Boka vårt bästa pris, bli medlem nu!
1 Rum,  1 Vuxen 0 Barn
Checka in
Välj giltigt utcheckningsdatum
Checka ut
Välj giltigt utcheckningsdatum
Söker med företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Erbjudandekod: Det finns ingen tillgänglighet valda datum för erbjudandekod: Söker endast efter bonusnätter
1 Gäster,Välj datum
Söker med företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Erbjudandekod: Det finns ingen tillgänglighet valda datum för erbjudandekod: Söker endast efter bonusnätter


Ett eller flera rum är otillgängliga

Välj rumstyp 1: 1 Vuxna


  1 person   90-105 cm    16m2   WiFi ingår   Frukost ingår

I våra standard enkelrum finns allt du behöver för att koppla av, sova ut och även arbeta. En bekväm säng med sköna kuddar, en fåtölj och ett skrivbord. Badrummet är utrustat med dusch eller badkar.

Se fler bilder

Från  632 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2019-04-26)

Nästa

  1-2 personer   140-160 cm   18m2   WiFi ingår   Frukost ingår

I våra ombonade standard litet dubbelrum finns allt du behöver för att koppla av, sova ut och även arbeta. Sängen är bäddad med sköna kuddar, det finns en fåtölj och ett skrivbord. Badrummet är utrustat med dusch eller badkar.

Se fler bilder

Från  712 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2019-04-22)

Nästa

  1-2 personer   2x90-105 cm   23m2   WiFi ingår   Frukost ingår

I våra standard dubbelrum finns utrymme för paus, reflektion och arbete. En bekväm säng med sköna kuddar, en fåtölj att sjunka ner i och ett skrivbord. Badrummet är utrustat med dusch eller badkar.

Se fler bilder

Från  760 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2019-04-22)

Nästa

  1-2 personer   160 cm eller 2x90 cm   17-26 m2   WiFi ingår   Frukost ingår

Superior är rymliga rum med härligt ljusinsläpp och smakfull inredning. Här kan du koppla av eller arbeta, det finns bekväma fåtöljer och en arbetsplats. Sängen är bäddad med sköna kuddar för att ge maximal vila. I garderoben ryms kläder och väskor. Badrummet är utrustat med dusch eller badkar.

Se fler bilder

Från  840 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2019-04-26)

Nästa

  1-2 personer   2x90 cm   25 m2   WiFi ingår   Frukost ingår

Deluxe är ett rum med mer av det som vi kallar flärd eller livets goda. Här kan du ställa jobbet på paus och varva ner i soffan eller luta dig tillbaka mot de sköna kuddarna i sängen. Deluxe är ett rymligt rum med smakfull inredning och givetvis finns det även en bekväm arbetsplats. Badrummet är utrustat med dusch eller badkar.

Se fler bilder

Från  1000 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2019-04-26)

Nästa

  1-4 personer   2x90 cm   26 m2   2 extrasängar   WiFi ingår   Frukost ingår

Ta med familjen till Jönköping och bo i våra extra rymliga familjerum. Här finns gott om plats att umgås, leka och koppla av. Hela familjen kan sova ut då rummet har två sängar som står ihop samt utrymme för två extrasängar. Skrivbordet ger plats för pyssel och garderoben för väskor och kläder. Badrummet är utrustat med dusch eller badkar.

Se fler bilder

Från  1071 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2019-04-30)

Nästa

  1-2 personer   2x105 cm   31m2   WiFi ingår   Frukost ingår

I det här rummet får du en fantastisk utsikt över Vättern. Deluxe executive erbjuder även mer av det som vi kallar flärd eller livets goda. Ställ jobbet på paus och koppla av i morgonrock och tofflor. Varva ner i fåtöljen eller luta dig tillbaka mot de sköna kuddarna i sängen. Deluxe executive är ett rymligt rum med arbetsplats och garderob. Badrummet är utrustat med dusch eller badkar.

