Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Att göra i Jönköping

Utsikt över vättern

Det finns gott om saker att göra i Jönköping. Stadens vackra läge intill Vättern öppnar upp för många härliga utflyktsmål, fina sevärdheter och aktiviteter. Här är några av våra bästa tips på saker att göra i Jönköping.

 

CYKLA LÄNGST BÖLJANDE LANDSVÄGAR

Jönköping är en utmärkt cykelstad med gott om välskötta cykelbanor och fina utflyktsmål. Här finns allt från trevliga landsvägar kantade av mysiga gårdsbutiker till mountainbikebanor och backar. Packa med dig en matsäck och bege dig ut på en härlig aktivitet i Jönköpings fina omgivningar.

UNNA DIG EN LYXIG HOTELLNATT

Precis intill vattnet i Jönköpings mysiga stadskärna hittar du Elite Stora Hotellet. Här bor du på bästa utgångsläge med trevliga restauranger, butiker och caféer precis runt hörnet. Bo i ljusa rymliga rum med en härlig utsikt över Vätterns södra strand och starta varje morgon med en lyxig frukostbuffé innan du ger dig ut för att upptäcka staden.

Läs mer

BESÖK EN ÄPPELODLING

Äppeldalen är ett spännande utflyktsmål året runt och något du definitivt borde göra i Jönköping. Besök det mysiga caféet eller strosa omkring bland de fina äppelodlingarna. Glöm inte att köpa med dig lokalproducerade råvaror från den trevliga gårdsbutiken.

GE SAGAN LIV UNDER EN TROLSK BÅTTUR

John Bauer är den fantasifulla författaren som skapat trolska miljöer med Jönköpings skogar som inspiration. Följ med på en båttur genom den näckrosfyllda kanalen mellan sjöarna Ören och Bunn och sätt dig in i hans spännande historier under en familjevänlig guidning. En aktivitet i Jönköping som kommer älskas av hela familjen!

UMGÅS I DEN VACKRA STADSPARKEN

Från Stadsparken i Jönköping erbjuds en vacker vy över staden. Fyll en picknickkorg för en aktiv dag ute i det gröna med parklek, picknick och mys i en av Jönköpings finaste parker. Här finns även en stor lekpark, djur och ett trevligt café.

SMAKA PÅ NYGRÄDDADE POLKAGRISAR

Något man måste göra i Jönköping är att besöka Gränna som är vida känt för sin polkagristillverkning. Vackert beläget vid Vättern är detta ett härligt utflyktsmål för hela familjen där man kan följa polkagristillverkningen och smaka på nygräddade polkagrisar. På flera platser finns det även möjlighet att baka polkagrisar och få lära sig processen steg för steg.

BESÖK ETT MUSEUM

En lugnare aktivitet i Jönköping är att besöka ett av alla bra museer med spännande utställningar för hela familjen. Jönköpings läns museum ställer ut John Bauers spännande konst och lär dig mer om småländsk kulturhistoria. Ett annat intressant museum är det kända Tändsticksmuseet som tar med dig på en spännande resa från träd till färdig tändsticka. Missa inte heller Husqvarna museum som visar upp historiska industriprodukter från företagets mångåriga historia och Gränna museum där du kan följa olika polarexpeditioner.

VI VET SOM HÄNDER I JÖNKÖPING

På Elite Hotels har vi koll på allt som händer i Jönköping. Du är varmt välkommen att fråga oss i receptionen för fler tips på evenemang i Jönköping och andra roliga saker att göra!

 

Relaterade artiklar