Boka vårt bästa pris, bli medlem nu!
1 Rum,  1 Vuxen 0 Barn
Checka in
Välj giltigt utcheckningsdatum
Checka ut
Välj giltigt utcheckningsdatum
Söker med företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Erbjudandekod: Det finns ingen tillgänglighet valda datum för erbjudandekod: Söker endast efter frinätter
1 Gäster,Välj datum
Söker med företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Erbjudandekod: Det finns ingen tillgänglighet valda datum för erbjudandekod: Söker endast efter frinätter


Ett eller flera rum är otillgängliga

Välj rumstyp 1: 1 Vuxna


  2 personer   140 eller 200 cm   16 m2   WiFi ingår   Frukost ingår

Rum med sängar från 140 cm upp till 200 cm med utsikt mot Gustav Adolfs torg, Per Weijersgatan eller innergårdarna.

Rummen är utrustade med arbetsplats, trådlös WiFi samt fast internetuppkoppling, minibar, tv, hårtork, safetybox och ett välutrustat badrum. På rummet finns även te och kaffe.

Se fler bilder

Från  688 SEK /natt

(Priset hittades Idag, Priset avser 2016-10-21)

Nästa

  2 personer   160-200 cm   20 m2   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra större och mer exklusiva rum har breda dubbelsängar från 160 cm upp till 200 cm och är fördelade på alla våningsplan, antingen med utsikt mot Gustav Adolfs torg, Per Weijersgatan eller innergårdarna. Ett antal av rummen har delbara sängar.

Alla rummen är utrustade med arbetsplats, trådlös WiFi samt fast internetuppkoppling, minibar, tv, hårtork, safetybox och ett välutrustat badrum. På rummet finns även te och kaffe. Vissa av rummen är handikappanpassade, bland annat med ett lägre handfat.

Se fler bilder

Från  808 SEK /natt

(Priset hittades Idag, Priset avser 2016-10-21)

Nästa

  2 vuxna + 2 barn   180 eller 200 cm + Bäddsoffa/Extrasäng   20 m2   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra större rum som har plats för extrasäng eller som är utrustade med bäddsoffa. Alla rummen är utrustade med arbetsplats, trådlös WiFi samt fast internetuppkoppling, minibar, tv, hårtork, safetybox och ett välutrustat badrum.

På rummet finns även te och kaffe. Vissa av rummen är handikappanpassade, bland annat med ett lägre handfat.

Se fler bilder

Från  954 SEK /natt

(Priset hittades Idag, Priset avser 2016-10-28)

Nästa

  2 personer   200 cm   25 m2   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra rymliga juniorsviter har härliga dubbelsängar. Rummen är försedda med ett rymligt badrum, kontorshörna samt soffa och fåtölj.

Rummen är dessutom utrustade med arbetsplats, trådlös WiFi samt fast internetuppkoppling, minibar, Tassimo kaffemaskin, tv, hårtork och safetybox.
Se fler bilder

Från  1304 SEK /natt

(Priset hittades Idag, Priset avser 2016-11-04)

Nästa

  2 personer   200 cm   WiFi ingår   Frukost ingår

Vår största svit ligger högst upp med magnifik utsikt mot Gustav Adolfs torg. I rummet finns ett stort badrum med både dusch och badkar. Det finns möjlighet att öppna upp dörren till det intilliggande rummet som är utrustat med möbler som möjliggör mindre möten och middagar.

Sviten är även utrustad med en exklusiv Tassimo kaffemaskin. Rummet är utrustat med arbetsplats, trådlös WiFi samt fast internetuppkoppling, minibar, tv, hårtork och safetybox.

Se fler bilder

Från  2048 SEK /natt

(Priset hittades Idag, Priset avser 2016-10-21)

NästaOm Elite Plaza Hotel, Malmö

Välkommen till Lilla Rivieran
Den vackra fasaden på solsidan av Gustav Adolfs Torg är från förra seklets slut och har med sin arkitektur bidragit till smeknamnet ”Lilla Rivieran”. Innanför det klassiska skalet finns ett modernt hotell i toppklass på bekvämt promenadavstånd från Centralstationen. Entréplanet med reception, lobby och matsal är designat av den välkände arkitekten Thomas Sandell. De 116 luftkonditionerade rummen, relaxavdelningen med gym och bastu samt det privata garaget är några av de bekvämligheter som hotellet erbjuder. I anslutning till hotellet finns även den brittiskinspirerade puben The Bishops Arms som serverar en populär meny samt Malmös största sortiment av öl och whisky.

