. I samma område huserar även flera livsmedelsbutiker, IKEA och stora elektronikkedjor så här kan du förmodligen hitta allt du kan tänkas behöva.

TORGHANDEL PÅ VÄSTRA TORGET

Är du i Jönköping över en helg rekommenderas ett besök på torghandeln på Västra Torget. På lördagar mellan kl. 07.30 och 13.00 hittar du en av Sveriges största torghandlar där det bland annat säljs lokalproducerade frukter, grönsaker, köttbitar, ostar och sötsaker. Bland knallarna säljs även kläder, böcker och saker för heminredning. Bara den mysiga stämningen och härliga atmosfären gör sig förtjänt av ett besök i sig, men sannolikheten att du lämnar torget tomhänt efter ett besök är liten.

TÄNDSTICKSOMRÅDET

Den gamla tändsticksfabriken i Jönköping har fått ett nytt ansikte och är i praktiken som en liten stad i sig själv. Tändsticksfabriken är en central aktör som satte Jönköping på världskartan, och området runt omkring har en unik stämning som inte går att finna någon annanstans. I vackra röda tegelhus kan du hitta gallerier, museum, unika butiker, restauranger, antikviteter och mysiga caféer. Varje lördag hålls dessutom en loppmarknad i Kulturhuset i området där du kan fynda mycket roligt att ta med dig hem!

 

Relaterade artiklar