Boka vårt bästa pris, bli medlem nu!
1 Rum,  1 Vuxen 0 Barn
Checka in
Välj giltigt utcheckningsdatum
Checka ut
Välj giltigt utcheckningsdatum
Söker med företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Erbjudandekod: Det finns ingen tillgänglighet valda datum för erbjudandekod: Söker endast efter frinätter
1 Gäster,Välj datum
Söker med företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Erbjudandekod: Det finns ingen tillgänglighet valda datum för erbjudandekod: Söker endast efter frinätter


Ett eller flera rum är otillgängliga

Välj rumstyp 1: 1 Vuxna


  Enkelsäng   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra standardenkelrum är relativt små men trivsamma i sin utformning. Mindre arbetsplatser finns och rummen är utrustade med platt-tv, vattenkokare för te och kaffe, hårtork och WiFi. I ett av rummen finns en extra lång säng på 210 cm och i ett par av rummen finns bredare sängar än 90 cm. Samtliga enkelrum har dusch.

Se fler bilder

Från  719 SEK /natt

(Priset hittades I dag, Priset avser 2017-02-11)

Nästa

  160 cm  WiFi ingår   Frukost ingår

Våra superior grandlit är trevliga rum med en queen size säng (160 cm). Rummen passar för både en och två personer. De är utrustade med platt-tv, vattenkokare, hårtork och WiFi. Skrivbord finns i samtliga rum.

Se fler bilder

Från  898 SEK /natt

(Priset hittades I dag, Priset avser 2016-12-16)

Nästa

  2 sängar    WiFi ingår   Frukost ingår

Superiorrummen är våra minsta dubbelrum som samtliga är utrustade med två sängar på 90 cm. Här finns vattenkokare, platt-tv, hårtork och WiFi. Vissa av dem har minibar, dock ej alla. Några superiorrum passar extra bra för långboende då garderobsytorna är extra stora. 

Se fler bilder

Från  848 SEK /natt

(Priset hittades I dag, Priset avser 2016-12-09)

Nästa

  King eller twin   WiFi ingår   Frukost ingår

Deluxerummen är våra största dubbelrum med modern inredning samt ljusa och moderna färger. Samtliga badrum är renoverade med marmorkakel och har antingen dusch eller badkar. De är utrustade med platt-tv, minibar, safetybox, vattenkokare, WiFi och hårtork. Sängarnas bredd varierar från 180 cm till 210 cm och har antingen delad eller hel madrass.

Se fler bilder

Från  1098 SEK /natt

(Priset hittades I dag, Priset avser 2016-12-16)

Nästa

Familjerum


  WiFi ingår   Frukost ingår

Familjerummen är våra större rum som utöver en skön dubbelsäng också är utrustade med antingen en bäddsoffa eller extrasäng. Här finns platt-tv, dusch eller badkar, vattenkokare och WiFi. 

Se fler bilder

Från  1098 SEK /natt

(Priset hittades I dag, Priset avser 2016-12-16)

Nästa

  Dubbelsäng   WiFi ingår   Frukost ingår

På Elite Stadshotellet finns fem fina juniorsviter som erbjuder en härlig kombination av vila och komfort. Alla juniorsviter har renoverats de senaste åren och har en modern och ljus stil. Från en av juniorsviterna har gästerna utsikt över Växjösjön mitt inne i stan. Samtliga juniorsviter är utrustade med platt-tv, minibar samt dusch eller badkar. I två av dem finns dessutom bastu.

Se fler bilder

Från  1498 SEK /natt

(Priset hittades I dag, Priset avser 2016-12-16)

Nästa

  45 m2   WiFi ingår   Frukost ingår

Vår nyrenoverade rymliga svit är 45 kvm stor och smakfullt inredd med italienska möbler och designad i varma färger med en separat sovrumsdel. Ralph Laurentapeter, finskt trägolv i vardagsrummet och en härligt mjuk heltäckande matta i sovrummet gör denna svit till något alldeles extra.

