Boka vårt bästa pris, bli medlem nu!
1 Rum,  1 Vuxen 0 Barn
Checka in
Välj giltigt utcheckningsdatum
Checka ut
Välj giltigt utcheckningsdatum
Söker med företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Erbjudandekod: Det finns ingen tillgänglighet valda datum för erbjudandekod: Söker endast efter frinätter
1 Gäster,Välj datum
Söker med företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Erbjudandekod: Det finns ingen tillgänglighet valda datum för erbjudandekod: Söker endast efter frinätter


Ett eller flera rum är otillgängliga

Välj rumstyp 1: 1 Vuxna


  1 person   Enkelsäng   16m2   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra standardrum är ljusa och trevliga med klassisk inredning och passar för en person. En skön säng och rofylld sömn är den bästa starten på dagen. I våra standardrum får ni detta och lite till. Rummen har en säng som är 90-105 cm bred, en arbetsplats, badrum med dusch eller badkar, telefon, tv, WiFi, hårfön, bordsfläkt och vattenkokare med kaffe och te. Rummen har antingen trägolv eller heltäckningsmatta.

Se fler bilder

Från  636 SEK /natt

(Priset hittades Idag, Priset avser 2016-12-09)

Nästa

  1-2 personer   160 cm   18m2   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra standardrum grandlit har en 160 cm bred säng som man kan sova två personer i eller passar dig som reser själv och önskar extra komfort. Rummen är utrustade med  arbetsplats, badrum med dusch eller badkar, telefon, tv, WiFi, hårfön, bordsfläkt och vattenkokare med kaffe och te. Rummen är inredda i gustaviansk eller modern stil.

Se fler bilder

Från  712 SEK /natt

(Priset hittades Idag, Priset avser 2017-01-21)

Nästa

  1-2 personer   160 cm eller 2x90 cm   23m2   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra superiorrum är modernt och smakfullt inredda dubbelrum för upp till två personer med en 160 cm bred säng eller två sängar som står ihop. Badrummen är utrustade med dusch eller badkar. Rummen är inredda i gustaviansk eller modern stil och har minibar, telefon, tv, WiFi, hårfön, vattenkokare med kaffe och te, bordsfläkt och skrivbord. Vissa rum har även strykjärn och strykbräda.

Se fler bilder

Från  700 SEK /natt

(Priset hittades Idag, Priset avser 2016-11-13)

Nästa

  1-2 personer   2x90 cm   26 m2   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra deluxerum passar dig som vill ha lite extra lyx och utrymme. Rummen är generösa i storlek och är utrustade med två sängar som står ihop. Självklart finns minibar, telefon, tv, WiFi, hårfön, vattenkokare med kaffe och te, bordsfläkt och skrivbord. Badrummen är utrustade med dusch eller badkar.

Se fler bilder

Från  900 SEK /natt

(Priset hittades Idag, Priset avser 2016-12-28)

Nästa

  1-4 personer   2x90 cm   26 m2   2 extrasängar   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra familjerum är alla stora och extra rymliga. Dessa rum har två sängar som står ihop och det finns utrymme för två bekväma extrasängar. Självklart finns minibar, telefon, tv, WiFi, hårfön, vattenkokare med kaffe och te, bordsfläkt och skrivbord i rummen. Badrummen är utrustade med dusch eller badkar. Rummen är inredda i gustaviansk eller modern stil.

Se fler bilder

Från  900 SEK /natt

(Priset hittades Idag, Priset avser 2016-12-28)

Nästa

  1-2 personer   Dubbelsäng   31m2   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra rum i kategorin deluxe view har stora panoramafönster med fantastisk utsikt över Vättern samt modern inredning. Rummen har en sällskapsdel med fåtöljer och bord samt en del för arbete och vila. Våra deluxe view är utrustade med minibar, telefon, kabel-tv,tv, WiFi, hårfön, vattenkokare med kaffe och te, bordsfläkt, safetybox och skrivbord. För extra bekvämlighet finns även tofflor och morgonrockar. Badrummen har både badkar och dusch.