Se fler bilder

Från  1192 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2019-04-22)

Nästa

  1-2 personer   Dubbelsäng alt. twin    35-39m2   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra juniorsviter är inredda för alla sinnen. Det är en plats för drömmar, nya idéer och en god natts sömn. Rummen har antingen panoramafönster med fantastisk utsikt över Vättern eller är ett härligt hörnrum med utsikt mot kanalen och Jönköping stad. Koppla av i morgonrock och tofflor och luta dig tillbaka i en bekväm fåtölj eller soffa. Sängen är bäddad med härliga kuddar och det finns även en bekväm arbetsplats. Badrummet är utrustat med dusch och badkar.

Se fler bilder

Från  1432 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2019-05-01)

NästaI en av Jönköpings vackraste byggnader med ett centralt och utsökt läge vid Vätterns södra strand ligger Elite Stora Hotellet. Jönköpings gågata passerar hotellets ena gavel vilket gör att du har nära till både shopping och nöjesliv. Elite Stora Hotellet byggdes under mitten av 1800-talet och är omsorgsfullt renoverat. Mycket i hotellet är bevarat i ursprungligt skick, bl.a. Spegelsalen som är en av Skandinaviens vackraste festsalar. För oss är det viktigt att du trivs och känner dig personligt omhändertagen.

De 167 hotellrummen på Elite Stora Hotellet är trivsamt och bekvämt inredda för att du som gäst ska kunna vila och få den arbetsro du behöver. Gör gärna ett besök i vår gastropub The Bishops Arms.

  167 rökfria rum
  1 restaurang
  1 bar
  12 konferenslokaler

  Parkering
  Bastu
  Gym
  Gratis WiFi

  9 km till flygplatsen
  200 m till buss
  200 m till tågstationen

I slutet av 1850 byggdes dåvarande Jönköpings Hotell. Det var en oerhört stor satsning i en stad med enbart 7000 invånare. Hotellet är ett av landets äldsta och mest kända hotell utanför huvudstaden. Vid öppningen i januari 1860 var hotellet landets största. Anledningen till det enorma bygget var Jönköpings strategiska läge som järnvägs- och vägknut och blev nu en självklar övernattningsstation på den färdigställda Södra Stambanan. Hotellet inrymde redan från början en rad funktioner. I bottenplanet fanns restaurang, schweizeri, biljardrum, gästgiveri, banklokaler och efter några år tillkom en badanläggning. Mellanvåningen upptogs främst av resanderum och den översta våningen av festlokaler, klubbrum och ytterligare några rum. Frimurarna hade tom. 2013 sina lokaler på vindsvåningen med bland annat den stora ordenssalen Johannessalen.

1863 stod festvåningen klar två trappor upp. Den har sedan dess varit Jönköpings läns förnämsta festlokal. Salen blev magnifik med gnistrande kristallkronor med flammande gaslågor, spegelväggar som gav illusion om bakomliggande rum och dekorationer som förflyttade besökaren till en slottslik miljö. Här har alltsedan dess hållits minnesvärda baler och fester. I modern tid har Spegelsalen även använts till bland annat EU-möten, utställningar och kongresser.


In- och utcheckning på Elite Plaza Hotel

In- och utcheckning

Incheckning är garanterad från kl.15.00 ankomstdagen och utcheckning sker senast kl.12.00* avresedagen. Om ni anländer tidigare till hotellet så tillhandahåller vi ett bagagerum i receptionen där vi kan låsa in ert bagage till dess att ert rum är klart. Här kan ni även förvara ert bagage efter det att ni har checkat ut.

*Gäller ej söndagar med Snooze då andra utcheckningstider gäller. Jul- och sommarperioden erbjuds ej Snooze.


Green Key

Du har valt att bo på ett hotell som är miljöcertifierat med Green Key, världens största hotellmiljöcertifiering. Det innebär att du bidrar till att ta ansvar för miljön, eftersom vi följer Green Keys miljökrav. Vi hjälper dig som gäst att ta hand om miljön utan att kompromissa med din upplevelse eller bekvämlighet hos oss.