Sviten är utrustad med King Size säng, soffgrupp, två platt-tv, arbetsplats, minibar, safetybox, kabel-tv, telefon, trådlöst internet, hårtork och strykbräda. I sviten finns också ett badrum och en toalett, i båda finns golvvärme, belysning med dimmerfunktion samt högtalare. I badrummet finns dessutom ett badkar samt en pardusch (två separata duschar bakom samma duschdörrar i glas). Sviten är belägen med utsikt över Kungsgatan och fungerar utmärkt även för mindre möten.

Se fler bilder

Från  2159 SEK /natt

(Priset hittades I dag, Priset avser 2017-02-26)

NästaVälkommen till Elite Stadshotellet i Växjö

Elite Stadshotellet är ett pampigt och vackert hotell med atmosfär som ligger mitt i Växjös centrum med affärer, restauranger och centralstationen alldeles inpå knuten. Hotellets historia är spännande och många celebra gäster har bott här under årens lopp och då liksom nu återvänder de från år till år. Elite Stadshotellet är med sina 163 hotellrum Växjös största hotell. Variationen på rum är stor och de är fördelade på fem olika standardklasser.

Hotellets pub The Bishops Arms har ett stort och gediget utbud av mat och dryck och puben är populär både hos hotellgästerna och lokalbefolkningen. De tjusiga salarna i festvåningen lämpar sig både för fest och konferens. Hotellet har gratis wifi och hotellgäster tränar gratis på närbeläget gym. På hotellet finns även Lagerlunden Bistro & Bar samt Grace Nightclub.


  163 rökfria rum
  1 restaurang
  1 bar
  7 konferenslokaler

  100 m till parkering
  Gratis Wifi

  8 km till flygplatsen
  100 m till tågstationen
  100 m till buss


In- och utcheckning på Elite Plaza Hotel

In- och utcheckning

Incheckning är garanterad från kl.15.00 ankomstdagen och utcheckning sker senast kl.12.00* avresedagen. Om ni anländer tidigare till hotellet så tillhandahåller vi ett bagagerum i receptionen där vi kan låsa in ert bagage till dess att ert rum är klart. Här kan ni även förvara ert bagage efter det att ni har checkat ut.

*Gäller ej söndagar med Snooze då andra utcheckningstider gäller. Jul- och sommarperioden erbjuds ej Snooze.


Wifi på Elite Hotels

Wifi & IT

Trådlöst internet finns på hela hotellet. En gästdator med tillgång till internet samt skrivare finns också i lobbyn.


Lyxigt med frukost på sängen på Elite Hotels

Roomservice

Vi erbjuder roomservice dagligen kl. 17–22 vi erbjuder rätter från vår meny i The Bishops Arms. En rumsserviceavgift på 75 kr tillkommer på notan.


Green Key

Elite Stadshotellet i Växjö är miljömärkt med Green Key, en internationell miljömärkning, som innebär att anläggningen uppfyller internationellt fastlagda kriterier, särskilt anpassade till logiverksamheter och konferensanläggningar.

Green Key drivs i Sverige av Stiftelsen Håll Sverige Rent och internationellt av Foundation for Environmental Education (FEE). FEE startade sin verksamhet 1981 och är ett internationellt samarbetsorgan för miljöorganisationer. Green Key stöds av World Tourism Organization och United Nations Environment Programme. En logi- eller konferensanläggning med Green Key arbetar aktivt med att minimera sin miljöpåverkan genom att uppfylla ett antal kriterier inom exempelvis miljöledning, gästinformation, vatten, avfall,  kemikalieförbrukning och livsmedel. Det handlar bland annat om avfallssortering, att minimera energi- och vattenförbrukning, att välja miljömärkta rengöringsmedel och att använda närproducerade och ekologiskt odlade råvaror. Detta följt av obligatorisk kontroll och dokumentation för uppföljning samt incitament att utvärdera och kontinuerligt driva ett förbättringsarbete inom dessa områden. Vi vill givetvis göra allt för att kartlägga de positiva effekterna av vårt miljöarbete.

Läs mer om Green Key på www.greenkey.se.


Parkering på Elite Hotels

Parkering

Parkering finns på torget utanför hotellet och du köper parkeringsbiljetter hos oss på hotellet. Parkeringen är avgiftsbelagd vardagar kl 09.00–18.00 och lördagar 09.00–12.00. Övrig tid fri parkering.

