Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Tips på saker att göra i Jönköping med barn

Flera inplastade polkagrisar

Vill du ha tips på roliga saker att göra i Jönköping med barn har du kommit rätt. Här har vi samlat flera roliga aktiviteter som passar för såväl stora som små!


UPPLEV SPÄNNING I TABERGSGRUVAN

Tabergsgruvan ligger inuti berget Taberg och är en häftig och spännande upplevelse som ni sent ska glömma. Under sommaren anordnas gruvvandring och gruvteater och bredvid gruvan hittar ni världens enda fladdermusmuseum!

GÖR POLKAGRISAR I GRÄNNA

Något du måste göra i Jönköping med barn är att besöka Gränna och göra polkagrisar. Här finns flera bagerier där du själv kan få vara med och baka polkagrisarna. Ni får en guidad genomgång i hur man gör och får lära er allt om polkagrisarnas gedigna historia.

VANDRA I NATURSKÖNA MILJÖER

I Jönköping finns gott om natursköna områden som är perfekta att besöka med barn som vill springa av sig. Promenera runt i skogen och njut av utsikten längs vattnet, stanna till och grilla korv på en av grillplatserna och varför inte sova över i ett av vindskydden?

SHOPPA PÅ ASECS

Något som är kul att göra i Jönköping med barn är shopping på Asecs. I köpcentret finns gott om butiker från såväl kända märken som mer lokala aktörer. Blir du hungrig finns det gott om restauranger på restaurangtorget att välja på och det finns flera lekytor för barnen.

BESÖK TÄNDSTICKSMUSEET

Är du ute efter något lugnare att göra i Jönköping med barn ska ni besöka tändsticksmuseet. Det är vackert beläget i ett gammalt trähus från 1848 och här kan ni lära er allt om tändstickans historia.

FLER TIPS PÅ SAKER ATT GÖRA I JÖNKÖPING MED BARN

Vill du ha fler tips på roliga saker att göra i Jönköping med barn är du välkommen att fråga personalen i vår reception på Elite Hotels!

 

Relaterade artiklar