Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Stockholms bästa badplatser

En tjej som dyker ner i vattnet från en klippa

Är du badsugen är Stockholm en perfekt plats att vistas på. Vår vackra huvudstad är uppbyggd på 14 öar omringade av vatten vilket resulterat i många olika badplatser. Här listar vi badplatser i Stockholm som är värda ett besök!


FREDHÄLLS KLIPPBAD – KUNGSHOLMEN

De solvarma klipporna i Fredhäll är populära och uppskattade för sitt centrala läge och sin fina omgivning. Här kan du unna dig en härlig badstund och samtidigt njuta av en fantastisk utsikt över vår vackra huvudstad. Förutom en perfekt badplats är detta även en fantastisk picknickplats, så packa gärna ner lite tilltugg och dryck att njuta av mellan doppen.

Närmsta hållplats: Kristineberg

BRUNNSVIKSBADET – NORRA DJURGÅRDEN

I Frescati hage finner du Brunnsviksbadet, en trevlig och charmig badplats med både sandstrand, gräsytor och närhet till klippor. Badvattenkvaliteten är klassad som utmärkt, så här kan du bada och simma runt utan bekymmer. Då detta är en väldigt populär badplats för människor i alla åldrar rekommenderar vi att man kommer hit tidigt på dagen.

Närmsta hållplats: Universitetet

NYTORPSBADET – JOHANNESHOV

Föredrar du poolbad framför sjöbad? På familjevänliga Nytorpsbadet kan man bada utan kostnad i en svalkande utomhuspool. Nytorpsbadet är beläget mellan Kärrtorp och Björkhagen och har öppet under sommarmånaderna. I området finns klätterställning, enklare servering och plaskdamm för de minsta. Blir solljuset för starkt finns flera sköna skuggplatser tillgängliga under träden.

Närmsta hållplats: Björkhagen

FJÄDERHOLMARNA – STOCKHOLMS SKÄRGÅRD

En kort båtresa från Nybrokajen eller Slussen tar dig ut till Fjäderholmarna med allt det bästa som Stockholms skärgård har att erbjuda. Här finns både solvarma klippor och en sandstrand där du kan bättra på brännan. Ett hett tips är att planera in en heldag och varva badandet med att spana in någon av utställningarna eller kika runt i de mysiga handelsbodarna. Det finns även flera populära restauranger att besöka om hungern skulle slå till.

Badplats med klippor och bojar med lina för att skärma av

Fotograf: Jeppe Wikström/mediabank Visit Stockholm


LÅNGHOLMEN – SÖDERMALM

På vackra Långholmen finns både ett strandbad och ett klippbad med gott om soliga platser att hänga vid. Här kan du njuta av den idylliska Stockholmssommaren även när du badat klart, på ön finns nämligen natursköna promenadstråk samt café, glassförsäljning och restaurang att besöka.

Närmsta hållplats: Bergsunds strand eller Högalidsgatan  

HELLASGÅRDEN – NACKA

Hellasgården är beläget i Nackareservatet och är ett trevligt utflyktsmål för hela familjen. Här finns både klippor och en liten sandstrand med tillhörande brygga som passar perfekt för timmar av härlig vattenlek. Skulle man tröttna på att bada finns det möjlighet att spela bland annat beachvolleyboll, fotbollsgolf eller boule i området. Blir man hungrig finns flera caféer och en restaurang att slå sig ner på.

Närmsta hållplats: Hellasgården

SOLVIKSBADET – BROMMA

I Bromma, strax utanför Stockholm, ligger denna folkkära sandstrand. Denna familjevänliga badplats är omgiven av en vacker och avslappnande miljö med en härlig utsikt. Blir man sugen på glass eller kaffe finns en kiosk nära till hands och det finns fläktande skuggplatser att lägga sig på om värmen skulle bli för påträngande.

Närmsta hållplats: Smedslätten

FLATENBADET – SKARPNÄCK

En bit utanför Stockholm ligger Flatenbadet där man kan bada i en av stadens renaste badsjöar. Vid denna barnvänliga sandstrand finns flera bryggor, hopptorn, klätterställning, minigolf och utegym. Under hela sommaren erbjuds både matservering, dryck och fika. Den natursköna omgivningen bjuder även på mysiga promenadstråk för både vuxna och barn.

Närmsta hållplats: Flatenbadet

Relaterade artiklar