Boka vårt bästa pris, bli medlem nu!
Vill du veta mer om vad vi erbjuder?
Ring oss på
021-10 28 20
eller gör en
förfrågan

Konferens och möten


Konferens och möten


Här finns allt som kännetecknar ett lyckat möte. Klassiskt anrik miljö, moderna lokaler, utsökta måltider och service i toppklass. På Elite Stadshotellet trivs det lilla sällskapet, företagseventet, konferensen och den fantastiska festen. Du hittar oss vid Stora Torget, ca tio minuters promenad från Centralstationen.


Fakta


 • 8 konferenslokaler
 • 137 rum
 • 1 restaurang
 • 2-300 personer
 • WiFi
 • Dataprojektor
 • Whiteboard
 • DVD / Tv / Video
 • Mikrofon
 • Blädderblock/Anteckningsblock & Pennor
 • Vatten
 • Frukt & karameller
Högtalaranläggning, talarstol, mobil scen, mikrofoner och myggor vid förhandsbokning.

Easy meetings

EASY MEETINGS


Läs merHotellet har sedan invigningen 1907 varit en central mötesplats i Västerås och vi har genom åren som gått tagit vara på den klassiskt tilltalande miljön och anpassat den till våra gästers behov och önskemål. Hotellets åtta konferenslokaler kombineras i fin gammal jugendstil med modern teknik. Vissa går att öppna upp dörrar emellan så det blir ett ”flöde” för t.ex. mässor. Hotellet har inga grupprum men det finns gott om utrymmen med soffgrupper och liknande som använts flitigt av konferensgäster till grupparbeten.

Sittningar


Lokaler KVM Bio Skolsittning U-sittning Öar Styrelsesittning
Stora salen 245 280 176 - 180 -
Djäknesalen 145 150 100 40 84 40
Skära Salongen 102 90 60 36 64 30
Rudbeckiussalen 85 70 50 30 36 20
Västra Salongen 79 70 50 30 48 20
Östra Salongen 57 40 30 20 30 12
Styrelserummet 36 - - 14 - -
Bankiren 30 - - 12 - 14

Beskrivningar


Elite Stadshotellet Västerås största lokal är Stora Salen som passar utmärkt för större konferensgrupper, mässor eller kanske en modevisning? Lokalen är K-märkt och är i ljusa färger med stora fönster. På kvällen kan den göras om till en fantastisk middags- och balsal. I anslutning till Stora salen finns vår terrass som med fördel kan användas till både en fikapaus eller ett mingel.
Se fler bilder

Djäknesalen


Djäknesalen är vår näst största lokal med stora vackra fönster som vetter mot Stora Torget. Denna sal erbjuder luftkonditionering och har en ljus och modern känsla. Här finns också en fast scen vilket gör att lokalen lämpar sig ypperligt för bl.a föreläsningar. 

Se fler bilder

Skära Salongen


Denna lokal ligger i anslutning till Stora Salen och är vackert inredd i en mörkrosa färger, därav dess namn, Skära Salongen. 


Rudbeckiussalen


Det här är en stilfull och vacker lokal som går i gråa nyanser med kristallkronor och speglar på väggarna. Här kan vi ta emot upp till 50 personer i skolsittning och lokalen har även  luftkonditionering.


Västra Salongen


Västra Salongen är en ljus, härlig lokal med sobra färger och högt i tak samt stora fönster med gott om ljusinsläpp. Går att öppna upp en vikvägg in till Östra Salongen. 


Östra Salongen


Östra Salongen ligger i anslutning till Stora salen och det går att öppna en vikvägg in till Västra Salongen.


Styrelserummet


Styrelserummet har en fast styrelsesittning och går i klassisk stil med den allra senaste tekniken.


Bankiren


Denna lokal ligger intill entrén av hotellet och en kort bit ifrån vårt konferenscenter. Bankiren är inredd i en indistriell stil med styrelsesittning.


Välkommen att kontakta vår konferensavdelning för information om vad vid kan erbjuda dig. Vi har olika menyförslag och kan även skräddarsy efter dina önskemål och idéer. 

Välkommen att kontakta oss: 021-10 28 20

 


I samband med din konferens hos oss på  Elite Stadshotellet kan vi rekommendera ett flertal olika aktiviteter, från kulinariska mer stillsamma aktiviter som t ex dryckesprovning till mer pulshöjande såsom paintball eller kanske åka RIB-båt. Kontakta gärna oss om du har frågor om någon av nedan alternativ.

 • Öl och whiskeyprovning på The Bishops Arms
 • Prison Island
 • Saluhallen Slakteriet, en gastronomisk upplevelse.
 • O'learys med bowling, shuffleboard och biljard m.m.
 • Paintball och The Rock Adventure, paintball i ett berg.
 • Sala silvergruva
 • Golf
 • Mälarchocolaterie, med bla chokladprovning.
 • RIB-båt
 • Vallby Friluftsmuseum
 • Äventyrsgolf
 • Gocart
 • Cantaquiz
 • Segway
 • Björnö aktivitetscenter med långfärdsskridskor, geocaching, kanot och kajak-turer,  femkamp m.m

Sala Silvergruva

Följ med på en spännande guidad tur i Sala Silvergruva, det finns flera olika gruvvisningar att välja bland, här erbjuds också en höghöjdsbana och museum.


Kokpunkten

Kokpunkten är Sveriges första actionbad - en unik upplevelse med egendesignade attraktioner förlagt över åtta våningar i det ikoniska gamla ångkraftverket i Västerås.


Skultuna Mässingsbruk

Skultuna Messingsbruk & Fabriksbutiker är ett av Sveriges  populäraste turistmål med Fabriksbutiker, Museum och Café. På samma ställe sedan år 1607.


