Boka vårt bästa pris, bli medlem nu!
Vill du veta mer om vad vi erbjuder?
Ring oss på
042–19 21 00
eller gör en
förfrågan

Konferens på Elite Hotel Marina Plaza i Helsingborg

 • Konferensrummet Landborgen på Elite Hotel Marina Plaza
 • Konferensrummet Öresund på Elite Hotel Marina Plaza
 • Middagssittning för konferensgäster
 • Konferensfika på Elite Hotel Marina Plaza i Helsingborg
 • Konferensrummet Kärnan på Elite Hotel Marina Plaza
 • Vy över restaurangen Marina Bar & Bistro
 • Utsikt över hamnen och Helsingborg sett från Elite Hotel Marina Plaza
 • Konferensrummet Kronborg på Elite Hotel Marina Plaza

Konferens på Elite Hotel Marina Plaza i Helsingborg


Elite Hotel Marina Plaza har sedan det öppnade 1991 varit ett populärt konferenshotell. Hotellet har ett optimalt läge intill centralstationen Knutpunkten där tåg, bussar och båtar avgår. Hotellet erbjuder två fina restaurangalternativ i form av den internationella à la carte restaurangen Marina Bar & Bistro samt den brittiska puben The Bishops Arms som på sommaren öppnar upp den stora uteserveringen intill kajkanten. Hotellets gäster har dessutom tillgång till relaxavdelning innehållande gym och bastu.

På Elite Hotel Marina Plaza finns en stor och flexibel konferensavdelning som kan ta emot grupper upp till 250 personer. Flertalet av konferenslokalerna befinner sig på hotellets översta våning, här finns även konferenscaféet Bryggan. Många av konferenslokalerna och även hotellrummen har en vacker utsikt ut mot vattnet. I hotellets atriumgård finns en loungeavdelning samt restaurang och frukostmatsal. Detta utrymme kan med fördel användas till större fester och banketter.

Intelligent ljus för hälsa, välbefinnande och produktivitet

Vi har tagit ett helt nytt grepp om gästupplevelsen genom att erbjuda det allra senaste inom modern ljusforskning. I våra fyra största konferensrum har vi ersatt den traditionella belysningen, istället skapas ett ljus som efterliknar solens variationer.

Forskning visar att det skapas påtagliga förbättringar i människors hälsa, välbefinnande och produktivitet genom naturanpassad belysning. Ett ljus anpassat efter sysselsättning och tid på dagen förbättrar prestationsförmågan och välbefinnandet. Ljusförändringen sker automatiskt över dagen, men kan också styras via en styrpanel på väggen.

 • Centralt läge
 • Beläget intill centralstationen Knutpunkten
 • Fin utsikt över Öresund
 • Intelligent ljussystem i de 4 största konferenslokalerna
 • Konferenscaféet Bryggan
 • Ljus och luftig atriumgård som kan nyttjas för banketter och middagar upp till 450 personer
 • Konferenslobby som kan användas till mindre mässor
 • Relaxavdelning med gym och bastu
 • The Bishops Arms med stor uteservering
 • Privat festlokal i källaren
 • Green Key-certifierat hotell

Fakta


 • 12 konferenslokaler
 • 2-250 deltagare
 • 2 restauranger
 • Hiss
 • Parkering (i intilliggande byggnad mot avgift)
 • WiFi
 • Whiteboard
 • Projektor
 • Mikrofon
 • Dvd
 • Anteckningblock/Blädderblock/Pennor
 • Frukt
 • Vatten

Merparten av konferenslokalerna ligger placerade i hotellets översta våning där även konferenscaféet Bryggan återfinns. Övriga lokaler återfinns i "glascylindern" som erbjuder en 180 graders utsikt över staden, alternativt i anslutning till lobbyn på entréplan.

Sittningar


Lokaler KVM Bio Skolsittning U-sittning Öar Styrelsesittning
Öresund 216 250 120 40 96 -
Kronborg 70 60 40 24 30 -
Helsingör 70 60 40 22 30 -
Kärnan 70 60 40 22 30 -
Salongen 50 25 18 18 16 18
Landborgen 34 22 16 12 12 -
Sofiero 34 12 - - - -
Louisiana 34 - - - - 12
Galleriet 40 - - - - 14
501 Vasa, 502 Örnen, 503 Svanen 22 - - - - 12

Beskrivningar


Hotellets största lokal som rymmer upp till 250 personer. Utsikt över Helsingborgs hamn och inlopp. Har utgång till vår uppskattade balkong där ni får frisk luft och kan hämta ny energi. Lokalen är extrautrustad med ljudanläggning och mikrofon/mygga. Passar utmärkt för större konferenser, utställningar, workshops eller mindre mässor.

Se fler bilder

Kronborg


Rymmer upp till 60 personer. Lokal som har utsikt mot sundet och Danmark, tillgång till balkong som ger er möjlighet att få frisk luft och extra energi under era pauser.


Helsingör


Lokalen ligger med utsikt över Helsingborgs innerstad och rymmer upp till 60 personer.


Kärnan


Rymlig och luftig lokal med högt i tak som har utsikt mot Kärnan och Helsingborgs stadskärna. Rymmer upp till 60 personer.


Salongen


Lokal på markplan med plats för 25 personer.


Landborgen


Lokalen är belägen i vårt ”glastorn” med näst intill 360 graders utsikt över Helsingborgs stad. Rymmer 22 personer.


Sofiero


Vår mest moderna lokal med plats för 12 personer. Även i denna lokal har ni näst intill 360 graders utsikt över Helsingborg. Lokalen är utrustad med sköna fåtöljer och skrivskiva som ger en avslappnad och inspirerande miljö.


