Boka vårt bästa pris, bli medlem nu!
1 Rum,  1 Vuxen 0 Barn
Checka in
Välj giltigt utcheckningsdatum
Checka ut
Välj giltigt utcheckningsdatum
Söker med företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Erbjudandekod: Det finns ingen tillgänglighet valda datum för erbjudandekod: Söker endast efter bonusnätter
1 Gäster,Välj datum
Söker med företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Erbjudandekod: Det finns ingen tillgänglighet valda datum för erbjudandekod: Söker endast efter bonusnätter


Ett eller flera rum är otillgängliga

Välj rumstyp 1: 1 Vuxna


  1 person   105 cm   WiFi ingår   Frukost ingår

I våra standardrum bor du bekvämt i modernt inredda enkelrum. Här sover du gott i en skön säng som passar för dig som reser själv och önskar en god natts sömn. Rummen är utrustade med allt du behöver för en avkopplande vistelse, oavsett om du reser privat eller i tjänsten. I rummen finns skrivbord, telefon, tv, hårtork, safetybox och badrum med dusch. 

Se fler bilder

Från  756 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2018-10-13)

Nästa

  1–2 personer   140–160 cm   WiFi ingår   Frukost ingår

En skön säng och rofylld sömn är den bästa starten på dagen. I våra Grandlitrum får ni detta och lite till. Rummen är anpassade för två personer eller för dig som reser själv och som önskar extra komfort under vistelsen. Rummen är utrustade med skrivbord, telefon, tv, hårtork, safetybox och badrum med dusch.

Se fler bilder

Från  801 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2018-08-06)

Nästa

Superior


  1–2 personer   160-180 cm   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra trevliga superiorrum är smakfullt inredda dubbelrum i härliga färger som passar för 1 eller 2 personer. Här bor du bekvämt i ett luftigt rum med en stor dubbelsäng. Rummen är utrustade med skrivbord, telefon, tv, minibar, hårtork, badrum med dusch, strykjärn, strykbräda och safetybox.

Se fler bilder

Från  891 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2018-08-05)

Nästa

Superior twin


  1–3 personer   2x90 cm   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra moderna Superior Twin har gott om plats för både arbete och vila. Rummen är ljusa med två sängar som går att separera, vilket gör att dom passar bra för både par, vänner eller arbetskamrater som reser tillsammas. Rummen är utrustade med skrivbord, telefon, tv, minibar, hårtork, badrum med dusch eller badkar, strykjärn, strykbräda och safetybox.

Se fler bilder

Från  891 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2018-08-03)

Nästa

  1–4 personer   180 cm   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra större och mer exklusiva rum är ljusa med modern inredning och tilltagen golvyta. Här sover du bekvämt i en bred komfortabel säng och kan koppla av i rummets sällskapsyta. Här finns även skrivbord, telefon, tv, minibar, hårtork, badrum med badkar eller dusch, strykjärn, strykbräda, vattenkokare och safetybox.

Se fler bilder

Från  1071 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2018-07-23)

Nästa

  1–2 personer   200 cm   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra vackra juniorsviter passar dig som vill unna dig lite extra bekvämlighet och lyx med allt du behöver för en komplett hotellupplevelse. Vi erbjuder två stora juniorsviter med praktfulla takbjälkar och parkettgolv där du även har tillgång till morgonrock och tofflor. Juniorsviterna är utrustade med skrivbord, telefon, tv, minibar, hårtork, badrum med badkar, strykjärn, strykbräda, vattenkokare, morgonrock, tofflor och safetybox.

Se fler bilder

Från  1341 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2018-08-04)

Nästa

  1–2 personer   200 cm   WiFi ingår   Frukost ingår

Vi erbjuder en magnifik svit med vackra detaljer och stora golvytor. Sviten är ett perfekt val för er som har något att fira eller som vill bo lite extra lyxigt. Här kan du unna dig flärd med separat sovrum och väl tilltagen sällskapsyta med matsalsgrupp. Vakna upp till doften av nybryggt kaffe med din egen espressomaskin. I vår svit har du tillgång till extra tillbehör som ger dig som gäst ytterligare bekvämlighet under din vistelse. I detta rum finner du inte bara ett, utan två helkaklade badrum varav ett med badkar. 

