Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Sevärdheter i Karlstad

Karlstad från helikoptervy

I soliga Karlstad finns sevärdheter i mängder. Vandra över den gamla stenbron Östra bron eller gör ett besök på födelseplatsen för Gustaf Fröding. Vi guidar dig till de bästa sevärdheterna i Karlstad.


VÄRMLANDS MUSEUM

Är du intresserad av konst är Värmlands Museum en sevärdhet i Karlstad som är väl värd sitt besök. Museet ligger på Sangrundsudden och har varje år 15-20 utställningar med foton och konst. Här finns även en historisk utställning som visar hur människor levt i Värmland under 10 000 år. Är barnen med finns det en mysig skaparverkstad och Sandbergs sagovärld fylld med spännande historier.

ÖSTRA BRON

Östra bron är en gammal stenbro som byggdes mellan 1761 och 1811. Den var på sin tid den längsta bron i Sverige med sina 168 meter och tolv vackra valv. Detta är en av Karlstads vackraste sevärdheter och en perfekt bakgrund för en selfie.

MARIEBERGSSKOGEN

Mariebergsskogen är en mysig stadspark fylld med upplevelser för alla sinnen. I Naturum Värmland finns utställningar för hela familjen och i Lillskogen kan ni träffa alla djuren. Blir ni hungriga eller bara vill vila lite finns det ett härligt café i Naturum Värmland.

ALSTERS HERRGÅRD

Alsters Herrgård är en sevärdhet i Karlstad för alla som tycker om diktaren Gustaf Fröding. Gustaf föddes här år 1860 och numera finns det butiker, gallerier och utställningar samt café och restaurang. Runt herrgården slingrar sig naturstigar och vandringsleder som är utmärkta att upptäcka.

STATYN SOLA

Värdshusvärdinnan Eva-Lisa Holtz som levde i Karlstad mellan 1739-1818 kallades för Sola och blev en symbol för karlstadbornas gästvänlighet, glada sinne och driftiga entreprenörskap. Hon fick en staty gjord efter sig som står vid Klarälvens strand i centrala Karlstad.

VI GER TIPS PÅ FLER SEVÄRDHETER I KARLSTAD

På Elite Stadshotellet är vi experter på sevärdheter i Karlstad och guidar dig gärna till allt fantastiskt denna stad har att erbjuda. Varmt välkommen att prata med personalen i vår reception för fler tips!

Relaterade artiklar