Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Bokningsvillkor

Nedan hittar du de villkor som gäller för att boka rum på Elite Hotels of Sweden. Avvikelser gällande generella bokningsvillkor kan förekomma vid tecknande av företagsavtal eller andra former av avtal, men framgår i så fall alltid i kontrakt samt bekräftelse.  

För gruppbokning (över 10 rum) eller konferensbokning gäller andra villkor.  

BOKNING & BEKRÄFTELSE 

Våra bokningsvillkor gäller oberoende av om bokningen gjorts på vår hemsida, via vår Centralbokning eller direkt via ett av våra hotell.  

Vid bokning behöver följande uppgifter lämnas:  

 • Önskat hotell  
 • Ankomst- och avresedatum  
 • För- och efternamn  
 • Mobilnummer  
 • Emailadress  
 • Kreditkortsnummer för garanti kan krävas för vissa bokningar 

En skriftlig bekräftelse skickas till angiven emailadress och gör bokningen bindande i samband med erhållandet av bokningsnummer. 

AV- ELLER OMBOKNING 

Våra av-/ombokningsvillkor är olika beroende på vilket pris, paket eller erbjudande som bokas. Dessa framgår alltid av bekräftelsen. 

I våra generella bokningsvillkor kan av- eller ombokning ske senast kl. 14.00 på ankomstdagen. Om avbokning sker senare, alternativt att rummet inte utnyttjas, förbinder sig gästen att betala för första nattens boende. Om bokningen är förskottsbetald och ej återbetalningsbar, kommer Elite Hotels of Sweden att behålla förskottsbetalningen för hela vistelsen.  

Vissa bokningar som förskottsbetalats och inte är återbetalningsbara, kan bokas om en gång utan kostnad till ett annat datum på samma hotell via ombokning@elite.se. Villkor framgår vid bokning. Om ombokning sker till nätter med högre pris, kommer mellanskillnaden att debiteras vid ombokningstillfället. 

Om en bokning gjorts med medlemspoäng, återförs poängen till medlemskontot om avbokningen sker senast kl. 14.00 på ankomstdagen, förutsatt att de poäng bonusnatten bokats för inte förfallit vid avbokningstillfället. Sker avbokning senare, alternativt om rummet inte utnyttjas, räknas poängen som förbrukade.  

I samband med ombokning kan förändringar uppstå gällande pris, eftersom vår prissättning baseras på den efterfrågan som gäller för en specifik dag. Om antal bokade nätter ändras i samband med ombokning kan tillgänglighet och prisbild ändras. Eventuell prisförändring meddelas i samband med ombokningen. Vid pågående vistelse måste tidigare avresa meddelas hotellet senast kl. 11.00 samma dag.  

BETALNING 

Betalning kan antingen ske vid bokningstillfället eller vid ankomst till hotellet.  

Vissa priser och erbjudanden kräver förskottsbetalning vid bokningstillfället.

Samtliga hotell accepterar de vanligast förekommande kredit- och betalkorten VISA, Mastercard/Eurocard, Maestro, AMEX och Diners, men även UnionPay, Discover, Vpay och JCB. Hotellen är ej skyldiga att acceptera samtliga betalkort som finns att tillgå. 

Vi samarbetar med Klarna för att kunna tillhandahålla olika betalsätt. Du kan betala direkt, dela upp köpet i mindre betalningar eller betala senare med en avgiftsfri faktura. Har du frågor gällande din betalning kan du ta kontakt direkt med Klarna i Klarna-appen eller genom att ringa på 08 – 120 120 10. Din betalning kan du hantera på Klarna.com/se eller direkt i Klarna-appen. Köpvillkoren hittar du på Klarna.com/se/villkor/.

Våra hotell är kontantfria. Detta innebär att betalning med alla former av checkar eller kontanter i utländsk valuta inte är möjlig. Valutaväxling kan ej göras på hotellen. 

ANKOMST OCH AVRESA  

Incheckning kan ske från kl. 15.00 ankomstdagen och utcheckning ska ske senast kl. 11.00 avresedagen. Avvikelser kan förekomma beroende på typ av bokning, erbjudande eller paket. Tidigare incheckning och senare utcheckning erbjudes mot en avgift på 100 kronor per timme, i mån av plats. Medlemmar i Elite Hotels Rewards har förmåner som ger möjlighet till mer generösa in- och utcheckningstider, i mån av plats. 

ANSVAR VID SKADA   

Vid skadegörelse som uppstår till följd av oaktsamhet kommer gästen att debiteras. Alla våra hotell är rökfria. Vid överträdelse kommer hotellet att kräva ersättning för extra städning av rummet. Denna avgift är som lägst 3 000 kronor 

FÖRVARING AV VÄRDESAKER OCH BAGAGE  

Före och efter din vistelse har du möjlighet att förvara ditt bagage i ett bagagerum som finns på samtliga hotell. Lämna aldrig värdesaker eller bagage utan uppsikt när du vistas på hotellet. 

Hotellet ansvarar ej för gästers värdesaker och bagage oavsett om det förvaras på rummet, i värdeboxar eller i ett bagagerum.  

Av säkerhetsskäl har hotellet rätt att neka förvaring av egendom av högt värde alternativt egendom som kan leda till fara för hotellet i helhet, vår personal och/eller övriga gäster.  