Upplev Malmö 
Malmö har massor att erbjuda! Passa på att uppleva ett nybyggt hotell kombinerat med exempelvis shopping i Malmös många butiker och köpcenter, golf på exempelvis PGA of Sweden National GK eller Rönnebäcks GK eller varför inte ett härligt SPA-paket.

Se dig omring på hotellet med hjälp av våra panoramabilder.

Varmt välkommen till Elite Plaza Hotel.
  116 rökfria rum
  1 restaurang
  1 bar
  6 konferenslokaler

  Parkering
  Bastu
  Gym
  Gratis WiFi

  35 km till flygplatsen
  700 m till tågstationen
  25 m till buss


Historien om hotellet

“En önskan om Malmö som Sveriges huvudstad”
Gustav Adolfs torg anlades 1810 och namngavs efter Kung Gustav IV Adolf som regerade Sverige ifrån Malmö perioden november 1806 till maj 1807. Kungen bodde med hustrun Drottning Fredrika af Baden i Berghska huset och i Residenset beläget vid Stortorget. En plantering anlades på torget, som sedermera blev stadens förnämsta promenadstråk. Planteringen var rund och omgärdades av staket och patrullerades av vakter fram till 1903.
Malmö var då en liten provinsstad med ca 5000 invånare som inte erbjöd mycket till sina förnäma gäster. Kungen trivdes emellertid i Skåne och ville till och med göra Malmö till rikets huvudstad. Han ansåg att närheten till kontinenten där Napoleonkrigen rasade var praktisk. Planerna sattes aldrig i verket då kungen inte återkom efter sitt krigsföretag i Pommern. Denna landsdel i nuvarande nordöstra Tyskland och norra Polen förlorades och kungen avsattes så småningom under kuppliknande former. Kungen levde resten av sitt liv i exil och under täcknamn såsom Greven av Gottorp och Överste Gustafsson. Gustav IV Adolf dog 1837 i St. Gallen, Schweiz.

Från sankmark till viloplats för stadens borgarfamiljer
Gustav Adolfs torg var ängs/sankmark fram till slutet av 1700-talet och den inre staden slutade vid Söderport. Lämningar av denna stadsport finns kvar att beskåda än idag och kvarteret bär just namnet Söderport. På torgets östra sida låg Malmös gamla teater som byggdes under 1800- talets början, denna teater stängdes 1944 när nuvarande Malmö Opera invigdes.
På motsatta sidan har kyrkogården legat sedan 1820, då döpt till Nya Kyrkogården, numera Gamla Kyrkogården. Denna begravningsplats var huvudsakligen avsedd för Malmös borgarfamiljer.

Torget mitt i staden
Torget har varit en handelsplats genom alla år och här har sålts allt från korgar, grönsaker, blommor och fisk. Vidare är Gustav Adolfs Torg sedan kollektivtrafikens begynnelse en av Malmös största knutpunkter.
Gustav Adolfs torgs norra sida, där Elite Malmö Plaza är beläget, ansågs som den fina sidan av torget och det bestämdes i slutet av 1880-talet att alla byggnader skulle ha medelhavsstil vilket kom att ge husraden smeknamnet ”Lilla Rivieran”. Den ursprungliga fastigheten stod klar i slutet av 1890 talet.