Wifi på Elite Hotels

Wifi & IT

Alla gäster har tillgång till trådlöst internet. Det gäller hela hotellet och är kostnadsfritt. Utöver det finns en gästdator i anslutning till vår reception. Välkommen att kontakta vår personal vid eventuella frågor.


Frukost

Vår generösa frukostbuffé serveras i restaurangen, veckans alla dagar. Upplev den härliga atmosfären och njut av en fantastisk hotellfrukost.

Måndag–fredag

06.30–09.30

Lördag

07.30–10.30

Söndag

07.30–12.00*

*Under jul- och sommarperioden erbjuds ej Snooze.

För dig som inte är hotellgäst kostar frukosten 158 kr. Välkommen i mån av plats!


Lyxigt med frukost på sängen på Elite Hotels

Roomservice

Beställ din frukost direkt till rummet. I lugn och ro fyller du i din room service-lapp med de önskemål du har för en perfekt frukost. Dessutom erbjuder vi, för dig som har bråttom, Grab & Run (frukost att ta med).

Ni kan även beställa roomservice från vår gastropub The Bishops Arms. Meny finns på rummet. 

Roomserviceavgift tillkommer.


Husdjur

Självklart ska våra fyrfota vänner bo med stil också! Vi erbjuder ett antal hotellrum för ett tillägg av 200 kr/natt där husdjur är välkomna. Matskål, vattenskål och påsar finns till förfogande. Kontakta oss på 036-100 000 för bokning och mer information.


Parkering på Elite Hotels

Parkering

Vi samarbetar med parkeringshuset Sesam som ligger precis runt hörnet av hotellet. Parkering kostar 100 kr/dygn. Denna kostnad går att sätta upp på rummet under förutsättning att ni åker till hotellet före och hämtar en parkeringsbiljett i receptionen. Parkeringshuset är öppet alla dagar kl.06.00-24.00. Däremellan kommer ni in med hjälp av en kod ni får i receptionen.

I anslutning till hotellet finns en kommunal handikapparkering samt en laddstation för elbil (ej bokningsbara).


Skjortor på galge på Elite Hotels

Tvätt

Kemtvätt lämnad i receptionen före kl. 08.00 kan i regel hämtas samma dag. 
Gäller måndag–fredag.


Träning & relax

I vårt fitness-rum kan du efter en dag full av möten, konferenser eller shopping slappna av i en varm bastu eller köra ett litet träningspass med hjälp av våra träningsredskap. Här hittar du crosstrainer, löpband, motionscykel, trx-band, vikter och pilatesbollar. Vi har även ett samarbete med Friskis & Svettis, runt hörnet av hotellet om du önskar ett större utbud. Motionsbiljett till Friskis & Svettis kostar 70 kr/gång och köps i receptionen.

Spa – Vi samarbetar med Hudoteket!

Unna dig en avkopplande spaweekend i friskvårdens tecken. Läs mer på www.hudoteket.se.


Ben med skor som springer på vägen.

Runkeeper

Vi på Elite Stora Hotellet vill främja hälsan och erbjuder därför dig som motionerar och springer förvalda rutter i appen Runkeeper. Vi har tagit fram våra favoritrundor som du enkelt kan följa, tre rutter med varierande längd från 3 till 8,8 kilometer. 

Rutt A – Norra Strandgatan (3 km)
Rutt B – Munksjön (5,8 km)
Rutt C – Kålgården (8,8 km)


Elite Stora Hotellet, Jönköping


Vi erbjuder en modern konferensavdelning för såväl det lilla sällskapet som för den stora konferensgruppen. Vår kunniga personal kommer att med hög personlig service göra sitt yttersta för att ert arrangemang kommer att bli en lyckad och minnesvärd upplevelse.

