Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Sevärdheter i Umeå

Missa inte Guitars - The Museum när du besöker Umeå.
Missa inte Guitars - The Museum när du besöker Umeå. Foto: Jacek Dylag.

Umeå är en fantastisk stad i norrland som har mycket att erbjuda. Vackra byggnader, lärorika museum och underbar natur. Här har vi samlat några av de sevärdheter i Umeå som du bör besöka på din resa!

 

Bildmuseet

Bildmuseet är en modern sevärdhet i Umeå. Byggnaden i sig är otroligt vacker och det är ständigt nya intressanta utställningar från några av de mest intressanta konstnärerna. På sju våningar får konst och vetenskap mötas och skapa en härlig plats för alla sina besökare.

 

Guitars – The Museum

Är du musikintresserad får du inte missa Guitars – The Museum. Här visar bröderna Åhdén upp världens största privatägda samling av gitarrer. Akustiska gitarrer, elgitarrer, basar, förstärkare och andra föremål som har med musik att göra kan du beskåda här.

 

Umeå stads kyrka

En vacker sevärdhet i Umeå är Umeå stads kyrka. Kyrkan är en så kallad treskeppig hallkyrka som är byggd i nygotisk stil och uppfördes mellan år 1892-1894. Tornet är 50 meter högt och kan synas från många håll i staden. Detta är den tredje kyrkan som har byggts på samma plats eftersom de första två brann ner.

 

Skulpturparken

Skulpturparken är en mysig sevärdhet i Umeå där du kan strosa runt och njuta av vacker konst. Parken är belägen vid ett gammalt mentalsjukhus, i det som en gång i tiden var sjukhusets parkområde.

 

Olsfors bruk

Olsfors bruk har en gedigen historia som dateras tillbaka ända till 1762. Detta är en av de mest välbevarade järnbruksmiljöer där du kan vandra runt bland gamla byggnader och vacker natur, ta en fika på café eller handla i butiker.

 

Fler tips på sevärdheter i Umeå

När du bor hos Elite Hotel Mimer i Umeå är du mer än välkommen att fråga personalen i vår reception om fler tips på sevärdheter i Umeå. Vi guidar dig gärna till underbara semesterminnen!

 

 

RELATERADE ARTIKLAR