Trävaruexport, försäkringar, revision och nu hotell Nils Heimes Trävaruexport fanns i huset i närmare 40 år, Direktör Heime var även Generalkonsul för Peru. I början av 70-talet påbörjades diskussioner om sanering av kvarteret Söderport. Många hus var tyvärr dåligt underhållna och hot om rivning förelåg bland annat för Elite Plaza Malmö fastigheten. Eftersom Rivieralängan stod och står under beskydd beslutades, efter många turer, att fasaden skulle räddas men fastigheten innanför rivas. Fasaden var dock i sämre skick än man befarat och efter att en balkong rasat beslutades att istället återskapa fasaden med modern teknik.
1982 stod fastigheten klar så som vi känner den idag. Fasaden är återuppförd i originalskick med undantag för de olycksaliga balkongerna. Byggherre var Trygg-Hansa som bebodde fastigheten fram till slutet av 1990-talet.
Nästa hyresgäst blev Öhrlings Price Waterhouse Coopers som flyttade vidare i december 2008 och därmed lämnades stafettpinnen över till Elite Hotels of Sweden AB.

Vi är väldigt glada att vi fått möjlighet att öppna ett hotell på denna historiska plats - Rivieran i Malmö!


Receptionen på Elite Plaza Hotel i Malmö

In- och utcheckning

Incheckning är garanterad från kl.15.00 ankomstdagen och utcheckning sker senast kl.12.00* avresedagen. Om ni anländer tidigare till hotellet så tillhandahåller vi ett bagagerum i receptionen där vi kan låsa in ert bagage till dess att ert rum är klart. Här kan ni även förvara ert bagage efter det att ni har checkat ut.

*Gäller ej söndagar med Snooze då andra utcheckningstider gäller.


Frukost

Vår generösa frukostbuffé serveras i restaurangen, veckans alla dagar. Upplev den härliga atmosfären och njut av en fantastisk hotellfrukost.

Ordinarie öppettider:

Måndag–fredag

06.30–10.00

Lördag–söndag
(samt helgdagar)

07.30–11.00*

*Frukosten serveras fram till kl. 12.00 vid Snooze på söndagar. För mer information, vänligen kontakta receptionen.

För dig som inte är hotellgäst kostar frukosten 150 kr. Välkommen i mån av plats!


Wifi på Elite Hotels

Wifi & IT

På Elite Plaza Hotel har du som gäst gratis trådlös internettuppkoppling i hela hotellet via Elite WiFi. På alla rum samt konferensrum erbjuder vi även uppkoppling via fast lina. Kontakta receptionen för mer information.

Instruktion för uppkoppling till det trådlösa nätverket

  1. Slå på din trådlösa enhet och kontrollera att WiFi är påslaget. Välj “EliteWifi” bland de tillgängliga trådlösa nätverken.
  2. Öppna din webbläsare och EliteWifi startsida laddas.
  3. Registrera dig som användare med din e-postadress i rutan “Guest User”.

Dessutom kan vi hjälpa till med kopiering och faxservice. Gästdator med tillgång till Internet och utskrift av dokument erbjuds.


Skjortor på galge på Elite Hotels

Tvätt

Tvättservice finns tillgänglig fem dagar i veckan. Gästtvätten lämnas i receptionen innan kl 09.00 och är klar för avhämtning ca 17.00 samma dag.


Lyxigt med frukost på sängen på Elite Hotels

Roomservice

Roomservice erbjuds kl 17.00-23.00 alla dagar i veckan. Frukost på rummet serveras under ordinarie frukosttider.


Parkering

Som gäst på Elite Plaza Hotel har du mot en avgift på 225 kr per dygn tillgång till vårt privata parkeringsgarage, som finns i byggnaden. Det går utmärkt att check in först, få rumsnycklar samt p-biljett och sen köra ner i garaget för att parkera din bil. Det finns hiss från garaget upp till alla våningar. Kontakta gärna centralbokningen eller hotellet för att förhandsboka en garageplats (rekommenderas).

Obs! Maxhöjd för bil är 2,10 meter.


Gym på Elite Plaza Hotel i Malmö

PT / Coaching / Kostrådgivning / Massage

I samarbete med HealthyFuture erbjuds expertis som gärna hjälper våra gäster att förbättra sitt välbefinnande. All personal är välutbildad på universitetsnivå och har en gedigen idrottsbakgrund.

