Boka vårt bästa pris, bli medlem nu!
Vill du veta mer om vad vi erbjuder?
Ring oss på
019-766 45 00
eller gör en
förfrågan

Möten och event på Conventum


Möten och event på Conventum


Conventum Sveriges centralaste mötesplats för konferens, kongress, mässa, konsert & nöje.

Söker du den perfekta mötesplatsen? På Conventum i Örebro erbjuder vi en unik och modern multiarena öppen för alla typer av möten och event. Du står för motivet och budskapet, vi för genomförandet. Tillsammans skapar vi ett starkt och minnesvärt arrangemang.
 
Conventum är beläget mitt i centrala Örebro med gångavstånd till kommunikationer, hotell, shopping och nöjen. Örebro i sin tur ligger mitt i landet. Personligt och proffsigt tar vi hand om ditt möte, litet som stort. Väl mött hos oss!

Fakta


 • 21 möteslokaler
 • 1 kongresshall
 • 1 Arena
 • 1 restaurang
 • 2-3000 personer
 • Flertalet Barer
 • Projektor
 • WiFi
 • Whiteboard
 • DVD
 • Mikrofon
 • Blädderblock/Anteckningsblock/Pennor
 • Parkeringshus
 • 11 km till flygplats
 • 200 m till tåg
 • 20 m till bussar


Conventum består av tre flexibla byggnader som alla erbjuder en enastående atmosfär där ett formsäkert 1960-tal möter stilren nutid. Vi erbjuder en unik kongresshall med 1 470 sittplatser, en eventarena på 4 800 kvm och hela 21 olika möteslokaler.

Sittningar


Lokaler KVM Bio Skolsittning U-sittning Öar Styrelsesittning
Conventum Arena 4800 3000 1200 - - -
Conventum Konferens - 21 konferenslokaler i prisbelönt 60-tals arkitektur. 0 - - - - -
Kongresshallen är en av Sveriges modernaste kongressanläggningar och rymmer 1470 personer. 1280 1470 1470 - - -

Beskrivningar


Conventum Arena


Conventum Arena är en toppmodern multiarena för konserter, mässor, möten och banketter som stod klar 2008. Evenemang som mässor, kongresser, banketter, kick offer, konserter och idrottsarrangemang är bara ett fåtal idéer på vad arenan kan användas till. Arenans rena golvyta är 3800 kvm och det finns inga pelare eller annan möblering i vägen. Vatten, el och data sitter i taket och hissas ned vid behov. Takhöjden är hela 15 m vilket ger en härlig rymd och bra luft. I arenan finns en stor rymlig balkong på 500 kvm och en magnifik bred ektrappa. Uppe på balkongen har vi plats för 450 personer för exempelvis lunch eller mingelfest.

Läs mer om Conventum Arena på conventum.se

Se fler bilder

Conventum Konferens - 21 konferenslokaler i prisbelönt 60-tals arkitektur.


Conventum Konferens ligger i Medborgarhuset som invigdes 1965 och är anläggningens äldsta del och är idag Q-märkt. Byggnadens stora, rena ytor präglas av trä, puts, glas och natursten. Utsmyckningarna är få men uttrycksfulla och bidrar till den lugna, luftiga atmosfären. Här finns 21 möteslokaler i varierande storlekar från 2 till 585 deltagare.

Läs mer om Conventum Konferens på Conventum.se


Kongresshallen är en av Sveriges modernaste kongressanläggningar och rymmer 1470 personer.


Vår fantastiska anläggning kan snabbt ändra skepnad tack vare att läktarna (gradänger) kan hissas upp i taket. På en timme förvandlas kongresshallen till bankettsal med scen för underhållning och uppvisningar. Kongressen består av 3 plan med rymliga och ljusa foajéer. I direkt anslutning till kongressen ligger även Forum som är en utställningshall på 500 kvm. Dessutom finns en väl tilltagen garderob samt loger på entréplan.

