Boka vårt bästa pris, bli medlem nu!
Vill du veta mer om vad vi erbjuder?
Ring oss på
021-10 28 20
eller gör en
förfrågan

Konferens på Elite Stadshotellet, Västerås


Konferens på Elite Stadshotellet, Västerås


Elite Stadshotellet har varit en central mötesplats i Västerås ändå sedan år 1907. Under år 2017 firade vi 110 år och valde i samband med detta att renovera vår konferensvåning, frukostmatsal, delar av festvåningen och lobbyn.

Idag stoltserar hotellet med topprenoverad konferensvåning där vackra detaljer som bevarade kristallkronor och stuckaturer skapar en unik inramning till mötet.  Vi erbjuder 8 moderna konferenslokaler för allt från det lilla till det stora mötet.

Vår största lokal, Stora Salen är K-märkt och passar utmärkt för större fester och sammankomster för upp till 300 personer. I anslutning till konferensvåningen finns även vår inbjudande frukostmatsal där vår konferensfika serveras vid varje konferens- och mötestillfälle. Varmt välkommen!

Fakta


 • 8 konferenslokaler
 • 137 rum
 • 1 restaurang
 • 2-300 personer
 • WiFi
 • Dataprojektor
 • Whiteboard
 • DVD / Tv / Video
 • Mikrofon
 • Blädderblock/Anteckningsblock & Pennor
 • Vatten
 • Frukt & karameller
Högtalaranläggning, talarstol, mobil scen, mikrofoner och myggor vid förhandsbokning.

Easy meetings

EASY MEETINGS


Läs merHotellet har sedan invigningen 1907 varit en central mötesplats i Västerås och vi har genom åren som gått tagit vara på den klassiskt tilltalande miljön och anpassat den till våra gästers behov och önskemål. Hotellets åtta konferenslokaler kombineras i fin gammal jugendstil med modern teknik.
Vissa går att öppna upp dörrar emellan så det blir ett ”flöde” för t.ex. mässor. Hotellet har inga grupprum men det finns gott om utrymmen med soffgrupper och liknande som använts flitigt av konferensgäster till grupparbeten.

Sittningar


Lokaler KVM Bio Skolsittning U-sittning Öar Styrelsesittning
Stora salen 245 280 176 - 180 -
Djäknesalen 145 150 100 40 84 40
Skära Salongen 102 90 60 36 64 30
Rudbeckiussalen 85 70 50 30 36 20
Västra Salongen 79 70 50 30 48 20
Östra Salongen 57 40 30 20 30 12
Styrelserummet 36 - - 14 - -
Bankiren 30 - - 12 - 14

Beskrivningar


Stora salen


Elite Stadshotellet Västerås största lokal är Stora Salen som passar utmärkt för större konferensgrupper, mässor eller kanske en modevisning? Lokalen är K-märkt och är i ljusa färger med stora fönster. På kvällen kan den göras om till en fantastisk middags- och balsal. I anslutning till Stora salen finns vår terrass som med fördel kan användas till både en fikapaus eller ett mingel.

Djäknesalen


Djäknesalen är vår näst största lokal med stora vackra fönster som vetter mot Stora Torget. Denna sal erbjuder luftkonditionering och har en ljus och modern känsla. Här finns också en fast scen vilket gör att lokalen lämpar sig ypperligt för bl.a föreläsningar. 


Skära Salongen


Denna lokal ligger i anslutning till Stora Salen och är vackert inredd i en mörkrosa färger, därav dess namn, Skära Salongen. 


Rudbeckiussalen


Det här är en stilfull och vacker lokal som går i gråa nyanser med kristallkronor och speglar på väggarna. Här kan vi ta emot upp till 50 personer i skolsittning och lokalen har även  luftkonditionering.


Västra Salongen


Västra Salongen är en ljus, härlig lokal med sobra färger och högt i tak samt stora fönster med gott om ljusinsläpp. Går att öppna upp en vikvägg in till Östra Salongen. 