Obs! På onsdagar och lördagar är det torghandel på torgets norra sida. Parkera alltid din bil på södra delen (närmast hotellet) för att undvika bortbogsering och parkeringsböter. Ytterligare p-platser till lägre pris finns ett kvarter bort.


Skjortor på galge på Elite Hotels

Tvätt

Vi erbjuder tvättservice och all tvätt som är inlämnad före kl. 09.00 återlämnas samma dag. Tvätt som inlämnas efter kl. 09.00 återlämnas nästa dag. Denna service finns tillgänglig måndag–fredag. För mer information kontakta receptionen.


Träna på Elite Hotels i Växjö

Relax & Gym

Som logigäst hos oss på Elite Stadshotellet i Växjö kan du träna på Wellness Studio som ligger endast tre minuters promenad från hotellet. Wellness Studio är ett modernt gym som erbjuder både individuell träning samt gruppträningar. För information och passtider besök gärna www.wellnesstudio.se/vaxjo, vår personal i hotellreceptionen hjälper dig att boka. Wellness Studio finns på Bäckgatan 13.

Endast två kvarter från Elite Stadshotellet finns en sjö med ett 4 km långt  motions- och cykelspår runt. Här kan du gå, jogga eller cykla innan du svalkar av dig med ett uppfriskande dopp i det kristallklara vattnet.


Löpning - Runkeeper

Det finns fina löp- och promenadrundor med utgångspunkt från hotellet. Runt vackra Växjösjön går en runda på 5 km, du hittar rundan i Runkeeper här.


Baren i The Bishops Arms på Elite Stadshotellet

The Bishops Arms


När du stiger in känns det precis som du kom från en av Londons smågator. Genuin pubmiljö, välsmakande och prisvärd mat, musik som tillåter en vettig samtalston. Härifrån behöver du inte gå törstig. Vi har 100 sorters öl att välja bland och lika många Whiskysorter, så chansen är stor att du hittar din favorit. Besök gärna vår hemsida www.bishopsarms.comför mer information.

Öppettider

Måndag–tisdag: 17.00–24.00
Onsdag–torsdag: 17.00–01.00
Fredag: 16.00–02.00
Lördag: 17.00–02.00
Söndag: 17.00–23.00


Grace Nattklubb på Elite Stadshotellet

Grace | Elite Hotels


När nattmörkret sänker sig över Växjö är nattklubben Grace det självklara valet. Här dansar man och umgås med gäster från hela trakten.

Öppettider

Fredag - lördag fram till kl 03:00


Restaurang Lagerlunden på Elite Stadshotellet

Lagerlunden Bistro & Bar


Välkomna till Lagerlunden Bistro & Bar! Här serverar vi klassiska goda rätter i en avkopplande miljö både för privatpersoner och företagsresande. Vare sig det är den lilla romantiska middagen eller en stor fest så kan vi ordna detta till er!

Öppettider

Onsdag-lördag från kl.18.00.Elite Stadshotellet Växjö är den perfekta inramningen för ett bröllop. Klassiskt, vackert och pampigt med riktiga salar att skåla, dinera och dansa i.
Är ni i behov av en mindre möteslokal den närmaste veckan? Vi erbjuder fördelaktiga priser för grupper på upp till 10 personer.


Från 200 SEK /person

Boka
Ändra hotell


På Elite Stadshotellet i Växjö njuter du av ett julbord, signerat stjärnkocken Melker Andersson, i stämningsfull miljö. Här serveras både lunchjulbord och kvällsjulbord.


Från 499 SEK /person

Boka
Ändra hotell


I Växjö med omnejd finns flera trevliga golfbanor i vacker miljö. Välkommen till en härlig golfupplevelse, sov sedan gott på något av våra två trevliga hotell.


Från 710 SEK /person

Boka
Ändra hotell


Låt Elite Hotels i Växjö ta hand om ditt festarrangemang. Vi har anrika festsalar och moderna lokaler som passar allt från den lilla gruppen till de riktigt stora sällskapen.


Från 0 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Växjö Konserthus erbjuder en mängd föreställningar av hög klass året runt. Det kan vara såväl standup och musikaler såsom konserter och farser. I samband med ett besök på Växjö Konserthus kan du välja att bo på något av våra två fyrstjärniga hotell i Växjö.