GÄSTER TILL RUMMET   

Av säkerhetsskäl är det inte tillåtet för dig som gäst att låta ytterligare personer, som ej är inkluderade i bokningen, vistas på hotellrummet 

DIN EGEN SÄKERHET    

Det är viktigt för din egen och andras säkerhet att du tar del av våra säkerhetsföreskrifter samt håller dig informerad om var nödutgångar, larmknappar och brandsläckare finns. Se instruktioner på insidan av dörren till ditt hotellrum.  

BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER     

Vi värnar om din integritet och följer tillämplig lagstiftning som syftar till att skydda dig som privatperson (General Data Protection Regulation). Elite Hotels of Sweden (556248-5259) samlar in personuppgifter från hotellgäster och medlemmar i vårt lojalitetsprogram, Elite Hotels Rewards. Med personuppgifter menar vi information som direkt eller indirekt kan kopplas till en i dag levande person. Elite Hotels ansvarar för personuppgifter som du lämnar till oss. 

Läs mer om vår personuppgiftsbehandling.

FORCE MAJEURE     

Händelser utanför avtalsparternas kontroll, exempelvis strejk, lockout, brand etc. som gör det omöjligt att uppfylla förpliktelserna i detta avtal, ger hotellet rätt att häva avtalet utan ersättningsansvar. 

VÅRA PRISER      

De avtalade priserna är bindande för bägge parter men hotellet förbehåller sig dock rätten att justera priserna som följd av ändrade kostnader vid ökade skatter och avgifter eller andra förhållanden utanför hotellets kontroll. 


E
LITE HOTELS REWARDS
 

Genom att bli medlem i vårt lojalitetsprogram erbjuder vi möjlighet att samla poäng, erhålla medlemsrabatter, restaurangvouchers samt tillgång till exklusiva kampanjer och förmåner.
Intjänade poäng kan bland annat användas till att boka bonusnätter.   
Läs mer om våra medlemsnivåer och förmåner.


FLEXPRIS
 

Vårt publika dagspris med flexibla villkor. Fri om-/avbokning fram till 14.00 på ankomstdagen. Bokningen måste garanteras med ett kreditkort. Betalning kan ske antingen vid bokningstillfället eller på hotellet vid ankomst. 


WEBPRIS
– ej återbetalningsbart
 

Rabatterat online-pris som betalas vid bokningstillfället och enbart kan bokas på elite.se. 

Bokningen är ej återbetalningsbar, men kan bokas om en gång till ett annat datum på samma hotell via ombokning@elite.se. Om ombokning sker till nätter med högre pris, kommer mellanskillnaden att debiteras vid ombokningstillfället.  


MEDLEMSPRIS
 

Rabatterat pris för medlemmar med flexibla villkor. Fri om-/avbokning fram till 14.00 på ankomstdagen. Bokningen måste garanteras med ett kreditkort. Betalning kan ske antingen vid bokningstillfället eller på hotellet vid ankomst.


MEDLEMSPRIS – ej återbetalnings
bart
 

Rabatterat online-pris för medlemmar som betalas vid bokningstillfället och enbart kan bokas på elite.se. Bokningen är ej återbetalningsbar, men kan bokas om en gång till ett annat datum på samma hotell via ombokning@elite.se. Om ombokning sker till nätter med högre pris, kommer mellanskillnaden att debiteras vid ombokningstillfället.  


P
RISER FÖR BARN
 

Lägsta ålder för att bo på hotell utan målsmans sällskap är 18 år.  

Barn upp till 2 år bor gratis i befintliga sängar eller i spjälsäng, som måste förbokas. Observera att antalet spjälsängar är begränsat. 

Barn mellan 3 och 9 år bor gratis i befintliga sängar i utvalda rumstyper. Bokning kan ej göras online, utan endast genom att kontakta vår Centralbokning på telefon 0771-788 789 eller mail centralreservation@elite.se.

Barn upp till 13 år debiteras 100 kr/natt för en extrasäng.  

Barn från 14 år och uppåt samt vuxna debiteras från 400 kr/natt för extrasäng.  

Lokala avvikelser kan förekomma gällande pris och möjlighet att boka extrasäng.  

På utvalda hotell erbjuds Tonårsrum för ungdomar upp till 17 år, till ett förmånligt pris då man samtidigt bokar ytterligare ett rum åt föräldrarna. Kontakta hotellet direkt vid förfrågan.  


PRISER FÖR
HUSDJUR
 

Majoriteten av våra hotell är djurvänliga och tar emot husdjur på rummet för ett tillägg på 200 kr/natt (inget tillägg för ledarhund). Det ingår alltid vatten- och matskål samt filt eller bädd. Husdjur får vistas på hotellrummet, men det innebär dock inte att de är välkomna i restaurang eller andra publika utrymmen på hotellet. Förhör dig med hotellet vad som gäller, eftersom det kan variera mellan våra hotell. Antalet bokningsbara rum där husdjur är tillåtna är begränsat och måste förhandsbokas. Vid skador på rum och andra lokaler som orsakas av husdjur, kan du som gäst blir ersättningsskyldig. 

Följande hotell tar inte emot husdjur:  
 • Ad Astra by Elite, Södertälje 
 • Elite Plaza Hotel, Göteborg 
 • Elite Eden Park Hotel, Stockholm 
 • Elite Hotel Adlon, Stockholm 
 • Elite Hotel Palace, Stockholm (ej katter)  
 • Hotel Bishops Arms Kiruna, Kristianstad, Köping och Piteå