Östra Salongen


Östra Salongen ligger i anslutning till Stora salen och det går att öppna en vikvägg in till Västra Salongen.


Styrelserummet


Styrelserummet har en fast styrelsesittning och går i klassisk stil med den allra senaste tekniken.


Bankiren


Denna lokal ligger intill entrén av hotellet och en kort bit ifrån vårt konferenscenter. Bankiren är inredd i en indistriell stil med styrelsesittning.


Välkommen att kontakta vår konferensavdelning för information om vad vid kan erbjuda dig. Vi har olika menyförslag och kan även skräddarsy efter dina önskemål och idéer. 

Välkommen att kontakta oss: 021-10 28 20

 


I samband med din konferens hos oss på  Elite Stadshotellet kan vi rekommendera ett flertal olika aktiviteter, från kulinariska mer stillsamma aktiviter som t ex dryckesprovning till mer pulshöjande såsom paintball eller kanske åka RIB-båt. Kontakta gärna oss om du har frågor om någon av nedan alternativ.

 • Öl och whiskeyprovning på The Bishops Arms
 • Prison Island
 • Saluhallen Slakteriet, en gastronomisk upplevelse.
 • Strike med bowling och Multisport simulatorer.
 • Paintball och The Rock Adventure, paintball i ett berg.
 • Sala silvergruva
 • Golf
 • Mälarchocolaterie, med bla chokladprovning.
 • RIB-båt
 • Vallby Friluftsmuseum
 • Äventyrsgolf
 • Gocart
 • Cantaquiz
 • Segway
 • Björnö aktivitetscenter med långfärdsskridskor, geocaching, kanot och kajak-turer,  femkamp m.m

Sala Silvergruva

Följ med på en spännande guidad tur i Sala Silvergruva, det finns flera olika gruvvisningar att välja bland, här erbjuds också en höghöjdsbana och museum.


Kokpunkten

Kokpunkten är Sveriges första actionbad - en unik upplevelse med egendesignade attraktioner förlagt över åtta våningar i det ikoniska gamla ångkraftverket i Västerås.


Skultuna Mässingsbruk

Skultuna Messingsbruk & Fabriksbutiker är ett av Sveriges  populäraste turistmål med Fabriksbutiker, Museum och Café. På samma ställe sedan år 1607.


Frösåkers Brygga

Vikingabyn med bågskytte, smide, runristning, katapult, vikingaskeppsrodd samt stora vikingahuset "Gudagott" och Skeppsmuséet. 


Ut på sjön med SjöEvent

SjöEvent i Västerås hjälper till med turer i vackra Mälaren, med både båt, RIB, Yacht och vattenskoter. 


Externa talare

Vi vet att ett lyckat möte kräver ett bra och genomtänkt innehåll. Elite Hotels samarbetar därför med Talarforum som är Skandinaviens ledande kunskapshus för externa föreläsare med mer än tjugo års erfarenhet. Med över 8 000 föreläsare, utbildare, experter, underhållare och inspiratörer kan de hjälpa till med att hitta precis det upplägg som är rätt för ert tillfälle. Det finns en mängd olika alternativ för både små och stora plånböcker. Kontakta hotellets konferensbokning på telefon 021-10 28 20 eller mejla till reservation.vasteras@elite.se så berättar vi mer.


Champagneprovning

Champagne- eller Vinprovning med inspirerande Eva Weckström. Välj mellan 3 olika typer av provningar, önskar ni kan dessa kombineras med mat.

Champagne, och/eller mousserande vin ( 4 olika)
Vi talar om hur man provar mousserande vin, framställning, regioner och olika typer, vinernas karaktär, bubblor och druvor, vad vinet passar till i matväg och självklart likheter och skillnader.

Provningen går mycket bra att utöka med olika tilltugg som passar vinerna, ex brie, skagen, löjrom, anklevermousse- kostnad tillkommer beroende på vad ni önskar.

