Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Inomhusaktiviteter i Göteborg

En tjej i ett museum står och tittar förundrat på tavlor.

Utforska Göteborgs bästa inomhusaktiviteter, perfekta för en regnig dag. Varför inte passa på att besöka något eller några av Göteborgs alla museer. Njut av vacker konst, världskultur eller varför inte spännande sjöfartshistoria.

 

GÖTEBORGS KONSTMUSEUM

Högst upp på Avenyn, precis bakom Poseidon, ligger Göteborgs konstmuseum. Museet har prisats för sin stora och breda konstsamling och erbjuder många internationella verk med tyngdpunkt på den nordiska konstskatten. Här finns verk av bland annat Carl Larsson, Edvard Munch, Anders Zorn, P.S. Krøyer, Rembrandt, Monet, Picasso och van Gogh. Museet erbjuder även spännande tillfälliga utställningar, visningar för både stora och små besökare, föreläsningar och mycket mer.

VÄRLDSKULTURMUSEET

Beläget vid Korsvägen, alldeles intill Liseberg, ligger Världskulturmuseet. Museibyggnaden är prisbelönt och består av ett fyra våningar högt glasatrium. Här blandas historiska händelser med aktuella frågor som öppnar upp för dialog och nyfikenhet. Programutbudet riktar sig både till stora och små, här kan alla njuta av kultur och uppleva möten mellan olika konstformer i en global miljö.

GÖTEBORGS STADSMUSEUM

Göteborgs Stadsmuseum ligger inrymt i Ostindiska huset på Norra Hamngatan mitt i centrala Göteborg. Museets basutställning berättar om Göteborgs och Västsveriges historia så långt som 12 000 år tillbaka i tiden. Här finns en av landets största kulturhistoriska samlingar, bland annat Sveriges enda utställda vikingaskepp, Äskekärrsskeppet. Göteborgs Stadsmuseum erbjuder kurser, visningar, stadsvandringar och mycket mer. Här finns också barnens museum med en mängd barnaktiviteter.

OSTINDIEFARAREN GÖTHEBORG

På Eriksbergs Pir, bara några minuter med buss eller båt från centrala Göteborg, ligger Ostindiefararen Götheborg förtöjd. Skeppet är en replika av den ostindiefarare som sjönk utanför Göteborg år 1745. Dagens Ostindiefarare är ett livs levande skepp, byggt på precis samma sätt som sin föregångare. Efter flera expeditioner runt om i världen, bland annat till Kina, ligger nu Götheborg i hemmahamn och är ett uppskattat besöksmål fyllt av upplevelser. Passa på att ta en guidad visning och lyssna till skeppets fantastiska berättelse och få samtidigt en inblick i 1700-talets Göteborg.

 

Relaterade artiklar