Boka vårt bästa pris, bli medlem nu!

Förstklassiga restauranger i Gävle

Publiceringsdatum 2018-07-30

Njut av mat och dryck av högsta kvalitet på några av Gävles bästa restauranger. Vi har utforskat Gävles spännande restaurangutbud och tipsar i denna artikel om restauranger som passar både för finsmakaren, allätaren, familjen och kompisgänget.

753x510-gävle-restaurang-compressor.jpg

Mathildas

Upplev maten och servicen på den familjeägda kvarterskrogen Mathildas. Här serveras mat för såväl magen som ögat och restaurangen är högt rankad i White guide. Maten tillagas efter säsong med råvaror från handplockade leverantörer och i menyn finns många spännande smaker att välja bland. Denna restaurang passar utmärkt för en lyckad dejt eller en trevlig familjemiddag. 

Läs mer om Mathildas här

Lilla Tjuren

Lilla Tjuren serverar hamburgare av hög kvalité mitt i centrala Gävle. På menyn finns många olika typ av hamburgare, men även smårätter som karréchili, hot wings och Mac N Cheesebollar. Prova deras signaturburgare Tjuren med svensk högrev/bringa och Väddö cheddar eller den vegetariska burgaren med kikärtor och halloumi. På Lilla Tjuren finns även glutenfria alternativ och desserter som får det att vattnas i munnen. Ta med kompisgänget för en avslappnad middag i en trivsam miljö.

Läs mer om Lilla Tjuren här

Grands Veranda

I vacker miljö på det anrika Elite Grand Hotel ligger restaurangen Grands Veranda. Restaurangen serverar både frukost, lunch, à la carte och en uppskattad brunch. Bjud med familjen för en välsmakande middag eller ta med vännerna för en trevlig drink efter jobbet. Grands Veranda är en plats som passar perfekt när du vill visa någon din uppskattning eller bara önskar njuta av stämningsfull atmosfär och mat i gott sällskap.

Läs mer om Grands Veranda här

Nästet

Nästet hämtar sin inspiration från hela världen och serverar smårätter som kan delas mellan gästerna vid bordet. Välj bland kategorierna land, hav, växtriket och dessertmenyn ”grand finale”. All mat är av hög kvalitet och restaurangen väljer ofta lokala leverantörer som komplement till de internationella råvaror de importerar för att kunna erbjuda ännu fler spännande smaker. Prova gärna den experimentella bartenderns goda drinkar och fråga den kunniga personalen om passande kombinationer av mat och dryck.

Läs mer om Nästet här

Elite Hotels Gävle

Elite Grand Hotel från 1901 håller toppmodern fyrstjärnig standard men själen är tryggt bevarad i detaljerna. Ett stenkast från centralstationen och utrustat med spa, vacker restaurang och bar.

Läs mer

Upptäck mer av Gävle

Upptäck mer inom kategorin Mat & Dryck

_