Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Sevärdheter i Gävle

En kvinna håller i en kaffekopp

Välkommen till vackra Gävle där det finns något för alla. Här har vi på Elite Hotels samlat några sevärdheter i Gävle som helt klart är värda ett besök!

 

MACKMYRA WHISKYBY

Gillar du Whisky är Mackmyra Whiskyby en sevärdhet i Gävle som du inte får missa. Det svenska whiskymärket Mackmyra har ett modernt destilleri med en imponerande samling whisky. Vandra runt i vyn och lär dig mer om hur Mackmyras populära whisky tillverkas. Ta gärna ett stopp i restaurangen för en bit mat och en whiskyprovning.

GASKLOCKORNA

Gasklockorna är en sevärdhet i Gävle som blivit en symbol för staden. Gasverket här uppfördes 1893 och var en påkostad byggnad ritat av Ferdinand Boberg. Idag är gasklockorna ett härligt evenemangsområde där kultur och nöjen möts. Se en föreställning eller bara strosa runt i det vackra området!

BOULOGNERSKOGEN

En lugn och avkopplande sevärdhet i Gävle är Boulognerskogen. I detta magiska skogsområde kan du promenera bland fantastisk grönska och vattendrag som ger en rogivande stämning. I parken hittar du även ett mysigt café som är perfekt för en fika.

BÖNA FYRMUSEUM

Denna gamla fyr från 1840-talet är byggd av korsvirke och bräder medans boningshuset som består av ett rum och kök är byggt av timmer. Tornet mäter 19,9 meter över havet och har hela 73 trappsteg upp till toppen varifrån du får en magisk utsikt över den vackra skärgården.

GÄVLEBOCKEN

En sevärdhet i Gävle som är given om du besöker staden i december är Gävlebocken. Julbocken ställs varje år upp på Slottstorget och har sedan starten 1966 eldats upp över 30 gånger vilket gjort bocken känd i hela Sverige.

FRÅGA OSS PÅ ELITE HOTELS FÖR FLER SEVÄRDHETER I GÄVLE

Bor du hos oss på Elite Hotels är du varmt välkommen att fråga personalen i receptionen för fler tips på sevärdheter i Gävle. Vi guidar dig gärna till en fantastisk semester!

 

Relaterade artiklar