Från 720 SEK /person

Boka
Ändra hotell


Välkommen till en härlig shoppinghelg i Växjö! Våra båda fyrstjärniga hotell i Växjö ligger mitt i centrum med affärer, gallerior, caféer och restauranger alldeles inpå knuten.


Från 720 SEK /person

Boka
Ändra hotell


Vem kan motstå ett härligt upplevelsebad där vattnet håller ca 30º och luften 35º. Efter en heldags lek och bus väntar ett lugnt och skönt hotellrum på Elite Park Hotel eller Elite Stadshotellet i Växjö.


Från 1275 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Njut av en härlig dansweekend där bland annat övernattning på Elite Hotels i Växjö samt inträde till Växjöparken ingår.


Från 775 SEK /person

Boka
Ändra hotell


Elite Stadshotellet och Växjö Konserthus Konferens & Kongress erbjuder den perfekta inramningen för en studentbal. Låt oss göra er studentbal minnesvärd!


Från 585 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Boka Dream@Elite och bo till bästa helgpris på Elite Stadshotellet i Växjö. Här bor ni med hela Växjös nöjes- och shoppingutbud direkt utanför dörren. Sov gott i något av våra trevliga rum och njut sedan av vår stora frukostbuffé som serveras i restaurang Lagerlunden. Lagerlunden erbjuder också trevliga middagsalternativ.


Från 736 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Centralt belägna Elite Stadshotellet i Växjö erbjuder bästa pris under lov och storhelger. Här finns plats för både paret och hela familjen. Här bor ni med hela Växjös nöjes- och shoppingutbud direkt utanför dörren. Sov gott i något av våra trevliga rum och njut sedan av vår stora frukostbuffé som serveras i restaurang Lagerlunden. Lagerlunden erbjuder också trevliga middagsalternativ.


Från 736 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Unna dig och någon du tycker om en romantisk övernattning på Elite Stadshotellet som ligger centralt i Växjö. Med Love-paketet får ni med champagne, choklad och exotisk frukt på rummet. Fluffiga morgonrockar och tofflor sätter extra guldkant på tillvaron. Med Växjös utbud av nöjen alldeles utanför dörren kan vi lova er en härlig och romantisk vistelse.


Från 1520 SEK /natt

Boka
Ändra hotell

Kommentarer


Silhouette of a person

Martin Petersson

Betyg: 8/10

Omdömet skrevs den 5 december 2016

Positivt: Frukost och läget

Att förbättra: Det är lite lyhört


Silhouette of a person

Magnus Eklöv

Omdömet skrevs den 5 december 2016

Positivt: Väldigt trevlig personal


Silhouette of a person

Anonymous

Omdömet skrevs den 28 november 2016

Positivt: Mycket bra servic o fint hotell med fint rum och bra service


Silhouette of a person

Anne-Li Hedberg

Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 26 november 2016

Positivt: Alltid hög standard på allt.

Att förbättra: Var detta mitt hotell skulle jag vara nöjd!


Hotellet svarade den 29 november 2016

Hej! Tack för det fina omdömet. Vi blir alltid lika glada när vi får så här nöjda gäster. Välkommen åter! /Med vänlig hälsning Helen Bäckstedt


Silhouette of a person

Morten Fladby

Betyg: 7/10

Omdömet skrevs den 25 november 2016


Silhouette of a person

Håkan Jönsson

Betyg: 8/10

Omdömet skrevs den 19 november 2016

Positivt: Bemötandet

Att förbättra: Snygga till badrummen på rumen. Det är inte spciellt ofta som jag haft draperi I dushen. Det är opraktiskt och inte så speciellt fräscht.