Sviten är utrustad med skrivbord, telefon, tv, minibar, hårtork, badkar, safetybox och strykjärn med strykbräda. I sviten finns även en vattenkokare, kaffemaskin, morgonrock, tofflor och extra tillbehör i badrummet.

Se fler bilder

Från  2871 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2018-10-12)

NästaElite Hotel Mimer Umeå

Elite Hotel Mimer ligger centralt beläget i Björkarnas stad Umeå. Byggnaden som tidigare var skola är nu varsamt ombyggd till vackert 4-stjärnigt hotell i sann Elite-anda. Varje rum har sin unika touch och förutom mysig restaurang finns även gym, bastu och relaxavdelning till gästernas förfogande. Flygbuss och lokaltransporter ligger i direkt anslutning till hotellet.

Varmt välkommen!


  139 rökfria rum
  1 restaurang
  1 bar
  4 konferenslokaler

  Parkering
  Bastu
  Gym
  Gratis Wifi

  4.5 km till flygplatsen
  800 m till tågstationen
  20 m till buss
  16 km till hamnen


Receptionsdisk i svart med björklöv på fronten. I bakgrunden på vita väggar hänger tre tavlor med röda hjärtan på.

in- och utcheckning

Incheckning är garanterad från kl. 15.00 ankomstdagen och utcheckning sker senast kl. 12.00* avresedagen. Om du anländer tidigare till hotellet tillhandahåller vi ett bagagerum där du kan förvara ditt bagage till dess att ditt rum är klart. Här kan du även förvara ditt bagage efter att du checkat ut.

* Gäller ej söndagar med Snooze då andra utcheckningstider gäller.


Vy från restaurangen med ljusa färger och på ett vitt bord står en liten frukost uppdukad. Skål med fil och flingor, frukter av olika slag, juice, kaffe och en smörgås.

Frukost

Vår generösa frukostbuffé serveras i restaurangen, veckans alla dagar. Upplev den härliga atmosfären och njut av en fantastisk hotellfrukost.

Pris för externa gäster: 145 kr/person
Obs! Tillgång i mån av plats

Måndag–fredag: 07.00–10.30
Lördag–söndag: 07.00–12.00


Wifi på Elite Hotels

Wifi & it

Som gäst hos oss på Elite Hotel Mimer surfar du gratis i alla våra hotellrum, allmänna utrymmen och konferenslokaler. 


Husdjur

Självklart ska våra fyrfota vänner bo med stil också! Vi erbjuder ett antal hotellrum där djurbädd, matskål, hundgodis och hundbajspåsar finns till ert förfogande för ett tillägg på 200 kr/natt. Kontakta oss på 090-203 94 10 för bokning och mer information.

 


Parkering på Elite Hotels

Parkering

Det finns 20 platser i anslutning till hotellet varav två handikapparkeringar samt en laddstation för elbil. Platserna kan ej bokas i förväg, när det är fullt hänvisar vi till parkeringshuset Navet bakom hotellet, ovanpå badhuset. Alla platserna är avgiftsbelagda och receptionen kan hjälpa till vid köp av parkeringsbiljett vid ankomst, 130 kr/dygn. 


Motionsrunda

Vi på Elite Hotel Mimer vill främja hälsan och erbjuder därför dig som motionerar och springer förvalda rutter i appen Runkeeper. Vi har tagit fram våra favoritrundor som du enkelt kan följa, tre rutter med varierande längd, från 3,27 km till 9,57 km.

Rutt A - Broarna runt  (3,27 km)
Rutt B - Bölesholmarna  (6,46 km)
Rutt C - Gammliaskogen  (9,57 km)

 

 


Hotellets gym i ljusa och fräscha lokaler. Spegelvägg med fria vikter, cykel och andra maskiner.

Relax & gym

Vår relaxavdelning är öppen varje dag och erbjuder både torr- och ångbastu (unisex) samt ett modernt gym. 

Gymmet: 06.00–22.00
Bastu/relax: 16.00–22.00

Sommarlyx för medlemmar
I sommar har du som medlem i Elite Hotels Rewards möjlighet att träna och använda vår relaxavdelning även när du inte bor hos oss. Erbjudandet gäller för dig och en vän och kostar 150 kr/person och tillfälle. Ring gärna innan för att kontrollera tillgänglighet på telefon 090-203 94 00. 

