Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Sevärdheter i Köping

Barn som går runt bland löv

Vackra Köping har sevärdheter från flera årtionden. Här hittar du tips på sevärdheter i Köping som du inte får missa!


OFFENTLIG KONST

Runt om i Köping finns sevärdheter i form av offentlig konst från konstnärer som Carl Milles, Wive Larsson, Olof Ahlberg och Astrid Bergman-Taube. Konstverken är blandade med mer modernare stil och mer klassiska statyer. Ta en promenad runt stan och upptäck all vacker konst som finns i varje hörn.

APOTEKSHUSET

På Stora Torget hittar du Apotekshuset – en vacker sevärdhet i Köping. 1889 uppfördes denna unika byggnad som går i fransk nyrenässansstil. Tidigare stod Scheeles gamla apotek här men efter storbranden revs apoteket och det nya apotekshuset uppfördes. Huset har en spännande och vacker arkitektur.

SOMMARBLOMMOR

På sommaren fylls Köping med cirka 8000 blommor som planteras i staden med ett specifikt tema. I juni planteras det blommor som får stå och göra staden vacker fram tills september.

STRÖBOHÖG

Ströbohög är ett landmärke för Köping och en sevärdhet med en gedigen historia. Detta fornminne från järnåldern är troligen en kungagrav. Gravhögen är cirka 35 meter i diameter och idag runt 10 meter hög, förr i tiden var den dock högre. Enligt sägen är det den legendariske sveakonungen Anund som kan ligga i högen men ingen vet säkert.

NYSTRÖMSKA GÅRDEN

Nyströmska gården är en unik gammal gård med vackra snickerier. Gården är från 1600-talet och är väl bevarad. Från år 1870 var detta en snickaregård med snickare som gjorde bland annat dörrar, karmar, fönster och andra snickerier på beställning. Även båtar och möbler kunde tillverkas här.

KÖPINGS BRANDMUSEUM

Köpings brandmuseum är en sevärdhet i Köping med mycket karaktär. Här kan du få en guidad tur från riktiga brandmän och se unika släckningsredskap som dateras tillbaka ända till 1700-talet.

BO HOS OSS I KÖPING

Ska du besöka Köping är du välkommen att bo hos oss på Hotel Bishops Arms. Hotellet ligger mitt i Köping och erbjuder 36 mysiga hotellrum i brittisk-inspirerad stil. Passa på att ta en öl i hotellets trevliga gastropub efter att du upptäckt alla sevärdheter i staden.

Relaterade artiklar