Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Förstklassiga restauranger i Gävle

Musslor uppdukade på bord

Njut av mat och dryck av högsta kvalitet på några av Gävles bästa restauranger. Vi har utforskat Gävles spännande restaurangutbud och tipsar i denna artikel om restauranger som passar både för finsmakaren, allätaren, familjen och kompisgänget.

 

 

MATHILDAS

Upplev maten och servicen på den familjeägda kvarterskrogen Mathildas. Här serveras mat för såväl magen som ögat och restaurangen är högt rankad i White guide. Maten tillagas efter säsong med råvaror från handplockade leverantörer och i menyn finns många spännande smaker att välja bland. Denna restaurang passar utmärkt för en lyckad dejt eller en trevlig familjemiddag. 

 

NOUN

På Södra Kungsgatan 12 ligger den relativt unga restaurangen Noun som lagt ett starkt fokus på de rena, klassiska smakerna. Inredningen är väl genomtänkt och flamboyant med många intressanta detaljer på den ganska nätta ytan. Med Noun har krogägarna valt att framför allt satsa på kött. Köttet hängmöras på plats och varje steg i tillagningen sker med omsorg och finess av lång erfarenhet. Här kan du få din köttbit precis som du föredrar den och varje bit serveras med en liten flagga som visar i vilken del av världen djuret kommer ifrån. Även tillbehör och såser har du full kontroll på vid beställning, alla håller enormt hög klass och du får botanisera precis som du vill. Ett stort fokus ligger även på fisk och skaldjur hos Noun. Skaldjursplatå, hummer och ostron serveras i klassiskt manér på platå och med ett glas champagne och smakerna talar för sig själva. Längre in i restaurangen finner man restaurangens bar med ett imponerande samling cocktails.

 

LILLA TJUREN

Lilla Tjuren serverar hamburgare av hög kvalité mitt i centrala Gävle. På menyn finns många olika typ av hamburgare, men även smårätter som karréchili, hot wings och Mac N Cheesebollar. Prova deras signaturburgare Tjuren med svensk högrev/bringa och Väddö cheddar eller den vegetariska burgaren med kikärtor och halloumi. På Lilla Tjuren finns även glutenfria alternativ och desserter som får det att vattnas i munnen. Ta med kompisgänget för en avslappnad middag i en trivsam miljö.

 

GRANDS VERANDA

I vacker miljö på det anrika Elite Grand Hotel ligger restaurangen Grands Veranda. Restaurangen serverar både frukost, lunch, à la carte och en uppskattad brunch. Bjud med familjen för en välsmakande middag eller ta med vännerna för en trevlig drink efter jobbet. Grands Veranda är en plats som passar perfekt när du vill visa någon din uppskattning eller bara önskar njuta av stämningsfull atmosfär och mat i gott sällskap.

 

CHURCH STREET SALOON

Denna restaurang är en riktig kändis i Gävle, men både på gott och på ont. Antingen gillar man verkligen enkelheten och avsaknaden av floskler på Church Street Saloon eller så väljer man att gå någon annanstans. Restaurangen går efter ett starkt amerikanskt cowboy-tema som främst fokuserar på att sina gäster aldrig ska gå därifrån hungriga eller törstiga. Många kan se konceptet som något enkelt och omodernt men med ett öppet sinne och en tom mage går det hem hos de flesta. Maten är vällagad med hemtrevliga smaker och portionerna är stora. Bered dig på en autentisk saloon-upplevelse där jordnötsskal får slängas på golvet, menyn ser ut som en gammal tidning och serveringspersonalens uniformer andas sent 1800-tals western. Restaurangen blir snabbt full och ibland är väntetiden lång då det inte finns någon bordsbokning. Varför inte smaka på signaturdrinken Lovely Lola i baren och stampa i takt till genuin countrymusik medan du väntar?