Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Sommar i Sverige

Litet hus på klippor i Sveriges skärgård

Sverige är en fantastisk destination på sommaren. Vita sandstränder som påminner om Medelhavets böljande horisont, djupa skogar och fjäll som gjorda för att utforska samt mysiga stadskärnor med mat av världsklass. Här har vi samlat våra bästa tips inför din sommar i Sverige.

 

GÖR RESAN TILL MÅLET

I Sverige är det enkelt att resa mellan olika destinationer. Många städer är sammanlänkade med tåg där du kan luta dig tillbaka och njuta av utsikten från tågvagnen medan du tar dig närmare ditt resmål. Packa en lyxig matsäck eller förbeställ mat från tågets bistro. Packa lätt och njut av friheten att kunna åka vart du vill utan ansträngning.

Solbäddar på altan vid Elite Stadshotellet i Karlstad
Elite Stadshotellet i Karlstad


VÅGA VARA SPONTAN

Med ett väder som inte alltid går att förutspå gäller det att vara flexibel när man planerar en resa i Sverige. Det kan vara bra att göra en grundplanering för vart du ska bo under din semester, men vi rekommenderar samtidigt att hålla ett öppet sinne och kunna ändra dina planer spontant ifall vädret skulle sätta stopp för dina planer. Planera in för flera stopp under din resa och undersök vad som finns att göra på destinationen innan du kommer dit. En regnig dag kanske ett besök på stadens bästa museum är det bästa alternativet medan en solig dag lockar med strandhäng och en glass i solen.

Eka vid stenstrand


FÅ UT MER AV DIN VISTELSE

Stanna gärna lite längre på varje ort du tänkt besöka för att få ut det mesta av din vistelse. På så sätt kan du ta en lugn dag och strosa runt i din takt utan att känna att du missar stadens bästa sevärdheter, dom har du ju tid att se någon annan dag. Fördelen med att stanna lite längre är även att du lär känna staden du besöker på ett helt annat sätt, där du får tid att hitta stadens bästa gömställen, mysigaste restauranger och lokala guldkorn. Vid bokning av flera nätter på Elite Hotels i sommar kan du dessutom ta del av extra förmånliga priser på våra hotell.

Läs mer


FRÅGA OM HJÄLP

Lita på att hotellpersonalen kan sin ort bäst av alla. Här kan du samla in massor av tips på fantastiska besöksmål som du kanske inte hittar vid en vanlig internetsökning. Passa på att fråga i receptionen när du ändå checkar in och få hjälp med allt från restaurangtips till förslag på vackra vandringsleder, shopping och sevärdheter.

Kvinna med solglasögon och strandväska


PACKA SMART

Att släpa på en tung resväska kan lätt ta bort glädjen från att upptäcka en ny stad. Lämna in din väska i hotellets väskförvaring om du anländer tidigt eller tänk igenom din packning från början. Oftast räcker det med en lätt ryggsäck med ett par bekväma skor, en varm tröja för kyliga kvällar, solkräm och badkläder för spontana kvällsdopp efter en dag fylld av äventyr.

BOKA ETT OVÄNTAT RESMÅL

Sverige erbjuder många fina destinationer som du kanske aldrig tänkt på att besöka. Mysiga småstäder som Strängnäs, Kristianstad, Mora, Borlänge och Örebro erbjuder exempelvis alla otroligt vackra utflyktsmål med trevliga restauranger och fina hotell. Även våra storstäder Stockholm, Göteborg och Malmö lever upp om somrarna med myllriga uteserveringar och bad precis intill stadskärnorna. Checka in i puben till ett av våra mysiga Hotel Bishops Arms eller unna dig en lyxig spaupplevelse på Vana Spa med rooftop i Karlstad och Skellefteå eller stanna längst vägen på väg norr- eller söderut på våra centrala hotell i Jönköping, Borlänge eller Linköping.

Läs mer
 
 

Relaterade artiklar