Se fler bilder

Från  1216 SEK /natt

(Priset hittades Idag, Priset avser 2017-01-13)

Nästa

  1-2 personer   Dubbelsäng   m2   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra juniorsviter passar såväl för bröllopsnatten som för den som vill ha lite extra komfort och lyx. Dessa rum är modernt inredda med panoramafönster och med fantastisk utsikt över Vättern alternativt stora härliga hörnrum i gustaviansk stil med utsikt mot kanalen och staden. Rummen har en sällskapsdel med soffa eller fåtöljer och bord samt en del för arbete och vila. Rummen är utrustade med minibar, telefon, kabel-tv, platt-tv, WiFi, hårfön, vattenkokare med kaffe och te, bordsfläkt,  förvaringsbox, skrivbord samt strykjärn. För extra bekvämlighet finns även tofflor och morgonrockar. Badrummen har både badkar och dusch.

Se fler bilder

Från  1556 SEK /natt

(Priset hittades Idag, Priset avser 2016-11-19)

NästaVälkommen till Elite Stora Hotellet Jönköping

I en av Jönköpings vackraste byggnader med ett centralt och utsökt läge vid Vätterns södra strand ligger Elite Stora Hotellet. Jönköpings gågata passerar hotellets ena gavel vilket gör att du har nära till både shopping och nöjesliv. Elite Stora Hotellet byggdes under mitten av 1800-talet och är omsorgsfullt renoverat. Mycket i hotellet är bevarat i ursprungligt skick, bl.a. Spegelsalen som är en av Skandinaviens vackraste festsalar. För oss är det viktigt att du trivs och känner dig personligt omhändertagen.

De 135 hotellrummen på Elite Stora Hotellet är trivsamt och bekvämt inredda för att du som gäst ska kunna vila och få den arbetsro du behöver. Gör gärna ett besök i vår gastropub The Bishops Arms.

Varmt välkommen till Elite Stora Hotellet i Jönköping!
Historien om hotellet

I slutet av 1850 byggdes dåvarande Jönköpings Hotell. Det var en oerhört stor satsning i en stad med enbart 7000 invånare. Hotellet är ett av landets äldsta och mest kända hotell utanför huvudstaden. Vid öppningen i januari 1860 var hotellet landets största. Anledningen till det enorma bygget var Jönköpings strategiska läge som järnvägs- och vägknut och blev nu en självklar övernattningsstation på den färdigställda Södra Stambanan. Hotellet inrymde redan från början en rad funktioner. I bottenplanet fanns restaurang, schweizeri, biljardrum, gästgiveri, banklokaler och efter några år tillkom en badanläggning. Mellanvåningen upptogs främst av resanderum och den översta våningen av festlokaler, klubbrum och ytterligare några rum. Frimurarna hade tom. 2013 sina lokaler på vindsvåningen med bland annat den stora ordenssalen Johannessalen.

1863 stod festvåningen klar två trappor upp. Den har sedan dess varit Jönköpings läns förnämsta festlokal. Salen blev magnifik med gnistrande kristallkronor med flammande gaslågor, spegelväggar som gav illusion om bakomliggande rum och dekorationer som förflyttade besökaren till en slottslik miljö. Här har alltsedan dess hållits minnesvärda baler och fester. I modern tid har Spegelsalen även använts till bland annat EU-möten, utställningar och kongresser.


  135 rökfria rum
  1 restaurang
  1 bar
  12 konferenslokaler

  Parkering
  Bastu
  Gym
  Gratis WiFi

  9 km till flygplatsen
  200 m till buss
  200 m till tågstationen


In- och utcheckning på Elite Plaza Hotel

In- och utcheckning

Incheckning är garanterad från kl.15.00 ankomstdagen och utcheckning sker senast kl.12.00* avresedagen. Om ni anländer tidigare till hotellet så tillhandahåller vi ett bagagerum i receptionen där vi kan låsa in ert bagage till dess att ert rum är klart. Här kan ni även förvara ert bagage efter det att ni har checkat ut.

