Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Ät gott i Örnsköldsvik

Hamburgare och pommes

Örnsköldsvik har ett brett utbud av restauranger med mat och dryck för alla smaker. Här listar vi hela nio favoriter utvalda av lokalborna i Örnsköldsvik. White Guide-belönad närodlad husman, italienska stenugnssotiga pizzor och det ryktas om att stans bästa sushi serveras på en lokal thailändsk restaurang.

THE BISHOPS ARMS
HOTELLGATAN 9

The Bishops Arms är en svensk gastropubkedja och ett självklart val för alla Sveriges ölälskare sedan 1993. Förutom det imponerande sortimentet av öl och single malt whisky, till störst del representerad av mikrobryggerier, serveras också vällagad mat i form av klassiska pubrätter. Varje pub sätter sin egen meny utefter de lokala råvaror som finns tillgängliga och vad som efterfrågas på den lokala marknaden. Inredningen andas autentisk brittisk pubmiljö där paneler och rekvisita kommer från gamla byggnader och antikaffärer i England. Under sommarhalvåret öppnar The Bishops Arms sin härliga uteservering precis intill vattnet och gästhamnen.

 

ALLSTAR ÖRNSKÖLDSVIK
STRANDGATAN 21

Med bästa läget i Inre Hamnen ligger Allstar, Örnsköldsviks kanske mest populära sportbar. Allstars moderna steakhouse erbjuder allt från det klassiska amerikanska köket. Självklart tronar menyerna med enligt de själva ”stans bästa burgare” men breddar också med fräscha sallader och spännande smaker från det asiatiska köket. Grundtanken är enkel; sporten och maten står alltid i fokus. Köket levererar mat med äkta köksmästarglädje och du kan alltid följa en aktuell livesändning av ett sportevenemang från någonstans i världen på en av restaurangens tvskärmar.

 

LINNÉA & PETER
FABRIKSGATAN 12B

Nära Centralesplanaden och Stora Torget hittar du en modern kvarterskrog med ambitioner att skapa en restaurang som de själva skulle vilja besöka. Priserna är vettiga och maten vällagad med tydliga referenser från det moderna nordiska och europeiska köket. Samarbetet med lokala producenter gör matupplevelsen extra unik. Känslan i lokalen påminner om fransk bistro via industrilokal med en härlig blandning av handsnickrade stolar och ljuskällor i form av gamla grislampor upphängda i taket. Här är det lika okej att ta en öl i baren, som att sätta sig ner i matsalen och äta en trerättersmiddag med goda viner. Besitter en välförtjänt plats i White Guide bland Sveriges bästa restauranger.

 

BELLAS RESTAURANG & BAR
STRANDGATAN 21

Restaurang och bar belägen vid gästhamnen i centrala Örnsköldsvik. Bella huserar i konferenscenter Arken och fungerar främst som lunchrestaurang för konfererande gäster men även andra som önskar en klassisk husmanslunch. På kvällstid kan Bella abonneras för privata fester och större grupper. På Bellas uteservering har man första parkett över skådespelet i gästhamnen!

Köttgryta med grönsaker

RESTAURANG VARVSBERGET
VARVSBERGSVÄGEN 50

Någonsin besökt en restaurang 149 meter över havet? Restaurang Varvsberget som av många anses vara Sveriges vackrast belägna restaurang bjuder på hänförande utsikt över hamninloppet med sin åttkantiga design och omslutande panoramafönster. Varvsberget har en bred repertoar av anbud som passar till alla tillfällen; Stående à la cartemeny, dagens lunch varje vardag, ”fredagspåsen” fylld till bredden med de bästa råvarorna till fredagsmyset, catering till festen med mera. Under ert besök, be personalen om en av de lånekikare som finns i restaurangen för en mer inzoomad utsiktsupplevelse!

 

RESTAURANG MAMMA MIA
STORGATAN 6

Hela Örnsköldsviks italienska vardagsrum! Här är alla välkomna att slå sig ner och ta sig ett mustigt glas rött och njuta av en äkta Bolognese lagat efter recept med rötter i Trieste Italien. Familjeägda Mamma Mia serverar hemlagad svensk-italiensk husmanskost till lunch och traditionell italiensk mat på kvällen i en fantastisk familjär och trivsam miljö. På menyn finns det alltid ett brett utbud av pizza och pasta!

Läs mer om Mamma Mia här

Person portionerar ut pastarätter

RESTAURANG VECKEFJÄRDEN
GOLFBANEVÄGEN 21

Veckefjärden är en av Norrlands högst rankade golfbanor och ligger endast fyra minuter från Örnsköldsviks centrum beläget vid vackra Veckefjärden. Restaurangen på området serverar varje dag hungriga golfspelare, åskådare och besökare frukost, lunch och middag i form av hederlig husmanskost. Allt lokalt och hemlagat från grunden. Från den soliga terrassen har man de bästa och mest bekväma platserna för att övervaka händelserna på banan. Det är också möjligt att köpa lunchlådor för den som är på språng! Restaurang Veckefjärden har även många års erfarenhet av catering för alla tänkbara sammanhang.

 

PUBLIC PUB & RESTAURANG
NYGATAN 17

Public Pub & Restaurang är en modern småstadskrog belägen i centrala Örnsköldsvik. Restaurangen serverar säsongsbaserad hemmalagad mat och använder sig så långt det går av lokala råvaror. Atmosfären i restaurangen är harmonisk, anpassad för samtal och för en lugn stund tillsammans eller ensam. Njut av en espresso, god öl, ett glas vin eller en helkväll med trerätters. Efter kl. 22.00 på onsdagar, fredagar och lördagar förvandlas restaurangen till en mer genuin pub då musiken och tempot höjs en aning. Restaurang Public's Pub har ett av Örnsköldsviks bredaste sortiment av öl och single malt whisky.

THAI TOWN
LASARETTSGATAN 19

Låt dig inte luras av namnet, självklart serveras här fantastisk thaimat men Thai Town är också kända för sin välsmakande och vackra sushi. Belägna centralt i Örnsköldsvik har restaurangen alltid öppet för lunch med bland annat en väldigt fräsch och omtyckt buffé men har också en stående à la carte-meny med en blandning av klassiska thailändska rätter och det bästa från det japanska köket. Thai Town strävar efter att servera det bästa från den asiatiska köket med hjälp av uteslutande färska råvaror och klassiska smaker. Restaurangen har även en liten trevlig uteservering.

Asiatisk rätt med nudlar och grönsaker

Relaterade artiklar