Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Sevärdheter i Örebro

Vy över slott med stenväggar, vallgrav, broar och träd

Örebro är staden mitt i Sverige där det finns mycket att upptäcka. Örebro slott, Svampen och Wadköping är bara några av de spektakulära platser du bör se under din resa. Här nedan listar vi sevärdheter i Örebro du inte får missa!

 

ÖREBRO SLOTT

En sevärdhet i Örebro som verkligen representerar staden är naturligtvis Örebro slott. Slottet byggdes ursprungligen som en försvarsborg med ett fängelse men byggdes om till ett kungaslott under vasatiden. Idag är slottet bostad åt landshövdingen och ett populärt besöksmål för turister. Dagligen hålls det guidade visningar så passa på att ta en tur och lär dig mer om Sveriges historia.

 

SVAMPEN

Vattentornet Svampen är ett måste att se i Örebro och en sevärdhet varifrån du kan se hela staden. Svampen är hela 58 meter hög och högst upp på utsiktsplattformen får du en panoramavy som är oslagbar. I restaurangen bör du prova den klassiska svampsoppan!

 

WADKÖPING

Wadköping friluftsmuseum är en historisk sevärdhet i Örebro där du kan få uppleva en svunnen tid. Strosa runt i området och upptäck alla gamla trähus och gårdar från fyra olika sekel. I någon av hantverksbutikerna kan du köpa med dig souvenirer och när du behöver en paus är det bara att stanna till i caféet eller restaurangen.

 

KARLSLUND

Karlslund är ett mysigt naturreservat utanför Örebro och ett härligt utflyktsmål för hela familjen. Herrgården är en ståtlig byggnad med vackra trädgårdar runt omkring sig som är perfekta att promenera runt i. Vill du bada kan du göra det precis i närheten och det finns ett härligt sommarcafé där du kan njuta av en god kopp kaffe.

 

BO PÅ ELITE HOTELS I ÖREBRO

När du besöker Örebro är du välkommen att bo över hos oss på Elite Hotels. Vi tipsar dig gärna om fler sevärdheter i Örebro och andra roliga saker att hitta på i staden.

 

RELATERADE ARTIKLAR