*Gäller ej söndagar med Snooze då andra utcheckningstider gäller. Jul- och sommarperioden erbjuds ej Snooze.


Wifi på Elite Hotels

Wifi & IT

Alla gäster har tillgång till trådlöst internet. Det gäller hela hotellet och är kostnadsfritt. Utöver det finns en gästdator i anslutning till vår reception. Välkommen att kontakta vår personal vid eventuella frågor.


Lyxigt med frukost på sängen på Elite Hotels

Roomservice

Beställ din frukost direkt till rummet. I lugn och ro fyller du i din room service-lapp med de önskemål du har för en perfekt frukost. Dessutom erbjuder vi, för dig som har bråttom, Grab & Run (frukost att ta med).

Ni kan även beställa roomservice från vår gastropub The Bishops Arms. Meny finns på rummet. 

Roomserviceavgift tillkommer.


Parkering på Elite Hotels

Parkering

Vi samarbetar med parkeringshuset  Sesam som ligger precis runt hörnet av hotellet. Parkering kostar 100 kr/dygn. Denna kostnad går att sätta upp på rummet under förutsättning att ni åker till hotellet före och hämtar en parkeringsbiljett i receptionen. Parkeringshuset är öppet alla dagar kl.06.00-24.00. Däremellan kommer ni in med hjälp av en kod ni får i receptionen.


Skjortor på galge på Elite Hotels

Tvätt

Kemtvätt lämnad i receptionen före kl. 08.00 kan i regel hämtas samma dag. 
Gäller måndag–fredag.


Träning & relax

I vårt fitness-rum kan du efter en dag full av möten, konferenser eller shopping slappna av i en varm bastu eller köra ett litet träningspass med hjälp av våra träningsredskap. Här hittar du crosstrainer, löpband, motionscykel, trx-band, vikter och pilatesbollar. Vi har även ett samarbete med Friskis & Svettis, runt hörnet av hotellet om du önskar ett större utbud. Motionsbiljett till Friskis & Svettis kostar 70 kr/gång och köps i receptionen.

Spa – Vi samarbetar med Hudoteket!

Unna dig en avkopplande spaweekend i friskvårdens tecken.

Läs mer på www.hudoteket.se


Elite Stora Hotellet JönköpingRestaurang Bishop Arms

The Bishops Arms


Runt hörnet ligger vår egen pub – The Bishop´s Arms som är en genuin Brittisk pub med Jönköpings största öl- och whisky- sortiment samt en prisvärd och välsmakande meny. 

Öppettider

Midsommarhelgen

Midsommarafton: stängt
Midsommardagen: 16.30 –
Söndag: 12.00-22.00

Ordinarie öppettider

Måndag–tisdag: 16.30–23.00
Onsdag–torsdag: 16.30–00.00
Fredag: 16.30–01.00
Lördag: 12.00–01.00
Söndag: 12.00–22.00


Bord i restaurang Le Trottoir på Elite Stora Hotellet

Välkommen till Le Trottoir!


Beställningsrestaurang Le Trottoirs miljö är modern, ljus och öppen och erbjuder även lite Vätternutsikt.

Öppettider

Kvällstid – Öppet för förbeställda sällskap
För mer information och bokning:
Hans Dimberg: hans.dimberg@elite.se, tel 036-215 50 17

Dagtid – Lunch
För konferenslunch eller förbeställda luncher för grupper:
Hans Dimberg: hans.dimberg@elite.se, tel 036-215 50 17Välkommen att avnjuta årets julbord på vackra Elite Stora Hotellet i Jönköping. Här serveras stjärnkocken Melker Anderssons julbord både vid lunchtid samt på kvällen.


Från 450 SEK /person

Boka
Ändra hotell


Unna dig en härlig och avkopplande helg i Jönköping med god mat, motion och relax med underbara behandlingar. Vi samarbetar med Hudoteket, ett komplett skönhetscentra och ett av Sverige finaste dag-spa.