Läs mer om Conventum Kongress på Conventum.se


Conventum har ett välrenommerat kök och serverar mat från tidig morgon till sen kväll, från frukostbricka till festmiddag. På morgonen och innan lunch kan du välja mellan frukostbricka, förmiddagsfika eller kanske en grab n’go påse. Alla konferensluncher serveras med sallad, färskost och bröd. Kaffe/the, vatten och chokladbit ingår.  Under eftermiddagen finns ett brett utbud på smörgåsar, traditionellt eftermiddagsfika och för den som vill lyxa till det lite extra finns även möjligheten att lägga till en fantastisk fikabuffé. 

För kvällsarrangemangen erbjuder vi allt från bufféer, festmenyer, mingeltallrikar, kanapéer och snittar. Fråga gärna oss så hjälper vi dig.

 


I en anrik byggnad från 1858, vackert belägen mitt i city intill Svartån och Örebro Slott erbjuder vi 160 moderna rum. Med fem minuters promenad från tåg och buss samt goda parkeringsmöjligheter alldeles intill hotellet förenklar ditt besök hos Elite Stora Hotellet.
Hotellet erbjuder ett varierat restaurangutbud. Välj mellan à la carte restaurangen Slottskällaren, The Bishop’s Arms med ett stort öl- och whiskysortiment samt trevlig pubmeny eller besök vår italienska restaurang och café Paolo’s. För dig som vill ha puls så finns ett flertal barer, uteserveringar och nattklubbar belägna en kort promenad från hotellet. Söker du avkoppling så finns det fina promenadstråk längs med Svartån med möjlighet till flera vackra stopp längs med vägen bl a i Stadsparken, Wadköping och natursköna Oset, precis vid Hjälmaren. 


Paolo's Örebro – med smak av Italien


I april 2012 öppnade den första enheten av Paolo’s på Elite Stora Hotellet i Örebro. Paolo’s är ett nytt café- och restaurangkoncept som har sina rötter i den italienska mattraditionen.

Öppettider

Ordinarie öppettider

Måndag–torsdag: 11.00–22.00
Fredag-lördag: 11.00–23.00
Söndag: 11.00–22.00


Slottskällaren


Restaurang Slottskällaren välkomnar dig till en stämningsfull miljö och en förstklassig a la carte meny. 

Öppettider

Lunch
Måndag–fredag: 11.30–13.30

Kväll
Tisdag–lördag: från 18.00


Frukostmatsalen på Elite Stora Hotellet Örebro

Frukost på Elite Stora Hotellet


I den trevliga atmosfären samlas våra hotellgäster med konferensdeltagare och besökare varje morgon för att njuta av sin morgonstund med guldkant.

Öppettider

Måndag – fredag 6.30 – 9.30
Lördag 7.00 – 10.30
Söndag 7.00 – 12.00 

 


The Bishops Arms Örebro


Vår pub the Bishops Arms är en självklar träffpunkt i Örebro. En bit mat i trevligt sällskap eller en djupdykning i det rika ölsortimentet – här trivs alla oavsett man är hotellgäst eller stadsbo. En härlig fläkt av engelsk pubstämning får du på köpet.

Öppettider

Måndag–tisdag: 16.00–24.00
Onsdag–torsdag: 16.00–01.00
Fredag: 15.00–02.00
Lördag: 13.00–02.00
Söndag: 15.00– ca 22.00


För bokning och förfrågningar på möten och arrangemang upp till 200 personer, är du välkommen att kontakta oss via:
019-15 69 00 eller mejl: Konferensbokning@conventum.se

Övriga förfrågningar

Diana Pettersson
Chef Event & Möten
Telefon: 019-766 45 20
Mobil: 0703 56 81 28
diana.pettersson@conventum.se

Petrit Mustafa
Säljare
Mobil: 072 85 85 109
petrit.mustafa@conventum.se

_