Välkommen till vår nya sajt, här kan du besöka den gamla.
Vill du boka konferens?
Ring växeln på
042-19 25 19
eller gör en
bokningsförfrågan

Konferens på Elite Hotel Marina Plaza i Helsingborg

Konferens på Elite Hotel Marina Plaza i Helsingborg


Elite Hotel Marina Plaza har sedan det öppnade 1991 varit ett populärt konferenshotell. Hotellet har ett optimalt läge intill centralstationen Knutpunkten där tåg, bussar och båtar avgår. Hotellet erbjuder två fina restaurangalternativ i form av den internationella à la carte restaurangen Marina Bar & Bistro samt den brittiska puben The Bishops Arms som på sommaren öppnar upp den stora uteserveringen intill kajkanten. Hotellets gäster har dessutom tillgång till relaxavdelning innehållande gym och bastu.

På Elite Hotel Marina Plaza finns en stor och flexibel konferensavdelning som kan ta emot grupper upp till 250 personer. Flertalet av konferenslokalerna befinner sig på hotellets översta våning, här finns även konferenscaféet Bryggan. Många av konferenslokalerna och även hotellrummen har en vacker utsikt ut mot vattnet. I hotellets atriumgård finns en loungeavdelning samt restaurang och frukostmatsal. Detta utrymme kan med fördel användas till större fester och banketter.

 • Centralt läge
 • Beläget intill centralstationen Knutpunkten
 • Fin utsikt över Öresund
 • Konferenscaféet Bryggan
 • Ljus och luftig atriumgård som kan nyttjas för banketter och middagar upp till 450 personer
 • Konferenslobby som kan användas till mindre mässor
 • Relaxavdelning med gym och bastu
 • The Bishops Arms med stor uteservering
 • Privat festlokal i källaren

Fakta


 • 12 konferenslokaler
 • 2-250 deltagare
 • 2 restauranger
 • Hiss
 • Parkering (i intilliggande byggnad mot avgift)
 • WiFi
 • Whiteboard
 • Projektor
 • Mikrofon
 • Dvd
 • Anteckningblock/Blädderblock/Pennor
 • Frukt
 • Vatten


Merparten av konferenslokalerna ligger placerade i hotellets översta våning där även konferenscaféet Bryggan återfinns. Övriga lokaler återfinns i "glascylindern" som erbjuder en 180 graders utsikt över staden.

Sittningar


Lokaler KVM Bio Skolsittning U-sittning Öar Styrelsesittning
Öresund 216 250 120 40 - -
Kronborg 70 60 40 24 - -
Helsingör 70 60 40 22 - -
Kärnan 70 60 40 22 - -
Salongen 50 25 18 18 - 18
Landborgen 34 22 16 12 - -
Sofiero 34 12 - - - -
Louisiana 34 - - - - 12
Galleriet 40 - - - - 14
501 Vasa, 502 Örnen, 503 Svanen 22 - - - - 12

Beskrivningar


Öresund

Öresund


Hotellets största lokal som rymmer upp till 250 personer. Utsikt över Helsingborgs hamn och inlopp. Har utgång till vår uppskattade balkong där ni får frisk luft och kan hämta ny energi. Lokalen är extrautrustad med ljudanläggning och mikrofon/mygga. Passar utmärkt för större konferenser, utställningar, workshops eller mindre mässor.


Kronborg

Kronborg


Rymmer upp till 60 personer. Lokal som har utsikt mot sundet och Danmark, tillgång till balkong som ger er möjlighet att få frisk luft och extra energi under era pauser.


Helsingör

Helsingör


Lokalen ligger med utsikt över Helsingborgs innerstad och rymmer upp till 60 personer.


Kärnan

Kärnan


Rymlig och luftig lokal med högt i tak som har utsikt mot Kärnan och Helsingborgs stadskärna. Rymmer upp till 60 personer.


Salongen

Salongen


Lokal på markplan med plats för 25 personer.


Landborgen

Landborgen


Lokalen är belägen i vårt ”glastorn” med näst intill 360 graders utsikt över Helsingborgs stad. Rymmer 22 personer.


Sofiero

Sofiero


Vår mest moderna lokal med plats för 12 personer. Även i denna lokal har ni näst intill 360 graders utsikt över Helsingborg. Lokalen är utrustad med sköna fåtöljer och skrivskiva som ger en avslappnad och inspirerande miljö.


Louisiana

Louisiana


Denna lokal har ett stort runt bord med plats för 12 personer. Detta rum är belägget i vårt ”glastorn” med näst intill 360 graders utsikt över Helsingborg.


Galleriet

Galleriet


Denna lokal är belägen på entréplan och är lämpad för styrelsemötet eller det mindre mötet, har endast möjlighet för styrelsesittning med upp till 12 deltagare.


501 Vasa, 502 Örnen, 503 Svanen

501 Vasa, 502 Örnen, 503 Svanen


Våra tre mindre lokaler ligger på 5:e plan med plats för 12 personer. Lokalerna har utgång till en balkong. Perfekt som grupprum eller till mindre konferenser.


Elite Hotel Marina Plaza är centralt beläget vid kanten av Öresund. I direkt anslutning till hotellet finns parkeringsgarage, tåg, bussar, taxi och färjor. Här befinner sig gästen i en modern och internationell miljö med all tänkbar service i närheten. Våra 194 rum är modernt utrustade och flera har en underbar utsikt mot havet. Alla hotellgäster har möjlighet att träna i vårt gym eller koppla av en stund i bastun. Hotellet erbjuder ett varierat restaurangutbud. Välj mellan à la carte restaurangen Marina Bar & Bistro, The Bishop’s Arms med ett stort öl- och whiskysortiment samt trevlig pubmeny eller koppla av i lobbybaren. Sommartid njuter du av havet, båttrafiken och stadens puls intill kajkanten på våra uteserveringar.


The Bishops Arms

The Bishops Arms


Välkommen till The Bishops Arms vid kajkanten på Elite Hotel Marina Plaza. Här erbjuds ett av stans bredaste sortiment av öl och single malt whisky med över 20-25 sorters öl på fat, 70 – 100 sorters öl på flaska samt upp till 250 sorters single malt whisky.

 

Öppettider

Måndag-torsdag 16.00–00.00
Fredag 15.00–01.00
Lördag 12.00–01.00
Söndag 16.00–22.00


Marina bar & bistro

Marina bar & bistro


Marina Bar & Bistro ger er möjligheten att välja det som passar er just för stunden. En mindre rätt som snacks till vinet, en varmrätt som avrundning på affärsdagen, klassisk trerätters meny eller varför inte bara plocka det ni gillar efter hand som dagen eller kvällen passerar. 

Öppettider

Måndag – fredag
Lunch kl. 11.30–14.00
À la carte kl. 17.00–22.30

Lördag
À la carte kl. 17.00–22.30

Söndag
Stängt


Kontakta oss

Telefon
042-19 25 19

Mejl
reservation.helsingborg@elite.se
_