Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Träna utomhus i Stockholm

Ett par löptränar i en park

Kombinera en härlig dag utomhus med ett utmanande träningspass! I Stockholm finns gott om bra utomhusgym, löpspår och roliga utomhussporter att välja på året runt.


UTMANANDE BACKINTERVALLER I HAMMARBYBACKEN

Bestig Stockholms skidberg Hammarbybacken. Här samlas dagligen motionärer från hela Stockholm för att promenera, springa eller styrketräna med magnifik utsikt över staden. Hammarbybacken erbjuder varierade löpspår och backar av olika lutningsgrad och längd. Första gången du tränar här kan det gott och väl räcka med en promenad upp för backen, men för den vana motionären finns utmärka förutsättningar för ett svettigt backpass. Väl uppe på toppen får du din belöning i form av storslagna vyer över Stockholm. Passa på att stretcha och varva ner medan du blickar ut över staden. Nedanför backen finns dessutom ett bra utegym för den som vill kombinera ett konditions- eller intervallpass med styrkeövningar.

KALLBAD VID HELLASGÅRDEN

För den modige finns gott om badplatser som är tillgängliga året runt i Stockholm. Vid Hellasgården i Nacka finns möjlighet att bada isvak och följa upp med en värmande bastu efteråt. Ta det försiktigt på den hala bryggan och låt det kalla vattnet omfamna dig innan du tar igen dig i värmen. Kallbad har visat på goda hälsoeffekter för den som gör det regelbundet och kan ge välbehövlig energi under vinterns gråa kalla dagar.

UPPFRISKANDE LÖPNING

Sätt på din bästa spellista och känn peppen i kroppen. Löpning är en härlig motionsform året runt och i Stockholm finns otaliga löpspår att välja på. Ge dig ut på en uppfriskande joggingtur ute på vackra Djurgården och avsluta med en värmande kopp kaffe på ett trevligt café. I Stockholm behöver du inte lämna city för att ta del av härliga löpspår av varierande terräng. En bit utanför city hittar du fina Hagaparken, det stora Nackareservatet och andra välplanerade löpspår där du enkelt navigerar dig fram genom tydliga markeringar på träden. Spring längst kajen ute vid ståtliga Elite Hotel Marina Tower eller kombinera sightseeing i Stockholm city med en energigivande löptur. Här finns alla möjligheter till en lyckad dag i löpningens tecken!

TRÄNA PÅ ETT UTOMHUSGYM

I Stockholm finns gott om utomhusgym att välja på. Utmana din styrka under en uppfriskande träningstimme utomhus och låt dig inspireras till nya övningar. Att träna här kostar ingenting och på de flesta utomhusgym finns tydliga instruktioner med tips på bra övningar. Ofta finns även gott om utrymme att köra övningar med din egen kroppstyngd som vikt, som exempelvis armhävningar, burpees och benböj. Klä dig varmt och ta det lugnt. På utomhusgymmen finns ingen stress. 

SE STOCKHOLM FRÅN VATTNET

Stockholm kallas ofta för öarnas stad. Omgivet av vatten och uppbyggt på flera öar är det en perfekt stad att upptäcka under en rogivande kajak- eller kanottur. Packa med något gott att äta och dricka för en avkopplande dag utomhus. En populär kajaktur är Kungsholmen runt som är ca 1 mil lång. Här färdas du förbi Stockholms stadshus, genom lummiga Pålundskanalen och förbi områden som Lilla Essingen, Fredhäll och Långholmen. Andra vackra turer vi kan tipsa om är längst den trädprydda Djurgårdskanalen och den historiska stadsdelen Gamla stan.

 

Relaterade artiklar