  • 12 lokaler
  • Upp till 130 deltagare
  • AC, Wifi och modern teknisk utrustning

Restaurang Bishop Arms

The Bishops Arms Jönköping


Runt hörnet ligger vår egen gastropub The Bishops Arms, som är en genuin brittisk pub med Jönköpings största öl- och whiskysortiment samt en prisvärd och välsmakande meny. 

Öppettider

Måndag–tisdag: 16.30–23.00
Onsdag–torsdag: 16.30–00.00
Fredag: 16.30–01.00
Lördag: 12.00–01.00
Söndag: 12.00–22.00


Bord i restaurang Le Trottoir på Elite Stora Hotellet

Välkommen till Le Trottoir!


Beställningsrestaurang Le Trottoirs miljö är modern, ljus och öppen och erbjuder även lite Vätternutsikt.

Öppettider

Kvällstid – Öppet för förbeställda sällskap min. 25 personer
För mer information och bokning:
Hans Dimberg: hans.dimberg@elite.se, tel 036-215 50 17

Dagtid – Lunch
För konferenslunch eller förbeställda luncher för grupper om min. 25 personer:
Hans Dimberg: hans.dimberg@elite.se, tel 036-215 50 17

Fest – After work, födelsedagsfirande etc. upp till 140 personer
För mer information och bokning:
Hans Dimberg: hans.dimberg@elite.se, tel 036-215 50 17

 Anordna din bröllopsfest i Spegelsalen, en pampig och vacker lokal som av många anses vara Skandinaviens vackraste festsal. Vi har lång erfarenhet av bröllopsarrangemang och skräddarsyr din bröllopsfest efter just dina önskemål. Vi erbjuder även vackert inredda rum för både brudpar och bröllopsgäster. Låt oss ta hand om er på er stora dag!
Mingel, möten, event och middagar - från det enkla till elegans och flärd. Vi hjälper er från start till mål med allt som vi kan erbjuda på hotellet. 
Spela så mycket golf du orkar under tre dagar och njut av två härliga övernattningar.


Från 3295 SEK /Person

Boka
Ändra hotell


Spela golf på någon av Jönköpings fina golfbanor, vi samarbetar med de bästa banorna i trakten.


Från 850 SEK /Person

Boka
Ändra hotell


Möt det bästa av Irland och Skottland på Sand Golf Club – en unik 18 hålsbana.


Från 1150 SEK /Person

Boka
Ändra hotell


Unna dig en avkopplande helg med god mat, relax och underbara behandlingar på Hudoteket.


Från 1310 SEK /Person

Boka
Ändra hotell


The Bishops Arms erbjuder provningar inom områdena whisky, öl, avec och andra fatlagrade drycker.


Från 345 SEK /Person

Boka
Ändra hotell


Gå på nöjesparksturné och välj mellan Astrid Lindgrens Värld, High Chaparral eller Borås Djurpark.


Från 3759 SEK /Natt

Boka
Ändra hotell


Kliv in i en fantastisk värld av cowboys, banditer och guldgrävare på High Chaparral.


Från 2379 SEK /Natt

Boka
Ändra hotell


Umgås, busa och ha roligt på Leo's Lekland.


Från 2555 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Umgås, busa och ha roligt på Leo's Lekland.


Från 1212 SEK /Natt

Boka
Ändra hotell


Vad ger man någon som redan har allt? Köp ett presentkort på vår generösa frukostbuffé och ge någon du tycker om en riktigt bra start på dagen!


Från 158 SEK /Person

Boka
Ändra hotell


Vi erbjuder den perfekta inramningen för studentbalen i klassiska vackra lokaler.


Från 1100 SEK /Person

Boka
Ändra hotell


Njut av en härlig 3-rättersmiddag på gastropuben The Bishops Arms.


Från 1740 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Avrunda helgen med vårt härliga After Weekend Golf-paket.


Från 995 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Utmana familj eller vänner på en spännande padelmatch.