Personlig träning med Urstark
Som gäst på Elite Hotel Mimer kan du boka en personlig tränare till specialpris. I samarbete med Urstark erbjuder vi en möjlighet att fortsätta hålla igång under din vistelse hos oss. Medlemmar i Elite Hotels Rewards erhåller 20 % rabatt på ordinariepris (850 kr/timme) och de som ännu inte blivit medlemmar får 10 % rabatt.

Boka minst tre dagar innan din vistelse på info.mimer@elite.se alt. 090-203 94 00.


Skjortor på galge på Elite Hotels

Tvätt

Tvätt som lämnas i receptionen före kl. 08.00, måndag–fredag, returneras samma dag efter kl. 19.00. Tvättpåse och prislista finns i garderoben.


Green Key

Elite Hotel Mimer är miljöcertifierat med Green Key, världens största hotellmiljöcertifiering. Vi hjälper dig som gäst att ta hand om miljön utan att kompromissa med din upplevelse eller bekvämlighet hos oss.

Läs mer om Green Key här


Elite Hotel Mimer, Umeå


Vi erbjuder sammanlagt fyra konferenslokaler i varierande storlek med kapacitet för upp till 200 personer, alla med anor från tidigt 1900-tal. Våra möteslokaler är utrustade med modern konferensteknik och du guidas tryggt av våra konferensvärdinnor från start till mål.

  • 4 konferenslokaler
  • 139 hotellrum
  • 2–200 personer
  • 1 restaurang

Del i restaurangen med hög i tak och fint ljusinsläpp. Runda bord med stolar och stora fikusträd.

Artonnittiosju


Vår restaurang Artonnittiosju är hjärtat av Elite Hotel Mimer. Här serverar vi vår generösa frukostbuffé på morgonen och på kvällen kan du avnjuta vår vackert komponerade middagsmeny. För bordsbokning och mer info ring 090 203 94 00.

"Ett år efter öppningen av vår restaurang har vi äntligen fastslagit dess nya namn Artonnittiosju (tidigare Restaurang Mimer). Vi önskar både nya och gamla gäster varmt välkomna!" 

Sara Johansson, 
Hotelldirektör

 

Öppettider

Frukost
Måndag-fredag: 07.00–10.30
Lördag-söndag: 07.00–12.00

Middag
Måndag–torsdag: 17.00–22.00
Fredag 18.00-00.00
Lördag 17.00-00.00

Lunch
Lunchen är tillbaka den 13 augusti

After Work
Fredag: 16.00–00.00 

Brunch
Åter 18 augusti

Köket stänger kl. 21.30 måndag–torsdag och kl. 22.00 på lördagar.Hos oss förgyller du en av de största dagarna i ditt liv. Inget bröllop är det andra likt. Vi vill hjälpa er att skapa det mest unika ögonblicket. Vi finns till hands för att hjälpa er att skräddarsy er bröllopskoordinering. Från det lilla till det större sällskapet på 150 personer bistår vi er med härliga lösningar.
Upplev fantastisk mat- och dryck under Umeå Smakfestival 13–16 september. Vi erbjuder ett förmånligt logipaket där biljetthäfte till festivalen, boende för två personer och frukostbuffé ingår. 


Från 1140 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


På Umeå Smakfestival kan du njuta av fantastisk mat- och dryck när merparten av Umeås alla restauranger flyttar ut till Rådhustorget för en helg. Med detta logipaket får du utöver boende och biljetthäfte till Smakfestivalen även en plats på en exklusiv gästspelsmiddag på Artonnittiosju. 


Från 3590 SEK /två nätter

Boka
Ändra hotell


Vi erbjuder golfpaket i samarbete med Umeå Golfklubb och Norrmjöle Golfklubb. Efter en härlig dag på banan vilar du ut i våra sköna sängar och vaknar upp till en rejäl frukostbuffé i vår vackra restaurang. Läs mer om erbjudandet och hur du bokar här!