Från 1310 SEK /person

Boka
Ändra hotell


Spela så mycket golf du orkar på 4 dagar. 9, 18 eller 54 hål om dagen. Du bor 3 nätter på Elite Stora Hotellet och spelar golf obegränsat under 4 dagar på våra banor runt Jönköping.


Från 3995 SEK /person

Boka
Ändra hotell


Spela golf på någon av Jönköpings fina golfbanor och sov sedan gott på Elite Stora Hotellet. Vi samarbetar med de bästa banorna i Jönköpingstrakten bl.a. Jönköpings GK, Gränna GK, A6 GK, Skinnarebo GK, Ryfors GK, Sand GC och Götaströms GK.


Från 800 SEK /person

Boka
Ändra hotell


Möt det bästa av Irland och Skottland i Sveriges knutpunkt, Jönköping på Sand Golf Club – en unik 18 hålsbana. Sov sedan gott på Elite Stora Hotellet.


Från 1150 SEK /person

Boka
Ändra hotell


Välkommen till Skandinaviens största vattenpark med 4 miljoner liter vattenäventyr. Efter en fartfylld dag vilar hela familjen ut på Elite Stora Hotellet i Jönköping.


Från 3000 SEK /familjen

Boka
Ändra hotell


Elite Stora Hotellet och The Bishops Arms erbjuder ett tjugotal olika dryckesprovningar inom områdena whisky, öl, avec och andra spännande fatlagrade starka drycker. 


Från 245 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Kom öga mot öga med en tiger, åk den världsunika linbanan Safari och se djurskötarna visa hur man tränar en elefant. Upplev fantastiska Kolmården och övernatta sedan med hela familjen på Elite Stora Hotellet.


Från 3000 SEK /familjen

Boka
Ändra hotell


Spela tennis på Racketcentrum och sov sedan gott på Elite Stora Hotellet. I paketet ingår speltid på tennisbana, del i dubbelrum samt härlig frukostbuffé.


Från 560 SEK /person

Boka
Ändra hotell


Besök två av våra tre alternativ; Astrid Lindgrens Värld & Museum, High Chaparral eller Borås Djurpark och sov sedan gott på Elite Stora Hotellet.


Från 4000 SEK /familjen

Boka
Ändra hotell


Vad ger man någon som redan har allt? Köp ett presentkort på vår generösa frukostbuffé och ge någon du tycker om en riktigt bra start på dagen!


Från 140 SEK /person

Boka
Ändra hotell


Umgås, busa och ha roligt på Leo's Lekland i Jönköping! Efter en dag på Leklandet vilar familjen ut på Elite Stora Hotellet Jönköping


Från 1845 SEK /familjen

Boka
Ändra hotell


Elite Stora Hotellet erbjuder i samarbete med Den Småländska Kolonin två fantastiska upplevelser för själ och gom.


Från 895 SEK /per person

Boka
Ändra hotell


Överraska pappa med en övernatting på Elite Stora Hotellet i Jönköping. Passa på att utnyttja det centrala läget och besök stadens butiker, nöjen och restauranger eller varför inte ta en promenad längs med Vätterns strand. På morgonen njuter ni av vår uppskattade frukostbuffé.


Från 700 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Boka in en avkopplande helg på Elite Stora Hotellet i centrala Jönköping. Här bor ni till bästa helgpris i något av våra trevliga hotellrum. Passa på att utnyttja det centrala läget och besök stadens butiker, nöjen och restauranger eller varför inte ta en promenad längs med Vätterns strand. På morgonen njuter ni av vår uppskattade frukostbuffé.


Från 765 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Vackra och anrika Elite Stora Hotellet i Jönköping erbjuder bästa pris under lov och storhelger. Här finns plats för både paret och hela familjen. Passa på att utnyttja det centrala läget och besök stadens butiker, nöjen och restauranger. På morgonen njuter ni av vår uppskattade frukostbuffé.