Hotellet svarade den 29 november 2016

Hej Håkan! Tack för fint betyg. Många badrum är nu renoverade och då skippar vi duschdraperier. Några kvarstår, men ska fixas till inom kort. Varmt välkommen åter!/Med vänlig hälsning Helen Bäckstedt


Silhouette of a person

Roger Karlsson

Omdömet skrevs den 14 november 2016

Positivt: Ligger centralt, trevlig bemötande personal, bra frukost

Övrigt: Ypperligt hotel centrat med trevlig personal


Hotellet svarade den 17 november 2016

Hej Roger! Fantastiskt trevlig respons, vi tackar. Läget är optimalt, alldeles intill Stortorget endast 100 meter från centralstationen. Varmt välkommen åter!/bästa hälsningar Helen Bäckstedt


Silhouette of a person

Paul Karlsson

Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 14 november 2016

Positivt: Sköna sängar och bästa frukosten

Att förbättra: Kyl/frys i varje rum


Hotellet svarade den 17 november 2016

Hej! Vi uppskattar din feedback! Härligt att du gillar våra sängar. Tack också för din idé som vi tar till oss. /vänlig hälsning Helen Bäckstedt


Silhouette of a person

Hanna Axelsson

Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 13 november 2016

Positivt: Frukosten hade ordnat veganska alternativ till mig, som jag efterfrågat! ❤️ Även den normala frukosten hade ett av de bättre utbud jag sett på hotell, inga plastiga pålägg här inte, olika sorters skinka, småvarmt, croissanter, olika sorters juice etc. Väldigt tillmötesgående personal, både frukost och reception. Klassisk ljus hotellmiljö, några år på nacken men det är bara charmigt, rent och fräscht, och utan heltäckningsmattor! Vacker hotellmiljö, fin utsikt.


Hotellet svarade den 17 november 2016

Hej Hanna! Så härligt att höra att du gillar vår frukost. Vi utvecklar den ständigt i symbios med våra gäster och försöker vara lyhörda för allerhanda önskemål. Välkommen tillbaka!/vänlig hälsning Helen Bäckstedt


Silhouette of a person

Veronica Isaksson

Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 13 november 2016

Positivt: Det goda vinet i baren.

Att förbättra: Lägga en extra filt i garderoben. Jag tycker om att sova svalt men m varmt täcke. Jag frös efter jag vädrat ordentligt.

Övrigt: Prisvärt hotell för studenter!


Hotellet svarade den 17 november 2016

Hej Veronica! Så fint att du trivdes med både oss och vinet. Vi har förmånliga studentpriser vissa dagar i veckan då Linneuniversitetet har många distansstudenter. Du kan alltid kontakta receptionen och be om extra filt. Varmt välkommen åter! /bästa hälsningar Helen Bäckstedt


Kontakta oss

Tel: 0470 134 00
Fax: 0470 448 37
Kungsgatan 6
Box 198
SE-351 04 Växjö
info.vaxjo@elite.se

Bokningsavdelning:
info.vaxjo@elite.se
0470 – 134 00
Hotelldirektör:
Helen Bäckstedt
helen.backstedt@elite.se
0470 134 00

Receptions- och bokningschef:
Helén Parnéus Lundborg
helen.lundborg@elite.se
0470 – 134 00

Försäljningschef:
Åse Thuveson
ase.thuveson@elite.se
0739-173415

Konferenschef:
Camilla Malmin
camilla.malmin@elite.se
0470 – 70 22 42

 


Hitta hit

GPS Koordinater
63.287400, 18.713000

Elite Stadshotellet Växjö ligger mitt i Växjö centrum, bara 100 meter från järnvägsstationen. Stor parkering finns på torget i anslutning till hotellet. Parkera närmast hotellet. Vi säljer parkeringsbiljetter i receptionen.

När du kommer från nordväst, väst och syd (Jönköping, Ljungby eller Malmö):
Vid trafikplats Mörners Väg välj centrum, kör rakt fram till dess att du passerat Västerledsrondellen. Ta nästa höger, svag vänster och följ denna väg tills du ser järnvägsstationen. Sväng upp vänster så ligger hotellet 50 meter upp på Kungsgatan.
När du kommer från Öster (från Kalmar):
Åk Fagrabäcksvägen till trafikljuskorsningen, sväng vänster till Linnégatan och därefter 3:dje tvärgatan höger till Storgatan. Då kommer du direkt till Stortorget som vi använder som parkering. Hotellet ligger på vänster sida om Stortorget.

När du kommer från nordost (Oskarshamn och Vimmerby):
Åk Sandbrovägen som övergår i Linnégatan. Ta till höger upp på Storgatan så kommer du direkt till Stortorget som vi använder som parkering. Hotellet ligger på vänster sida om Stortorget.
_