HealthyFuture har kompetens inom följande områden:
● Personlig träning ● Coaching ● Kostrådgivning

Massage

Känner du av smärtor, spänningar och stelhet från muskler, leder, rygg och/eller nacke? Besök Kristoffer Blomqvist som erbjuder massage, antingen 45 minuters behandling för 495 kr eller 75 minuters behandling för 695 kr.

Onlinebokning samt mer information: www.healthyfuture.se


Bastu på Elite Plaza Hotel

Wellness

Elite Plaza Hotel återfinns på Gustav Adolfs torg mitt i centrala Malmö. I hotellets exklusiva relaxavdelning finns ett modernt och välutrustat gym. Alla gäster har fri tillgång till omklädningsrum med låsbara skåp, handdukar och tillhörande bastu. Inne i gymmet finns även en relaxhörna där man kan sätta sig ner och njuta av frukt och vatten.


Vippningar

Unna dig själv, en vän eller en släkting ett extra varmt välkomnande på hotellrummet. Vi erbjuder följande sortiment:

Paket
Lilla – 155 kr/rum
Elite chokladask samt 1 halv flaska vin (rött eller vitt)

Mellan – 295 kr/rum
Exotiskt fruktfat, Elite chokladask samt 1 halv flaska vin (rött eller vitt)

LOVE – 825 kr/rum
Fruktfat med exotisk frukt, 3 röda rosor, röda chokladhjärtan, hel flaska Deutz champagne, morgonrockar, badtofflor och frukost på rummet med förlängd utcheckning fram till kl. 14.00.

 
Blommor
Bukett med rosor 250 kr
Mellan bukett 300 kr
Stor bukett 500 kr

Övriga produkter
Morgonrock & tofflor 50 kr/person
Exotiskt fruktfat 150 kr/rum
Elite chokladask 50 kr/st
Halv flaska mousserande 125 kr/flaska
Hel flaska mousserande 250 kr/flaska
Halv flaska Elite Deutz champagne 325 kr/flaska
Hel flaska Elite Deutz champagne 525 kr/flaska
Hel flaska husets vin (rött eller vitt) 250 kr/flaska

 

Beställa VIP
Vill du beställa en VIP, kontakta bokningsavdelningen 
senast 2 dagar innan ankomst!

Telefon: 040-66 44 841
Epost: reservation.malmo@elite.se


Elite Plaza Hotels nya eShop

I samarbete med Hoteletail AB välkomnar vi dig Elite Hotels webbutik. Detta är en ny typ av hotellshop där vi har samlat en blandning av gåvor, inredning, konst och design från världens alla hörn. Många av produkterna kan levereras till hotellet innan du anländer. Det går även bra att få dem levererade direkt hem till dig för att hjälpa dig att spara utrymme när du är ute och reser. Alla produkter har en lägsta pris-garanti. Vi hoppas att du uppskattar utbudet av produkter och varumärken.

Klicka här för att komma till webshopen.


Husdjur

Vi har ett antal hotellrum där vi tillåter hundar. Vänligen kontakta hotellet för mer information, tel. 040-66 44 870 eller info.plazamalmo@elite.se.


Green Key på Elite Hotels

Green Key

På Elite Hotels har vi tagit ett samlat grepp kring miljöfrågor och satsar helhjärtat på att hela kedjan skall vara Green Key certifierad senast den 31:a mars 2017.

Green Key är en miljömärkning för hotell, konferensanläggningar, vandrarhem och campingplatser. Green Key delas ut efter att en rad miljökrav uppfyllts och visar att anläggningen tar extra hänsyn till miljön och ett ansvar för sin omgivning. Läs gärna mer på http://www.green-key.org/


Elite Plaza Hotel, Malmö


Elite Plaza Hotel öppnade upp sin verksamhet i september 2010. Hotellet ligger i anslutning till Gustav Adolfs torg mitt i centrala Malmö. Hotellets konferensavdelning utökas nu med ytterligare en ny stor delbar lokal. När bygget är färdigställt finns 6 st moderna mötesrum att välja mellan.

