Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

7 tips på saker att göra i Göteborg med barn

Ett barn beundrar fiskar i ett akvarium

I Göteborg finns något att göra för barn i alla åldrar. Här har vi samlat roliga familjeaktiviteter i Göteborg som kommer ge minnen för livet!

 

1. FARTFYLLDA ÅK PÅ LISEBERG

En självklarhet att göra i Göteborg med barn är att besöka Nordens största nöjespark – Liseberg. Åk berg- och dalbanor, frossa i sockervadd och tävla i roliga tivolispel. För de allra minsta är ett besök i Kaninlandet givet.

2. UTFORSKA SLOTTSSKOGEN

Vill du ha något mysigt att göra med barn i Göteborg ska ni besöka Slottsskogen som ligger mellan Linneplatsen och Botaniska Trädgården. Låt barnen få springa av sig i parken, stanna och kolla på alla vackra blommor eller ta en glass i solen. Här ligger även Barnens Zoo med killingar, kaniner och sälar. Barnen kan även få prova på att rida häst.

3. ALFONS ÅBERGS KULTURHUS

En given aktivitet att göra med barn i Göteborg är att besöka Alfons Åbergs kulturhus! Alla barn älskar Gunilla Bergströms historier om den busiga pojken. I Trädgårdsföreningen vid Drottningtorget ligger Alfons Åbergs Kulturhus där barnen kan krypa, leka, klättra, pyssla och träffa alla sina favoriter.

4. LÄR ER PÅ GÖTEBORGS NATURHISTORISKA MUSEUM

Detta är något att göra med de äldre barnen i Göteborg. Här kan ni se uppstoppade djur från hela världen såsom elefanter, lejon och isbjörnar. När ni blir trötta i benen kan ni ta en paus i caféet.

5. SPÄNNANDE EXPERIMENT PÅ UNIVERSEUM

Universeum är Nordens största science center och en plats fylld med spännande experiment och lärorika utställningar. Gör ett besök i rymden eller titta på hajar i akvariehallen, eller varför inte promenera en sväng i regnskogen? På Universeums sju våningar finns något för alla. Ett måste att göra med barn i Göteborg.

6. BESÖK STADSBIBLIOTEKET

Utforska sagornas spännande värld på stadsbiblioteket i Göteborg! Detta är Göteborgs största bibliotek med böcker från hela världen. För de minsta arrangeras regelbundet mysiga sagostunder på avdelningen mini där ni även hittar leksaker, pekböcker och annat spännande för barn.  

7. TA EN BÅTTUR

Ta med familjen på en spännande sightseeingtur genom Göteborgs kanaler från 1600-talet. Under den ca 50 minuter långa båtturen kommer ni få lära er allt som är värt att veta om Göteborg och dess tillhörande arkitektur och områden. Paddanbåtarna avgår från Kungsportsplatsen mitt i city och passar utmärkt för familjen som vill utforska staden från vattnet.

FLER FAMILJEAKTIVITETER I GÖTEBORG

Fråga oss i receptionen på ett av våra Elite Hotels i Göteborg för tips på fler saker att göra med barn i Göteborg.

 

Relaterade artiklar