Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

4 roliga barnaktiviteter i Lund

Barn går över en hängbro som finns på Skånes djurpark.

Vet du inte var du ska semestra med familjen? Lund är en perfekt destination för barnfamiljer tack vare sitt breda utbud av nöjesparker och aktiviteter. Här är några av de bästa barnaktiviteterna i Lund!

 

MORMORS SKATTKAMMARÖ

Ett besök på Mormors Skattkammarö är ett måste att göra i Lund med barn. I detta spännande lekland förflyttas barnen till Kapten Kids fantastiska piratö i Söderhavet på ett ögonblick. Här finns klätterställningar, bollhav, trampoliner, tunnlar, bollkanoner, rutschkanor och mycket mer – allt inomhus på en yta av 1000 kvm! Medan barnen leker kan föräldrarna njuta av gott kaffe och mormors goda bakverk i caféet med bra överblick över leklandet.

ÄVENTYRET PÅ HÖGEVALL

En given barnaktivitet i Lund är naturligtvis ett besök på Högevall som är Skånes modernaste och största badhus. Här kan de större barnen underhålla sig i vågbassängen eller i den 213 meter långa vattenrutschkanan. För familjens minstingar finns ett djungelbad där de kan plaska och leka i en spännande miljö med djur och vattensprut. Det finns även möjligheter till att bubbla i bubbelpool och ta ett dopp i utebassängen, så här har man aldrig tråkigt oavsett ålder.

LUNDS STADSPARK

Stadsparken i Lund är en central del i Lundabornas liv, en plats för avkoppling, lek, motion och tradition. Här finns en lekplats som delvis består av ett futuristiskt småkulligt gummilandskap där det finns en klätterbana, studsmatta, klätternät, gungor och rutschbana. En annan del av lekplatsen består av minibyggnader som barnen kan klättra på och leka inuti. I närheten finns även fågelvoljärer med småfåglar, höns, undulater och parakiter. Förutom goda utrymmen för lek finns även fina grönområden som är perfekta för picknick samt mysiga grillplatser. Vill du har något att göra i Lund med barn en solig dag är Stadsparken det perfekta utflyktsmålet.

 

SKÅNES DJURPARK HÖÖR

Skånes Djurpark är störst i världen på nordiska djur och ligger vackert beläget mitt i Skåne. Här finns både tama och vilda nordiska djur i olika storlekar som tilltalar hela familjen. Vad sägs som att se björn, älg, varg, lodjur, kungsörn, kronhjort eller järv? Det anordnas även flera olika aktiviteter där man får komma djuren riktigt nära tillsammans med djurvårdare; björnmatning, sälträning eller kryp- och krälmys är bara några exempel. En dag i Skånes Djurpark är en barnaktivitet utanför Lund som resulterar garanterat i många fina minnen att prata om lång tid framöver.

FLER TIPS PÅ SAKER ATT GÖRA I LUND MED BARN

Vill du ha fler tips på roliga saker att göra i Lund med barn kan du fråga i receptionen hos oss på Elite Hotels. Vi guidar dig gärna till din bästa semester!

 

Relaterade artiklar