Från 765 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Överraska någon du tycker om med en romantisk helg på Elite Stora Hotellet i Jönköping med sitt vackra läge precis vid Vätterns strand. Med Love-paketet får ni med champagne, choklad och exotisk frukt på rummet. Fluffiga morgonrockar och tofflor sätter extra guldkant på tillvaron. Passa på att ta en romantisk promenad tillsammans längs med Vätterns södra strand.


Från 1600 SEK /natt

Boka
Ändra hotell

Kommentarer


Silhouette of a person

Manuela Pavlovic

Betyg: 6/10

Omdömet skrevs den 24 oktober 2016

Positivt: Ledig P plats utanför hotellet!

Att förbättra: Se till att detaljerna ses över och att de sitter i ryggraden hos personalen. Jag fick en känsla av att allt inte riktigt var på topp på hotellen. I vanliga fall tycker jag mycket om hotellet men nu var det ingen *smiley*


Hotellet svarade den 26 oktober 2016

Manuela Tack för din feedback. Det var tråkigt att höra att du inte var helt nöjd med din vistelse hos oss och för det ber jag om ursäkt. Självklart skall vi vara på tå när våra gäster kommer och jag kommer omgående ta upp detta med all berörd personal. Välkommen tillbaka! Med vänlig hälsning Ellinor Bäck Elite Stora Hotellet, Jönköping


Silhouette of a person

Anonymous

Omdömet skrevs den 24 oktober 2016

Positivt: närheten till centrum och vättern


Hotellet svarade den 26 oktober 2016

Tack för din feedback. Roligt att höra att du trivdes hos oss. Hoppas du har vägarna förbi oss snart igen. Välkommen tillbaka! Med vänlig hälsning Ellinor Bäck Elite Stora Hotellet, Jönköping


Silhouette of a person

Andreas Sandberg

Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 22 oktober 2016

Positivt: Härlig Hotell miljö.

Att förbättra: Berätta om det

Övrigt: Har varit Scandic boende i många år, har bott på Elite oftare och oftare. Kan nog byta "partner"😊


Hotellet svarade den 26 oktober 2016

Andreas Tack för att du tog dig tid att svara på våra frågor. Fantastiskt roligt att höra att du trivdes så bra hos oss. Hoppas du besöker oss snart igen. Välkommen tillbaka! Med vänlig hälsning Ellinor Bäck Elite Stora Hotellet, Jönköping


Silhouette of a person

Agata Lauer

Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 19 oktober 2016

Positivt: Vackert, stillgt, superfrukost

Att förbättra: vara stolt


Hotellet svarade den 26 oktober 2016

Agata Tack för din feedback. Vi bockar och bugar för dina fina ord och jag ska ta dom vidare ut i vårt hus. Hoppas vi får se dig som gäst här snart igen. Välkommen tillbaka! Med vänlig hälsning Ellinor Bäck Elite Stora Hotellet, Jönköping


Silhouette of a person

Toivo Purontaka

Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 15 oktober 2016

Positivt: Bastun !

Att förbättra: Information, på fråga, gällande bastun.

Övrigt: För övrigt, ett trevligt hotell.


Hotellet svarade den 18 oktober 2016

Toivo Tack för din feedback. Jag kommer omgående ta upp dina synpunkter om bristen på information med vår receptions chef. Givetvis skulle du omgående fått den information du sökte. Att så inte var fallet här är helt klart och för det ber jag om ursäkt. Hoppas du trots detta är villig att ge oss ytterligare en chans så vi kan visa att vi kan bättre. Välkommen tillbaka! Med vänlig hälsning Ellinor Bäck Elite Stora Hotellet, Jönköping


Silhouette of a person

Per Woxler

Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 11 oktober 2016

Positivt: Frukosten

Att förbättra: Dålig lukt på toan från avloppen


Hotellet svarade den 19 oktober 2016

Per Tack för din feedback. Roligt att höra att du tyckte om vår frukost. Jag tar dina synpunkter på avloppet i ditt rum vidare till vår Husfru. Välkommen tillbaka! Med vänlig hälsning Ellinor Bäck Elite Stora Hotellet, Jönköping


Silhouette of a person

Per Melin

Betyg: 8/10

Omdömet skrevs den 10 oktober 2016

Positivt: Personalen! Både i receptionen och puben. Sköna sängar. Luftiga fräscha rum.