Louisiana


Denna lokal har ett stort runt bord med plats för 12 personer. Detta rum är belägget i vårt ”glastorn” med näst intill 360 graders utsikt över Helsingborg.


Galleriet


Denna lokal är belägen på entréplan och är lämpad för styrelsemötet eller det mindre mötet, har endast möjlighet för styrelsesittning med upp till 12 deltagare.


501 Vasa, 502 Örnen, 503 Svanen


Våra tre mindre lokaler ligger på 5:e plan med plats för 12 personer. Lokalerna har utgång till en balkong. Perfekt som grupprum eller till mindre konferenser.


Konferensaktiviteter

Som en trevlig avslutning eller välförtjänt paus i konferensen har vi på Elite Hotel Marina Plaza möjlighet att erbjuda en rad skräddarsydda aktiviteter tillsammans med vår samarbetspartner Special Sport School. I dag får ca 250 företag om året upplevelser levererade av Special Sport School. Tid och kvalité är viktiga faktorer i valet av konferensaktivitet. Vi har därför valt ut ett antal aktiviteter som passar alla typer av konferenser. 

Läs mer i vårt aktivitetsblad.


RIB-båt och guidad tur på Spirit of Hven Distillery

Man behöver inte åka till Skottland för att besöka ett whiskey distillery. Ni hämtas upp med RIB-båt utanför Elite Hotel Marina Plaza. Efter en säkerhetsgenomgång åker ni sedan klädda i överlevnadsoveraller, på en fantastisk tur till Ven. Väl framme promenerar ni till Spirit of Hven Distillery där ni får ni en guidadad tur på cirka 45 minuter. Ni får inblick i såväl produktionen som i lagerhuset. Det är en unik upplevelse där man får se två olika destillerier ett med Potstill och ett med Kollonpanna. Ni får även ta del av hur de olika produkterna tillverkas på ön Hven. Det som tillverkas idag är Vodka, Gin, Aquavit, Rye whisky & Single Malt Whisky. Turen avslutas med ett smakprov från något av destillaten

I samarbete med Special Sports School.

Foto: www.januslanghorn.com


Tumlarsafari

Upplev ett äventyr tillsammans på Kullaberg! Sveriges enda Valsafari utgår från Mölle vid foten av Kullaberg. Åk ut med RIB-båt mot spetsen på Kullaberg för att titta på den lilla tandvalen Tumlaren. För att göra er dag komplett kan detta kombineras med allt ifrån bergsnedfirning till vandringar.

I samabete med Kullabergsguiderna.

 


Externa talare

Vi vet att ett lyckat möte kräver ett bra och genomtänkt innehåll. Elite Hotels samarbetar därför med Talarforum som är Skandinaviens ledande kunskapshus för externa föreläsare med mer än tjugo års erfarenhet. Med över 8 000 föreläsare, utbildare, experter, underhållare och inspiratörer kan de hjälpa till med att hitta precis det upplägg som är rätt för ert tillfälle. Det finns en mängd olika alternativ för både små och stora plånböcker.


Elite Hotel Marina Plaza är centralt beläget vid kanten av Öresund. I direkt anslutning till hotellet finns parkeringsgarage, tåg, bussar, taxi och färjor. Här befinner sig gästen i en modern och internationell miljö med all tänkbar service i närheten. Våra 194 rum är modernt utrustade och flera har en underbar utsikt mot havet. Alla hotellgäster har möjlighet att träna i vårt gym eller koppla av en stund i bastun. Hotellet erbjuder ett varierat restaurangutbud. Välj mellan à la carte restaurangen Marina Bar & Bistro, The Bishops Arms med ett stort öl- och whiskysortiment samt trevlig pubmeny eller koppla av i lobbybaren. Sommartid njuter du av havet, båttrafiken och stadens puls intill kajkanten på våra uteserveringar.


Frukostbuffe på Elite Hotel Marina Plaza i Helsingborg

Frukost på Elite Hotel Marina Plaza


Hotellfrukosten på Elite Marina Plaza är en upplevelse i sig.

Öppettider

Måndag-fredag: 06.30-09.30
Lördag: 07.00-10.30
Söndag: 07.30-11.00


Översikt över puben The Bishops Arms på Elite Hotel Marina Plaza

The Bishops Arms Helsingborg


Välkommen till The Bishops Arms vid kajkanten på Elite Hotel Marina Plaza. Här erbjuds ett av stans bredaste sortiment av öl och single malt whisky med över 20-25 sorters öl på fat, 70 – 100 sorters öl på flaska samt upp till 250 sorters single malt whisky.

 

Öppettider

Ordinarie öppettider

Måndag–torsdag:  16.00–00.00
Fredag:  15.00–01.00
Lördag:  12.00–01.00
Söndag:  16.00–22.00

Marina bar & bistro


Marina Bar & Bistro ger er möjligheten att välja det som passar er just för stunden. En mindre rätt som snacks till vinet, en varmrätt som avrundning på affärsdagen, klassisk trerätters meny eller varför inte bara plocka det ni gillar efter hand som dagen eller kvällen passerar. 

Öppettider

Ordinarie öppettider

Måndag–torsdag:   11.30–22.00
Fredag: 11.30–22.30*
Lördag: 17.00–22.30*
Söndag:  Stängt

*Lobbybaren har öppet fram till kl. 23.00 på fredagar och lördagar.Passa på att boka vårt konferenspaket på Elite Hotel Marina Plaza eller Elite Hotel Mollberg. Bokar du en övernattande konferens för mer än 15 personer så bjuder vi på var 15:e konferensdeltagare.


Från 1600 SEK /person

Boka
Ändra hotell

_