Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Barnens Helsingborg

En apa på ett träd

Planera in några dagar i Helsingborg under barnens lov eller varför inte en mysig weekend för hela familjen. I Helsingborg finns gott om roliga aktiviteter för den aktiva familjen. Här är några av våra bästa tips!

 

TROPIKARIET

Tropikariet är en inomhusdjurpark i Helsingborg med exotiska djur från hela världen. Tropikariet är uppdelat i olika världsdelar och många djur rör sig fritt bland besökarna. Titta på uggleapor i regnskogen, besök en lemurflock i Madagaskar eller dyk ner till ett korallrev utanför Maldiverna. För den modiga går det även att klappa både ormar och krokodiler. Avsluta dagen med en fika i caféet på väg ut, här har ni utsikt över savannen där en surikatfamilj står för underhållningen.

FREDRIKSDAL

Fredriksdal är ett friluftsmuseum beläget på gångavstånd från Helsingborgs centrum. På Fredriksdal finns det många lekfulla aktiviteter och spännande platser att besöka för barnfamiljer. Passa på att besöka Trollskogen där barnen kan leka i igelkottsbacken och svampskogen, klättra i spindelnät eller gunga i fågelbogungan. Ett annat tips är att upptäcka Fredriksdal genom Kluriga Kurres tipspromenad. Här får barnen testa sina kunskaper om natur med 22 kluriga tipspromenadfrågor. Här går lärandet och underhållningen hand i hand. Naturligtvis finns det här även ett mysigt trädgårdscafé med goda barnrätter, glass och andra sötsaker. I samband med höstlovet anordnar Fredriksdal också en Väsenvandring, ett spännande och lite läskigt äventyr för modiga barn från sex år. För barn och unga upp till och med 18 år är det alltid fri entré.

DRÖMSKOGEN

Drömskogen är ett lekvänligt skogsparti i Påsljö skog som passar perfekt för en familjeutflykt. Packa fikakorgen och upptäck allt som Drömskogen har att erbjuda, här väntar bland annat Väsendalen, Ugglegläntan och Kloke Bok. Klättra, gå balansgång, bygg koja, grilla eller utforska Mullestigen där spännande uppdrag väntar. Drömskogen är ingen lekplats utan en plats för barn att leka i skogen. Här är det barnens fantasi som sätter gränserna för vad de kan göra.

Barn på en gunga i en lekpark i Helsingborg

LEKPLATSER I HELSINGBORG

Helsingborg har hela 22 olika lekplatser och fler av dem är häftiga temalekplatser. Senaste tillskottet är Surflekan och den har snabbt blivit en favorit hos barnen. På Surflekan får du öva balansen på surfingbrädor, klättra upp och hänga i en stor våg eller spana från livräddningstornet. Här finns också gungor, en studsmatta och en snurrig karusell. Andra uppskattade lekplatser är Polislekan, Regnbågslekan, Safarilekan och Hinderbanan.

VÄLA

För de lite större barnen är ett besök på shoppingcentret Väla ett måste. Väla ligger strax utanför Helsingborg och bjuder på shopping i världsklass med sina 200 butiker. Här finns allt från trendiga lokala små butiker till stora internationella butikskedjor som erbjuder elektronik, mode, skönhet, sport och mycket mer. Passa på att ta en paus i shoppingen och ät lunch på någon av alla trevliga restauranger på restaurangtorget eller njut av en mysig fika på något av Välas caféer eller juicebarer.

TOY WORLD

Toy World är verkligen en upplevelse för både stora och små, en fantastisk värld med leksaksutställningar, miniland, lekhörna, spökrum och roliga aktiviteter. Upplev tusentals leksaker från 60-talet fram till idag. Här finns allt från tåg- och bilbanor, Disney klassiker, Smurfarnas värld, Lego, Playmobil, Star Wars och Barbie. Missa inte heller världens största samling av svenska Happy Meal-leksaker. Besök en värld av magi, fantasi och nostalgi!

Vakt- och försvarstornet Kärnan

KÄRNAN

Kärnan är en av Helsingborgs äldsta och mest spännande byggnader, ett perfekt besöksmål för hela familjen. Vakt- och försvarstornet Kärnan är symbolen för Helsingborg och har vakat över staden i nästan 700 år. Ta de vindlande trapporna upp till toppen och njut av utsikten eller titta på utställningen där du kan prova kläder och brädspel från medeltiden.

 

Relaterade artiklar