  • 6 konferenslokaler
  • 8-150 deltagare
  • WiFi

Översikt över bardisken på The Bishops Arms

The Bishop Arms


I anslutning till hotellet finns den brittiskinspirerade puben The Bishops Arms. Här erbjuds ett av Malmös största sortiment av öl och whisky i kombination med vällagad mat till rimliga priser i engelsk pubmiljö. Kombinationen av god mat, dryck och kunnig personal gör The Bishops Arms till en naturlig mötesplats i Malmö, för såväl Malmöbor som hotellgäster.

Öppettider

Måndag–fredag: 11.30–01.00
Lördag: 13.00–01.00
Söndag: 15.00–23.00
Köket har öppet fram till kl 23.00Efter ett underbart bröllop med massa härliga minnen kan en övernattning på moderna och trendiga Elite Plaza Hotel vara den perfekta avslutningen. Vi har fina rum både för er och era bröllopsgäster.

 
Är ni i behov av en mindre möteslokal den närmaste veckan? Vi erbjuder fördelaktiga priser för grupper på upp till 10 personer.


Från 200 SEK /person

Boka
Ändra hotell


Restaurang Johan P. erbjuder ljuvliga smaker och dofter av havets alla läckerheter. Avnjut deras stora skaldjursfat samtidigt som ni bor bekvämt på Elite Plaza Hotel i Malmö.


Från 897 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Bo centralt och bekvämt på Elite Plaza Hotel i Malmö och avnjut en provning av 5 st ölsorter, charkplanka samt valfri varmrätt och dessert från kvällsmenyn.


Från 895 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Fira in det nya året på bästa sätt! Njut av delikat nyårsmeny på den välrenommerade fiskrestaurangen Johan P, sov ut i våra sköna sängar och inled det nya året med vår populära frukostbuffé.


Från 1945 SEK /person

Boka
Ändra hotell


Gör ett besök på andra sidan sundet i Köpenhamn och på Den Blå Planeten som har Nordeuropas största akvarium samtidigt som ni bor bekvämt hos Elite Hotels i Malmö.


Från 1653 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Ta chansen att se succémusikalen Kinky Boots som för första gången spelas i Sverige. I samband med ert besök på Malmö Opera övernattar ni på något av våra tre hotell.


Från 2290 SEK /rum

Boka
Ändra hotell


Avnjut en delikat 3-rätters middag på nya Savoy Grill samtidigt som du bor bekvämt hos Elite Hotels i Malmö.


Från 1430 SEK /rum

Boka
Ändra hotell


Spela några av Skånes bästa golfbanor i Malmös omnejd och bo samtidigt bekvämt och centralt hos Elite Hotels.


Från 1600 SEK /rum

Boka
Ändra hotell


Prova lyckan och insup en spännande atmosfär med Elite Hotels Casinopaket. På kvällen beger ni er till Casino Cosmopol där ni får en helkväll med entré och middag.


Från 2040 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Skäm bort dig själv och någon du tycker om med en härlig spaupplevelse hos Elite Hotels och Sinnesro Spa som ligger några kvarter från hotellen i Malmö.


Från 2458 SEK /rum

Boka
Ändra hotell


Bo bekvämt och centralt hos Elite Hotels i Malmö och avnjut Savoy Grills klassiska och vällagade julmat serverad i den anrika matsalen.


Från 1365 SEK /rum

Boka
Ändra hotell


Mitt på Gustav Adolfs torg i centrala Malmö tonar Elite Plaza Hotels vackra fasad upp sig. Här kan far firas på bästa sätt med en god natts sömn i våra sköna sängar. När morgonen gryr serveras vår populära frukostbuffé.


Från 700 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Bo mitt i centrala Malmö på Elite Plaza Hotel till bästa helgpris. Boka in en Dream@Elite sov ut i våra sköna sängar. Tag sovmorgon njut sedan av vår populära frukostbuffé som serveras extra länge på helgerna. Från de luftkonditionerade hotellrummen är det promenadavstånd till stadens parker, caféer och restauranger.


Från 712 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Bo mitt i centrala Malmö på Elite Plaza Hotel till bästa pris under lov och storhelger. Hos oss finns plats för både paret och hela familjen. Här kan ni sova ut i våra sköna sängar och inta vår populära frukostbuffé. Från de luftkonditionerade hotellrummen är det promenadavstånd till stadens parker, caféer och restauranger.


