Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Äventyr i Göteborg

Stadsmiljö i Göteborg med en spårvagn som åker förbi.

Gör er nästa Göteborgsresa till ett riktigt äventyr! Vi har listat de mest intressanta, roliga och mysiga aktiviteter för ert familjeäventyr som alla ligger inom 30 minuters färd med spårvagn från våra hotell.

 

TA PADDAN TILL GÖTEBORGS BÄSTA ATTRAKTIONER

Starta ert äventyr i Göteborg med en båttur som snabbt och smidigt tar er till alla de olika attraktionerna som staden har att erbjuda. Paddan är namnet på Göteborgs sightseeingbåtar och det finns många olika turer att välja på. Vi rekommenderar båtarna med Hop on- Hop off som innebär att ni under en hel dag kan åka mellan de olika sevärdheterna och gå av där ni önskar.

Läs mer om båtturerna på strömmas hemsida

UTFORSKA REGNSKOGENS EXOTISKA ARTER PÅ UNIVERSEUM

På Universeum finns alltid något nytt att upptäcka. Här kan barn delta i olika kreativa verkstäder och prova på experiment i universeums eget labb och teknikverkstad.  I akvariehallen finns över 30 000 olika fiskarter i några av världens största akvarium och i regnskogen hittar ni exotiska arter från djungelns djupaste vrår.

LÄR KÄNNA ALFONS ÅBERG

Stig in i Alfons Åbergs spännande värld och låt barnen få leka, klättra och busa bland de miljöer som återfinns i de välkända barnböckerna.  På Alfons Åbergs kulturhus finns gott om roliga aktiviteter för både stora och små barn. Varje dag visas flera teaterföreställningar och för de minsta barnen anordnas sångstunder och sagoläsning.  Lär känna Gunilla Bergström, författaren bakom böckerna och ta del av intressanta historier kring svensk barnbokskultur.

UPPTÄCK SLOTTSSKOGEN

Slottskogen har utgjort en viktig oas i Göteborg ända sedan 1874. Med sina vidsträckta ytor finns här gott om plats för både lek, motion och picknick. Slottskogen är en av Göteborgs största parker och har utöver sina parkytor även en fin djurpark.  Ta med familjen för ett riktigt äventyr och se allt ifrån sälar till älgar på riktigt nära håll.

 

Relaterade artiklar