Från 1040 SEK /person

Boka
Ändra hotell


Student med lite plats för besökare? Låt oss på Elite Hotel Mimer ta hand om dina gäster! Vi erbjuder ett bekvämt boende till ett riktigt bra pris över helgerna där vår generösa frukostbuffé alltid ingår.


Från 1500 SEK /2 nätter

Boka
Ändra hotell


Ta med hela familjen på en härlig badupplevelse på nya Navet i Umeå. Bo bekvämt hos oss på Elite Hotel Mimer. Avkoppling och lek för hela familjen med vårt förmånliga badpaket. Välkommen att boka!


Från 1790 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Fira kärleken hos oss på nyöppnade Elite Hotel Mimer! Vi erbjuder ett romantiskt bröllopspaket för er som går i bröllopstankar. Välkommen att boka.


Från 3495 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Boka vårt förmånliga hotellpaket där boende i superiorrum på Elite Hotel Mimer i Umeå, välkomstöl och vår härliga frukostbuffé ingår. 


Från 1290 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Boka vårt förmånliga hotellpaket med boende på Elite Hotel Mimer, en 3-rättersmiddag, vår härliga frukostbuffé och ett besök på Västerbottens museum med guide.


Från 1195 SEK /person

Boka
Ändra hotell


Unna dig en övernattning på Elite Hotel Mimer och njut av en härlig 6-rätters avsmakningsmeny i restaurangen Artonnittiosju. 


Från 2290 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Unna dig vårt härliga Spapaket! Njut av en hotellövernattning och vakna upp utvilad till en god hotellfrukost. I vårt spapaket ingår inträde till Umeå Spa inkl. morgonrock och handduk, taxiresa tur & retur med UmeEcoRide samt övernattning på Elite Hotel Mimer. 


Från 2070 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Upplev ett julbord utöver det vanliga på Elite Hotel Mimer. Vi serverar ett traditionellt julbord med modern twist uppdukat i vår härliga restaurang artonnittiosju. Varmt välkommen!


Från 595 SEK /person

Boka
Ändra hotell


Fira in det nya året hos oss på Elite Hotel Mimer i Umeå!


Från 3190 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


På Elite Hotel Mimer kan du enkelt boka möte med kort varsel i en av anrika möteslokaler. Vi erbjuder fyra unika möteslokaler med anor från tidigt 1900-tal - alla utrustade med modern mötesteknik. 


Från 250 SEK /person

Boka
Ändra hotell


Boka sommarens boende till bästa pris hos oss på Elite Hotel Mimer i Umeå. Hotellet erbjuder centralt boende med flygbuss i anslutning till byggnaden. Upplev allt vad sommarstaden Umeå har att erbjuda, vakna utvilad till en härlig frukostbuffé.


Från 981 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Boka en avkopplande vistelse på Elite Hotel Mimer i Umeå. Med vårt weekenderbjudande bokar du våra allra bästa helgpriser. Besök vår uppskattade relaxavdelning eller ät en god bit mat i restaurangen. Varmt välkommen!


Från 1090 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Boka Love-paketet på Elite Hotel Mimer. Upplev detta unika kvalitetshotell med hög 4-stjärnig standard mitt i centrala Umeå. Ni välkomnas med exotisk frukt, choklad och en flaska Champagne på rummet. I hotellet finns både restaurang och relaxavdelning.


Från 1690 SEK /natt

Boka
Ändra hotell

Betyg


89%
skulle rekommendera oss till en vän

Kommentarer


Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 18 juli 2018

Positivt: Hotellet är fräscht och bra och ligger centralt. Personalen i receptionen var trevliga och hade jättebra bemötande

Att förbättra: Bättre fungerande fläktar, eller helst av allt installera AC. Det borde finnas fler vparkeringar som är Hotellets egna och se till att frukosten är klar, när klockan är slagen. Juicen, äggen, brödet, chokladen och leverpastejen m.m kom in 30 minuter försent och det är inte acceptabelt


Betyg: 6/10

Omdömet skrevs den 12 juli 2018

Positivt: Centralt beläget, men ändå lättåtkomligt med bil. Härligt pampig byggnad, med högt i tak och en oemotståndlig rustik känsla.

Att förbättra: Kontrollera städningen. Skärpt tillsyn av frukostbuffén.

Övrigt: Var rädd om parkeringsplatsen...


