Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Sevärdheter i Kristianstad

Åhus i Kristianstad

Här har vi på Elite Hotels samlat alla våra tips på sevärdheter i Kristianstad – allt från Sveriges lägsta punkt till magnifika vattenfallet i Forsakar.


SVERIGES LÄGSTA PUNKT

I Kristianstad ligger Sveriges lägsta punkt som är 2,32 meter under havsytan. En gång i tiden var detta botten av Nosabyviken men den torrlades på 1860-talet och numera står här en markör och informationstavlor om platsen.

BÄCKASKOGS SLOTT OCH SLOTTSPARK

Bäckaskogs slott är en sevärdhet utanför Kristianstad som härstammar från tidigt 1200-tal. Slottet är numerar ett hotell med en mysig restaurang där du kan äta en god middag. Placeringen mellan två sjöar och den underbara slottsparken gör slottet till ett populärt utflyktsmål.

MEDELTIDSSTADEN ÅHUS

Åhus utanför Kristianstad är medeltidsstaden med anor redan från år 1299. Här finns det massor med sevärdheter såsom den vackra kyrkan Sankta Maria Kyrka, hembygdsgården repslageriet och tobaksladan samt stadsmuren. Här hittar du även The Absolut Company som tillverkar Absolut vodka. Passa på att promenera längs den ståtliga Åhusbryggan och njut av havet när det är som bäst.

NATURRESERVATET FORSAKAR

Naturreservatet Forskar är en magnifik sevärdhet i Kristianstad som hämtad ur en saga. Här hittar du Skånes två högsta vattenfall med 7,4 och 10,6 meters fallhöjd. Forsakarsravinen har varit ett naturreservat sedan 1929 och enlig sägen uppkom ravinen av att en vacker jätteflicka förälskade sig i en människopojke och byggde en hemlig grotta för dem att vara i. En svartsjuk jätte grävde sedan ett dike och ledde om en bäck som dränkte dem.

HELIGA TREFALDIGHETSKYRKAN

Den heliga trefaldighetskyrkan byggdes på uppdrag av Kristian IV av Danmark mellan 1618-1628. Kyrkan är en vacker renässanskyrka av rött tegel och ett magnifikt kyrktorn med 3 klockor.

FLER SEVÄRDHETER I KRISTIANSTAD

När du besöker Kristianstad och dess sevärdheter är du mer än välkommen att bo hos oss på Hotel Bishop Arms. Vi tipsar dig gärna om fler sevärdheter och guidar dig till en fantastisk semester.

Relaterade artiklar