Att förbättra: Det är hårt renoverat. Mysfaktor/klassisk hotellfoyer borde höjas markant.


Hotellet svarade den 18 oktober 2016

Per Tack för din feedback. Det är viktigt för oss att få höra om våra gästers upplevelse hos oss. Välkommen tillbaka! Med vänlig hälsning Ellinor Bäck Elite Stora Hotellet, Jönköping


Silhouette of a person

Anna-Lena Olsson Jacobsson

Betyg: 5/10

Omdömet skrevs den 10 oktober 2016

Positivt: Bra läge

Att förbättra: Badrummet, söndrigt kakel, bruna fläckar på duschen väggen och duschdraperiet.


Hotellet svarade den 19 oktober 2016

Anna-Lena Tack för din feedback. Jag kommer omgående ta upp dina synpunkter på badrummet både med vår Husfru och Vaktmästare för omedelbar åtgärd. Välkommen tillbaka! Med vänlig hälsning Ellinor Bäck Elite Stora Hotellet, Jönköping


Silhouette of a person

Marie Lygdman

Betyg: 8/10

Omdömet skrevs den 9 oktober 2016

Positivt: Rent och snyggt med sköna sängar. Bra frukost med många valmöjligheter. Bra med mycket frukt. :-)

Övrigt: Hotellet låg mycket bra till och man kommer med buss eller tåg.


Hotellet svarade den 19 oktober 2016

Marie Tack för dina fina ord om oss otroligt roligt att höra. Jag ska ta dem vidare ut i vårt hus. Välkommen tillbaka! Med vänlig hälsning Ellinor Bäck Elite Stora Hotellet, Jönköping


Silhouette of a person

Patricia Roth

Betyg: 9/10

Omdömet skrevs den 8 oktober 2016

Positivt: Trevlig personal och ...vilken frukost !

Att förbättra: Skulle köpa nya tecken skönare och varmare duntecke. Skulle ta bort eller byta oftare mattorna som är fläckade och ger en allmän intryck av smutsig rum


Hotellet svarade den 19 oktober 2016

Patricia Tack för dina positiva ord om vår personal och vår frukost. Jag tar dina synpunkter på täcken och mattor vidare till vår Husfru. Välkommen tillbaka! Med vänlig hälsning Ellinor Bäck Elite Stora Hotellet, Jönköping


Kontakta oss

Hotellplan
553 20 Jönköping

Tel: 036-100 000
Fax: 036-215 50 25
info.jonkoping@elite.seBokning
reservations.jonkoping@elite.se
036-100 000
Hotelldirektör
Carl-Henrik Nilsson
carl-henrik.nilsson@elite.se
036-215 50 01

Receptionschef
Caroline Axell
caroline.axell@elite.se
036-215 50 07
Försäljningschef
Annelie Boman
annelie.boman@elite.se
036-215 50 00

 


Hitta hit

GPS koordinater
57.783613 | 14.169145

E4 Norrifrån
Sväng av höger mot centrum. Ta av höger mot Liljeholmen. Kör rakt fram i rondellen under viadukten. Kör rakt fram parallellt med järnvägen och Vättern ca 1 km till du kommer till Hotellplan (hamnen ligger direkt till höger). Sväng vänster. Parkeringshuset ”Sesam” ligger kvarteret innan.


E4 Söderifrån
 Kör mot centrum. Kör rakt fram i de två första rondellerna och sväng vänster i den tredje. Tag första gatan till höger mot Järnvägsstation. Kör rakt fram. När du har Järnvägsstationen på din vänstra sida så ligger hotellet ca 350 meter rakt fram.

Om du anländer med tåg
Ca 200 m från järnvägsstationen vid Vättern ser du vårt vackra hotell.


_