 

Grundprovning
5 olika viner- 1 mousserande, 2 vita, 2 röda

Vi talar om hur man provar vin, lite historik, vinframställning, vinernas karaktär och druvor, vad vinet passar till i matväg och självklart likheter och skillnader.

Här går det att utöka provningen med mat/vin i kombination. Man får på tallrik 5 olika smårätter som matchar vinerna, och vi talar extra om mat/vin i kombination- kostnad tillkommer beroende på vad ni önskar

 

Ripasso och Amarone:
4 olika viner (Valpolicella, Ripasso, Amarone och Recioto)

Vi provar 4 olika röda viner från omåttligt populära vinområdet Valpolicella, i Veneto i norra Italien. Vi diskuterar Italien som vinland, regionen, dess druvor och traditioner och de olika stilarna på vinerna. 

Även här går det att utöka provningen med choklad/vin i kombination. Man får på tallrik 4 olika chokladbitar som matchar respektive vin. Vi talar om chokladbönans historia, odling och framställning samt självklart hur man matchar med vinet.

Läs mer på www.evasvinochmat.com.

Provningarna kostar 3500 SEK ex moms, kostnad för vinet tillkommer samt för eventuellt tilltugg.


Mitt i centrala Västerås ligger Elite Stadshotellet. Här har du nära till det mesta: varuhus, restauranger, caféer, friluftsaktiviteter, lokaltransporter och tågstationen. Elite Stadshotellet i Västerås är ett högklassigt hotell med gamla anor i modern tappning i en av Sveriges vackraste byggnader i jugendstil. Våra 137 rum är modernt utrustade och flera erbjuder luftkonditionering. Alla hotellgäster har möjlighet att träna i vårt gym eller koppla av en stund i bastun. På hotellet finns gastropuben The Bishops Arms med ett brett öl- och whiskysortiment samt en trevlig pubmeny.


The Bishops Arms Västerås


Den allra första The Bishops Arms-puben öppnade på Elite Stadshotellet i Västerås 1993. Namnet "The Bishops Arms" valdes tack vare närheten till stadens domkyrka och Biskopsgatan. Sedan dess har den mysiga gastropuben blivit mycket populär både bland Västeråsbor och hotellgäster.

Öppettider

Måndag: 17.00–23.00
Tisdag: 16.00–24.00 
Onsdag: 16.00–24.00
Torsdag: 16.00–24.00
Fredag: 15.00–01.00
Lördag: 12.00–01.00
Söndag: 17.00–22.00Vid konferenser med övernattning finns möjligheten att välkomna gästerna med något gott att äta och dricka på rummet. Varför inte komplettera med ett personligt meddelande?  

Pris från 55:-/person


Från 55 SEK /person

Boka
Ändra hotell


Elite Stadshotellet och The Bishops Arms erbjuder ett stort antal olika dryckesprovningar inom områdena whisky och öl.


Från 325 SEK /Person

Boka
Ändra hotell

Kontakta oss

Hitta till hotellet

GPS Koordinater 
59.61144 | 16.542381
 
FLYGPLATSER
Stockholm – Västerås Flygplats, cirka 10 minuters bilresa från hotellet. Stockholm Arlanda Airport, flygbussar går frekvent mellan Västerås och Arlanda. Läs mer här.

TÅG
Hotellet ligger omkring 10 minuters promenad från centralstationen. Gå från
centralstations huvudentré över gatan i riktning mot parken. Följ sedan gångvägen genom parken tills ni kommer till centrum. Fortsätt längs Vasagatan mot Stora Torget där Elite Stadshotellet ligger.

BUSS
Det finns flera lokala busshållplatser i närheten av hotellet, den närmsta är Vasagatan cirka 50 m från oss.

BIL
Från E18: sväng av vid Rocklundamotet och kör mot Centrum. Följ Vasagatan mot centrum, sväng höger in på Biskopsgatan och följ vägen in mot torget där hotellet ligger på höger sida.

PARKERING
Parkering erbjuds på våra innegårdar. Bokas i förväg via receptionen på telefon 021-10 28 00.

_