Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Sevärdheter i Helsingborg

Helsingborgs hamn

I vackra Helsingborg finns det mängder av platser att upptäcka när du är på besök i hamnstaden. Här hittar du våra bästa tips på sevärdheter i Helsingborg!

 

SPRITAN

Spritan, som egentligen heter spritfabriken, är platsen där det gamla möter det nya. Den tidigare spritfabriken är numera en mötesplats för kultur, shopping och gemenskap. Strosa runt i det vackra området, ta en kaffe på caféet eller ät en middag på restaurangen.

MARIAKYRKAN

Stadens äldsta kyrka är en magnifik sevärdhet i Helsingborg. Mariakyrkan byggdes redan på 1100-talet och byggdes om till sin nuvarande gotiska stil på 1400-talet. På Mariatorget utanför kyrkan hittar du flertalet restauranger med matinfluenser från världens alla hörn.

RÅÅ MUSEUM FÖR FISKE OCH SJÖFART

Råå museum för fiske och sjöfart ger dig full koll på hur Råå såg ut förr i tiden. Här får du lära dig mer om sjömännens och fiskarnas historia och kan se utställningar med sådant som är bevarat i byn.Rosa rosor

Blommor. Fotograf: Daiga Ellaby.

SOFIERO

Sofiero Slott är en sevärdhet i Helsingborg som är väl värd ett besök. Trädgården här anses faktiskt vara en av de vackraste i Europa. Spana in slottet, vandra i parken eller lek i trollskogen, här finns det något för hela familjen. Njut av slottets historia i en omgivning som får dig att häpna.

RAUS STENKÄRLSFABRIK OCH KONSTHALL

Raus Stenkärlsfabrik är en sevärdhet utanför Helsingborg där du hittar Sveriges äldsta stenkolsugn som fortfarande är i bruk. Fabriken firade 100 år 2011 så det finns gott om historia i lokalerna. Här finns bland annat en butik, café och en konsthall.

FRÅGA OSS FÖR FLER SEVÄRDHETER I HELSINGBORG

Varmt välkommen att fråga oss i receptionen på Elite Hotels för fler tips på sevärdheter i Helsingborg!

 

Relaterade artiklar