Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Sveriges bästa golfbanor

Golfbana uppifrån

Upptäck några av Sveriges bästa golfbanor! Spela golf i vackra miljöer, nära härliga stadsmiljöer där ni kan fira dagens golfrunda med en god middag. Här är några av våra favoritbanor, från norr till söder, som passar både nybörjade och mer avancerade spelare.


UNIKA GOLFBANOR I SMÅLAND

Jönköping är vida känt för sina fantastiska golfbanor i lummig småländsk natur. Här finns bland annat den unika golfbanan Sands Golf Club med höga sanddyner, sjöar med vattenfall, djupa bunkrar och otroliga omgivningar. Golfbanan påminner och Irlands och Skottlands dramatiska landskap trots dess centrala läge i Sverige, strax utanför Jönköping.  

En annan golfbana väl värd ett besök i Jönköpings trakter är Gränna Golfklubb. Köp med en nygjord polkagris och ge dig ut på ett riktigt äventyr ute på den stora 18-håls banan. Här spelar du golf i lummig skogsmiljö med breda fairways och spännande inslag som en laxtrappa, kullar och kluriga vattendrag.

Boka gärna ett golfpaket på Elite Stora Hotellet för få ut det mesta av din golfresa i Jönköping. Hotellet ligger centralt beläget i staden, precis intill vattnet och den trevliga strandpromenaden. 

Veckefjärdens golfbana, Örnsköldsvis, uppifrån
Veckefjärdens golfbana


NATURSKÖN GOLF VID HÖGA KUSTEN

Veckefjärdens GC är en av Norrlands vackraste och bästa golfbanor. Här spelar du i varierande miljöer, från lummig skog till öppna böljande landskap. Golfbanan ligger vid Höga Kusten som utgör en upplevelse i sig. Dramatiska berg, djupa skogar och sjöar blandas med mysiga stadsmiljöer och kust. Världsarvet Höga Kusten är ett utmärkt besöksmål även för dig som inte spelar golf, men lockar årligen många golfentusiaster som önskar kombinera en fantastisk golfupplevelse med natur och äventyr. Golfbanan ligger endast några minuters bilfärd från centrala Örnsköldsvik med gott om trevliga restauranger att besöka efter en härlig dag ute på golfbanan.

Kombinera gärna din dag ute på golfbanan med en härlig övernattning. Checka in i Örnsköldsviks högsta byggnad och bo i ett modernt rum med havsutsikt på trevliga Elite Plaza Hotel. I Hotellet finns även den trevliga gastropuben The Bishops Arms, perfekt för dig som önskar ta en svalkande dryck efter en utmanande dag på golfbanan. 


UPPLEV EN BIT AV SKOTTLAND

Göteborg och Västkusten erbjuder många fina golfbanor. Endast 20 minuter söder om staden hittar ni exempelvis den populära golfbanan Vallda Golf & Country Club. Golfbanan skapades av den kände golfarkitekten Martin Hawtree som tagit inspiration från 1920-talets England och dess unika landskap. Här erbjuds utmanande golfspel i trivsam miljö. Efter en lyckad golfrunda väntar Göteborg med sina många fiskestauranger, trevliga uteserveringar och mysiga hotell. 

För dig som önskar kombinera ditt golfspel med en lyxig hotellvistelse rekommenderar vi starkt en natt på 5-stjärniga Elite Plaza Hotel i centrala Göteborg. Hotellet erbjuder prisvärda golfpaket inklusive greenfee och restaurangvoucher. I Göteborg finns även centrala Elite Park Avenue Hotel, beläget mitt på den kända Avenyn med närhet till allt staden har att erbjuda. 

UTMANANDE GOLFBANOR I SKÅNE

Skåne är ett otroligt vackert resmål där många fina golfupplevelser väntar. Dess unika landskap utgör en härlig inramning till ditt golfspel och i Malmö city väntar många förstklassiga restauranger där du kan pusta ut efter din golfrunda. 

PGA Sweden National erbjuder två olika banor i vacker miljö; den krävande parkbanan Lakes Course som omges av en glittrande sjö och den klassiska banan Links Course med kuperad terräng i samklang med naturen. Båda golfbanorna lockar varje år golfentusiaster från hela världen och är framröstade som några av Sveriges bästa.

PGA Sweden National ligger i Bara, strax utanför Malmö med gott om fina hotell perfekta för en komplett golfupplevelse i Skåne. Här finner du bland annat våra tre centrala Elite Hotell; Elite Hotel Savoy, Elite Hotel Esplanade och Elite Plaza Hotel som alla erbjuder trevliga golfpaket. 

FÖRSTKLASSIG GOLF I UPPSALA

Finslipa ditt golfspel i Uppsala! Upsala GK är en imponerande 36-hålsanläggning, rankad som en av Sveriges bästa. Golfbanan genomgick en totalrenovering under år 2010 med hjälp av den välkände arkitekten Bob Kains som fick uppdraget att rita om banan. Nya greener, bunkrar och ett varierande park- och skogslandskap bidrar till en storslagen upplevelse i de annars klassiska uppländska omgivningarna. 

Efter en lyckad golfrunda kan du koppla av med en svalkande dryck på restaurangen Miss Voon, högst upp i huset på Elite Hotel Academia och sova ut i fina rum precis intill Uppsala Centralstation.

 

Relaterade artiklar