Från 712 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


På mysiga Gustav Adolfs torg i centrala Malmö återfinns Elite Plaza Hotel. Med vårt lovepaket ingår morgonrockar, champagne, frukt och choklad på det luftkonditionerade rummet när ni checkat in. Passa på att göra ett besök i hotellets bastu, sov ut i våra sköna sängar av njut av frukost på rummet eller av hela buffén i frukostmatsalen.


Från 1650 SEK /natt

Boka
Ändra hotell

Kommentarer


Silhouette of a person

Mette Forssling

Betyg: 9/10

Omdömet skrevs den 20 oktober 2016

Positivt: Beliggenhed og gode senge

Att förbättra: Værelset lå meget langt fra receptionen/udgangen og man skulle med 2 forskellige elevatorer og gå meget langt.

Övrigt: Pænt og rent værelse og dejligt med karbad.


Silhouette of a person

Miriam Einstein

Betyg: 8/10

Omdömet skrevs den 17 oktober 2016

Positivt: Läget- rummets tillgänglighet- sen frukost o utcheckning på söndagar- det trevliga bemötandet i receptionen. Bra pris om man är elitemedlem.

Att förbättra: Städningen.. tyvärr ganska smutsigt vid fönstren/ fönsterbrädan. Ofräscha kuddar o kring kaffe / te brickan.


Silhouette of a person

Anonymous

Betyg: 9/10

Omdömet skrevs den 8 oktober 2016


Silhouette of a person

Marie Larsson

Betyg: 0/10

Omdömet skrevs den 8 oktober 2016

Positivt: Personalen

Att förbättra: Byta ut sängarna, gamla o hårda


Silhouette of a person

Eva Jönsson

Betyg: 9/10

Omdömet skrevs den 6 oktober 2016

Positivt: Bra service

Att förbättra: Städningen


Silhouette of a person

Therese Sandström

Betyg: 3/10

Omdömet skrevs den 3 oktober 2016

Positivt: Frukost

Att förbättra: Skippa engångsprodukter om ni inte kan erbjuda dom oöppnade/oanvända av andra gäster. ( bruten plombering)


Silhouette of a person

Göran Utberg

Betyg: 7/10

Omdömet skrevs den 29 september 2016


Silhouette of a person

Kristin Blomqvist

Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 27 september 2016

Positivt: Frukosten. :)


Silhouette of a person

Madeleine Svensson

Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 25 september 2016


Silhouette of a person

Pär Nöbbelin

Betyg: 9/10

Omdömet skrevs den 25 september 2016

Positivt: Central läge


Kontakta oss

Gustav Adolfs torg 49
211 39 Malmö

Tel: 040-66 44 870
Fax: 040-66 44 875
info.plazamalmo@elite.se

Bokning
reservation.malmo@elite.se
040-66 44 841

Konferens
konferens.malmo@elite.se
040-66 44 860
Hotelldirektör
Johan Åséll
johan.asell@elite.se
040-66 44 800

Hotellchef
Ebba Järrud
ebba.jarrud@elite.se
040-66 44 800
Försäljningschef
Anna Randow
anna.randow@elite.se
0708-84 17 96

Bokningschef
Kristina Holm
kristina.holm@elite.se
040-66 44 843

 

Karta

 

I närheten

Företag
EON (HK): 900m
Skanska (HK): 1,1km
Pågen: 1,1km
Cybercom AB: 1km
Thule: 2,7 km
Mercedes Benz: 1,5km
Vestas Northern Europe AB: 6km
SUS: 1,5km
Malmö Högskola: 600m
Hovrätten: 600m
Tingsrätten: 600m

Kommunikationer
Centralstationen: 600m
Sturup (Malmö Airport): 30km
Kastrup (Copenhagen Airport): 30km
Flygbuss: 50m
Lilla Torg: 100m

Sevärdheter
Turning Torso: 1,6km
Malmö Museum: 800m
Folkets park: 1,1km
Ribersborgsstranden: 1,7km

_