Boka vårt bästa pris, bli medlem nu!

Artonnittiosju

  • Del i restaurangen med hög i tak och fint ljusinsläpp. Runda bord med stolar och stora fikusträd.
  • Del av restaurangen. Flera bord och stolar i björk och vitt, soffor i brunt mot väggen. Färgglada lampor, hyllor på väggarna med flaskor och gröna växter. Taket är målat svart.
  • Baren i restaurangen. flera stolar runt en rektangulär bardisk. Glas hänger ner över bardisken, flera flaskor på väggen.
Artonnittiosju


Artonnittiosju


Välkommen till oss! Vår restaurang Artonnittiosju är hjärtat av Elite Hotel Mimer. Här serverar vi vår generösa frukostbuffé på morgonen och på kvällen kan du avnjuta vår vackert komponerade middagsmeny. Du väljer ur menyn det du gillar – hel portion eller halv portion. Fråga oss gärna om du undrar över något i menyn, om dryck till maten, om tex mjölk, laktos och gluten eller andra allergener i maten.

Varje lördag kl. 13-15 dukar vi upp en helt magisk brunchbuffé där du kan unna dig lite kvalitétstid tillsammans med vännerna. Pris: 245 kr/person.

Vår generösa frukostbuffé serveras i restaurangen, veckans alla dagar. Upplev den härliga atmosfären och njut av en fantastisk hotellfrukost.

Pris för frukost för externa gäster:
Måndag-Fredag 145 kr/person
Lördag-Söndag 195 kr/person
Obs! Tillgång i mån av plats

Se veckans lunchmeny och läs mer om restaurangen här

Meny


Välj ur menyn det du gillar mer. Hel portion eller halv portion. Vi vill ge dig möjligheten att välja fler hellre än att välja bort. Fråga oss gärna om du undrar över något i menyn, om t.ex. mjölk, laktos och gluten eller andra allergener. Eller om dryck till maten. Vår dryckeslista finner du längre bak i menyn.

1/1 eller 1/2

 

Kalv och brysselkål 165.-/265.-
Råbiff på kalv på en sallad av picklad gulbeta och brysselkål med potatiskrutonger, dijonnaise, sikrom och friterad kapris

Vildand och jordärtskocka 175.-/285.-
Tartar av hällstekt vildand med variation av jordärtskocka serverad med smörstekt kavringssmul och hjortron

Lax och citrus 135.-/265.-
Sotad laxrygg på citruscoleslaw med fänkål, laxrom och friterad purjolök

Sikrom och mandelpotatis 95.-/180.-
Mandelpotatischips, crème fraiche, sikrom, gräslök och svartpeppar

Kolja och krabba 110.-/215.-
Fish n’ chips på kolja med krabbröra och picklad blomkål

Sikrom och smördeg 180.-/360.-
Sikrom från Obbola på smördeg med vispad västerbottenostsmetana syrad lök på dillsallad

Kalv och ärtor 135.-/225.-
Klassiska wallenbergare av kalvfärs med mandelpotatispuré, ärtor och lingon

Ägg och sik 115.-/215.-
Omelett med stuvad rökt sik, räkor och lök serveras med sallad och surdegsbröd

Nudlar och kyckling 115.-/230.-
Kycklingramen med sojamarinerad confiterad kyckling, pak choi, picklad lök och chili med nori och bakat ägg

Curry och halloumi 95.-/180.-
Het tomatcurry med friterad halloumi och spenat serveras med basmatiris.

Färskost och grönsaker 95.-/180.-
Vår egen färskost med kryddor och örter, grillad zucchini, kronärtskocka och sotad lök serveras med grillat surdegsbröd

Kronärtskocka och mozzarella 115.-/205.-
Risotto med kronärtskocka, salladslök, mozzarella och pecorinofras.

Vårrullar och kärlek 2 st/4 st 95.-/180.-
Friterade heta vårrullar fyllda med glasnudlar, ingefära, morot, picklad chili och kål, dressing med citrongräs, syltad ingefära och chili toppad med koriander och en soja/sesamsås

Makaroner och korv 115.-/205.-
Gratinerade gräddstuvade makaroner med knaprigt stekt chorizo och rostad lök

Högrev och rotselleri 145.-/290.-
Grillad högrev, rödvinssky, senapskräm med pepparrot, rostad rotselleri och mandelpotatis pommes frites.

Kalv/Torsk och Paris 155.-/295.-
Grillat kalvinnanlår eller skreitorsk med rökt varm löksallad och picklade senapsfrön som serveras med Café de Paris-smör 

Kött och macka 165.-
Grillat surdegsbröd fyllt med högrev, jordärtskockscrème, stekt rökt lök och picklad chili med västerbottenostsmetana och sallad

Ost och marmelad 95.-
Fråga din servitör om kvällens ostar och marmelad

Lakrits och viol 85.-
Mörk chokladkaka smaksatt med lakrits serveras med vaniljglass, saltlakritsglass och kanderade violer

Kaffe och hasselnöt 85.-
Kaffe crème brûlée, bränns med råsocker och toppas med hasselnötskrokant

Hallon och citron 85.-
Hallonmousse med kolakaka och citronsorbet, hallon och halloncoulis

Handgjorda praliner 35.-

Boka bord


Checka in
Välj giltigt utcheckningsdatum
Tyvärr saknas en del information:

Öppettider


Frukost
Måndag-Fredag: 06.30–09.30
Lördag: 07.00–11.00
Söndag: 07.00–12.00

Lunch
Måndag-fredag: 11.30–13.30

Middag
Måndag-torsdag: 17.00–22:00
Fredag–lördag 17:00–00:00

Brunch
Lördagar 13.00–15.00

Köket stänger kl. 21.30 måndag–torsdag och kl. 22.00 på lördagar.

Hitta hit


Kungsgatan 75
903 26 Umeå
090-203 94 00

_