Frösåkers Brygga

Vikingabyn med bågskytte, smide, runristning, katapult, vikingaskeppsrodd samt stora vikingahuset "Gudagott" och Skeppsmuséet. 


Ut på sjön – Rent a RIB! 

Den ultimata fartupplevelsen! Ombord på våra RIB-båtar får du en upplevelse du sent kommer att glömma. I över 50 knop far vi fram över Mälaren i alla väder. En lugn sommarkväll kan vara lika mysig som en tuff storm är rolig. 

Våra RIB-båtar avgår från Västerås Gästhamn ca 15-20 minuters promenad från Elite Stadshotellet. SjöEvent i Västerås arrangerar Event med eller utan båt, på eller i närheten av Mälaren året om.


Externa talare

Vi vet att ett lyckat möte kräver ett bra och genomtänkt innehåll. Elite Hotels samarbetar därför med Talarforum som är Skandinaviens ledande kunskapshus för externa föreläsare med mer än tjugo års erfarenhet. Med över 8 000 föreläsare, utbildare, experter, underhållare och inspiratörer kan de hjälpa till med att hitta precis det upplägg som är rätt för ert tillfälle. Det finns en mängd olika alternativ för både små och stora plånböcker. Kontakta hotellets konferensbokning på telefon 021-10 28 20 eller mejla till reservation.vasteras@elite.se så berättar vi mer.


Champagneprovning

Champagne- eller Vinprovning med inspirerande Eva Weckström. Välj mellan 3 olika typer av provningar, önskar ni kan dessa kombineras med mat.

Champagne, och/eller mousserande vin ( 4 olika)
Vi talar om hur man provar mousserande vin, framställning, regioner och olika typer, vinernas karaktär, bubblor och druvor, vad vinet passar till i matväg och självklart likheter och skillnader.

Provningen går mycket bra att utöka med olika tilltugg som passar vinerna, ex brie, skagen, löjrom, anklevermousse- kostnad tillkommer beroende på vad ni önskar.

 

Grundprovning
5 olika viner- 1 mousserande, 2 vita, 2 röda

Vi talar om hur man provar vin, lite historik, vinframställning, vinernas karaktär och druvor, vad vinet passar till i matväg och självklart likheter och skillnader.

Här går det att utöka provningen med mat/vin i kombination. Man får på tallrik 5 olika smårätter som matchar vinerna, och vi talar extra om mat/vin i kombination- kostnad tillkommer beroende på vad ni önskar

 

Ripasso och Amarone:
4 olika viner (Valpolicella, Ripasso, Amarone och Recioto)

Vi provar 4 olika röda viner från omåttligt populära vinområdet Valpolicella, i Veneto i norra Italien. Vi diskuterar Italien som vinland, regionen, dess druvor och traditioner och de olika stilarna på vinerna. 

Även här går det att utöka provningen med choklad/vin i kombination. Man får på tallrik 4 olika chokladbitar som matchar respektive vin. Vi talar om chokladbönans historia, odling och framställning samt självklart hur man matchar med vinet.

Läs mer på www.evasvinochmat.com.

Provningarna kostar 3500 SEK ex moms, kostnad för vinet tillkommer samt för eventuellt tilltugg.


Mitt i centrala Västerås ligger Elite Stadshotellet. Här har du nära till det mesta: varuhus, restauranger, caféer, friluftsaktiviteter, lokaltransporter och tågstationen. Elite Stadshotellet i Västerås är ett högklassigt hotell med gamla anor i modern tappning i en av Sveriges vackraste byggnader i jugendstil. Våra 137 rum är modernt utrustade och flera erbjuder luftkonditionering. Alla hotellgäster har möjlighet att träna i vårt gym eller koppla av en stund i bastun. På hotellet finns gastropuben The Bishops Arms med ett brett öl- och whiskysortiment samt en trevlig pubmeny.


Brödkorg med bröd på frukostbuffén på Elite Stadshotellet Västerås

Frukost på Elite Stadshotellet


Varje morgon serverar hotellet sin generösa frukostbuffé i den vackra matsalen.

Öppettider

Måndag–fredag: 06.30–09.30
Lördag–söndag: 07.30–10.30


The Bishops Arms Västerås


Den allra första The Bishops Arms-puben öppnade på Elite Stadshotellet i Västerås 1993. Namnet "The Bishops Arms" valdes tack vare närheten till stadens domkyrka och Biskopsgatan. Sedan dess har den mysiga gastropuben blivit mycket populär både bland Västeråsbor och hotellgäster.

Öppettider

Måndag: 17.00–23.00
Tisdag: 16.00–24.00 
Onsdag: 16.00–24.00
Torsdag: 16.00–24.00
Fredag: 15.00–01.00
Lördag: 12.00–01.00
Söndag: 17.00–22.00Överraska kollegorna med ett klassiskt julbord på ett av årets sista möten.


Från 236 SEK /person

Boka
Ändra hotell


Avsluta mötet på bästa vis med en avkopplande After Work. Låt gruppen dela intryck och idéer som de samlat på sig under dagen. 


Från 125 SEK /person

Boka
Ändra hotell


Ett välkomnande meddelande eller något gott som väntar på rummet? Vid konferenser med övernattning finns flera möjligheter att "vippa" rummet med något extra. 


Från 55 SEK /person

Boka
Ändra hotell


Boka en härlig whisky- eller ölprovning hos oss. Vi erbjuder olika dryckesprovningar med kunnig personal och spännande smaker.


Från 350 SEK /person

Boka
Ändra hotell

_