Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

5 roliga barnaktiviteter i Örebro

skosulor på tjej som gungar

Örebro är staden där alla barn kan hoppa, studsa och leka och verkligen få utlopp för sin energi. Här finns lekplatser och lekland, äventyrsbad och naturligtvis det häftiga slottet där barnen kan leka kungar och drottningar. Här ger vi dig fem tips på roliga saker att göra med barn i Örebro.

1. ÖREBRO SLOTT FÖR BARN

En plats där det finns många roliga saker att göra för barn i Örebro är faktiskt Örebro slott. Här kan barnen exempelvis möta lilla spöket Laban och till och med ha kalas bland alla gamla riddarrustningar och fängelsehålor.

2. STORA HOLMENS LEKPLATS

Stora Holmens lekplats erbjuder flera roliga barnaktiviteter i Örebro. I lekparken finns bland annat gungor, karuseller och ett lilliput-tåg samt en hage med får som man får klappa. Här kan barnen springa av sig all sin energi.

3. GUSTAVSVIK

En aktivitet som är lika kul för vuxna som för barn att göra i Örebro är ett besök på äventyrsbadet Gustavsvik. Kasta dig ut för rutschkanan och känn adrenalinet i kroppen. I the Lost City väntar en djungel av badäventyr som du sent ska glömma.

4. ÖREBRO SKATEPARK

För alla de större barnen är Örebro Skatepark himmelriket. Parken öppnade 2015 och är designad av det tidigare skateboardproffset Janne Saario. Här finns allt en skejtare kan önska sig för att kunna göra häpnadsväckande trix. Har ni inte en skateboard med er går det att hyra på plats.

5. JUMP YARD

En uppskattad barnaktivitet i Örebro är Jump Yard. Hoppa på trampoliner hela dagen tills ni inte orkar längre. Det finns även andra roliga aktiviteter såsom klätterväggar, Go-kart och fotboll.

FLER SAKER ATT GÖRA MED BARN I ÖREBRO

Vill du ha tips på fler roliga saker att göra med barn i Örebro kan du fråga oss i receptionen på Elite Hotels. Vi har två fina hotell centralt i Örebro där hela familjen får plats om ni vill bo över!

 

Fotograf: Annie Spratt.

Relaterade artiklar