Från 1020 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


På Elite Stora Hotellet finns flera lokaler som lämpar sig väl för det mindre mötet. Bland dessa mötesrum återfinns bland annat Jenny Lind, Viktor Rydberg och Per Brahe som alla är trevliga lokaler. 


Från 200 SEK /person

Boka
Ändra hotell


Boka in en avkopplande helg på Elite Stora Hotellet i centrala Jönköping. Här bor ni till bästa helgpris i något av våra trevliga hotellrum. Passa på att utnyttja det centrala läget och besök stadens butiker, nöjen och restauranger eller varför inte ta en promenad längs med Vätterns strand. På morgonen njuter ni av vår uppskattade frukostbuffé.


Från 899 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Charmiga Elite Stora Hotellet är centralt beläget med bekvämt gångavstånd till Jönköpings utbud av shopping, restauranger och caféer. Den vackra fasaden och den fantastiska utsikten över Hamnkanalen är verkligen något utöver det vanliga. Gör höstlovet extra minnesvärt med en härlig vistelse i Jönköping och Elite Stora Hotellet.


Från 891 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Överraska någon du tycker om med en romantisk helg på Elite Stora Hotellet i Jönköping med sitt vackra läge precis vid Vätterns strand. Med Love-paketet får ni med champagne, choklad och exotisk frukt på rummet. Fluffiga morgonrockar och tofflor sätter extra guldkant på tillvaron. Passa på att ta en romantisk promenad tillsammans längs med Vätterns södra strand.


Från 1598 SEK /natt

Boka
Ändra hotell

Betyg


83%
skulle rekommendera oss till en vän

Kommentarer


Betyg: 9/10

Omdömet skrevs den 20 april 2019

Positivt: Närheten till allt. Bra läge.

Att förbättra: Brödet kunde ha varit färsk på lång fredag.


Betyg: 9/10

Omdömet skrevs den 20 april 2019

Positivt: Fint rum


Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 19 april 2019

Positivt: Allt från personal till miljön och renheten


Elite Stora Hotellet
Hotellplan 3
553 20 Jönköping

Tel: 036-100 000

info.jonkoping@elite.se

Google maps

Bokning
Tel: 036-100 000
reservations.jonkoping@elite.se
Konferens
Tel: 036-100 000
reservations.jonkoping@elite.se
Gruppbokning
Tel: 036-100 000
reservations.jonkoping@elite.se

Förfrågan

Hotelldirektör
Carl-Henrik Nilsson
Tel: 010-583 22 01
carl-henrik.nilsson@elite.se
Försäljningschef
Susanne Holm
Tel: 010-583 22 07
susanne.holm@elite.se

Hitta hit

Ankomst via flyg

Jönköping Airport har bussförbindelser till Jönköpings Resecentrum. Om du väljer att åka taxi till hotellet rekommenderar vi att priset bekräftas före resan.

Ankomst via bil

Från E4
Följ skyltar mot centrum och därefter mot Jönköpings Resecentrum. Hotellet ligger ca 200 meter öster om Jönköpings Resecentrum.

Ankomst via tåg/buss

Jönköpings Resecentrum är en knutpunkt för bussar och tåg. Hotellet syns härifrån, gå längs Järnvägsgatan ungefär 200 meter förbi Hamnparken till hotellet.

I närheten

Kommunikationer
Jönköpings Resecentrum: 200 m
Jönköping Airport: 8 km

Sevärdheter
Tändsticks­museet: 300 m
Jönköpings Stadspark: 2 km
Husqvarna Museum: 8 km
Gunillaberg - Tage Andersen: 25 km
Gränna - Visingsö: 35 km 

Företag
Elmia: 4 km
Fläkt group: 6 km
Husqvarna group: 2,8 km
JU -Jönköpings University: 500 m
Attends Healthcare Aneby: 46 km

Länkar
SJ
Jönköpings Resecentrum
Jönköping Airport

  

_