Hotellet svarade den 16 juli 2018

Hej Britt-Inger, Stort tack för att du tagit dig tid att ge oss din feedback! Det känns såklart inte bra att vi brustit i städningen & frukosten. Vi tar med oss din feedback i vårt arbete att ständigt utveckla & förbättra oss. Jag hoppas att vi, nästa gång du planerar ett besök till Umeå, får en nya chans att visa oss från vår allra bästa sida. Önskar dig en trevlig sommar, Vänliga hälsningar Marika Gustavsson Elite Hotel Mimer, Umeå


Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 11 juli 2018

Positivt: Underbar miljö!

Att förbättra: Skaffa ryggvänliga madrasser - särskilda rum för dessa - samt sänka musiken i restaurangen. Helt klart en miljöfråga.


Hotellet svarade den 16 juli 2018

Hej Ingrid, Tack snälla för att du tagit dig tid att svara på vår enkät. Det gör mig extra glad att du var så nöjd med hotellet och alla våra medarbetare. Vi tar med oss din feedback angående madrasserna i rummet samt musiken i restaurangen i vårt arbete att ständigt förbättra oss. Med hopp om att vi får välkomna dig åter till oss vid ett snare tillfälle. Till dess önskar jag en fin sommar! Vänliga hälsningar Marika Gustavsson Elite Hotel Mimer, Umeå


Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 11 juli 2018

Positivt: Fantastisk atmosfär

Att förbättra: Service och priser i restaurangen


Hotellet svarade den 16 juli 2018

Hej Emma, Till en början vill jag börja med att tacka så mycket för att du tagit dig tid att ge oss din feedback. Vi tar med oss din input vad kommer till restaurangen! Vi hoppas att du, nästa gång du besöker Umeå, kan få en ny chans att visa oss från vår allra bästa sida. Till dess önskar jag dig en härlig sommar! Vänliga hälsningar Marika Gustavsson Elite Hotel Mimer, Umeå


Silhouette of a person

Thomas Ericsson

Omdömet skrevs den 9 juli 2018

Positivt: Mkt hög standard

Att förbättra: Upptäckte inget

Övrigt: Rekommenderas varmt


Hotellet svarade den 10 juli 2018

Hej Thomas, Till en början vill jag tacka för att du tagit dig tid att skriva till oss. Vad roligt att du trivdes hos oss och att vi lyckades överträffa förväntningarna! Varmt välkommen tillbaka till oss snart igen. Önskar dig en härlig sommar! Marika Gustavsson Elite Hotel Mimer, Umeå


Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 2 juli 2018

Positivt: Närheten till stan och en mysig miljö.

Att förbättra: Städningen i gymmet.


Betyg: 4/10

Omdömet skrevs den 27 juni 2018

Positivt: Hotellrummet! När man bor på ett Elite Hotel kan man förvänta sig hög kvalite på rumsstandarden.

Att förbättra: Försöker alltid bo på Elite hotell när jag är ute och reser. Oftast överträffas mina förväntningar men detta hotell gjorde mig besviken. Ännu mer kändes det då jag själv arbetat inom kedjan i flera år och vet vad varumärket står och bör stå för. Receptionspersonalen service och kvalitén på frukosten kunde varit bättre. Likaså missades de förmåner man har i Elites gästprogram. Bättre parkeringsmöjligheter med parkeringsplatser i egen regi.

Övrigt: Kändes inte som ett hotell i riktig Elite anda. Dock fint rum med ett bra läge nära Umeå centrum.


Silhouette of a person

Anonymous

Omdömet skrevs den 23 juni 2018

Positivt: Allt. Förutom städningen.

Att förbättra: Städningen.


Betyg: 8/10

Omdömet skrevs den 21 juni 2018

Positivt: Härlig arkitektur i bra läge!

Att förbättra: Sätta in en pool i SPA avdelningen


Betyg: 9/10

Omdömet skrevs den 17 juni 2018

Positivt: Trevlig anrik miljö som skapar en fin stämning på hotellet. Rymliga rum.

Att förbättra: Satsa på mer miljövänliga produkter i badrummet, tex pumptvål


Kontakta oss

 

Hitta hit

GPS Koordinater
63.825368, 20.269315
_