Boka vårt bästa pris, bli medlem nu!
1 Rum,  1 Vuxen 0 Barn
Checka in
Välj giltigt utcheckningsdatum
Checka ut
Välj giltigt utcheckningsdatum
Söker med företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Erbjudandekod: Det finns ingen tillgänglighet valda datum för erbjudandekod: Söker endast efter frinätter
1 Gäster,Välj datum
Söker med företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Erbjudandekod: Det finns ingen tillgänglighet valda datum för erbjudandekod: Söker endast efter frinätter


Ett eller flera rum är otillgängliga

Välj rumstyp 1: 1 Vuxna


  1 person   90–120 cm   16 m2   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra standardrum är trivsamt inredda med individuell möblering. Rummen är utrustade med skrivbord, telefon, tv, vattenkokare, hårtork, safetybox, strykjärn och badrum med dusch eller badkar.

Se fler bilder

Från  756 SEK /natt

(Priset hittades I dag, Priset avser 2017-07-17)

Nästa

  1–2 personer   160 cm   16 m2   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra dubbelrum är modernt inredda och rymmer upp till två personer. Rummen är utrustade med skrivbord, telefon, tv, hårtork, safetybox, minibar, strykjärn och badrum med dusch.

Se fler bilder

Från  891 SEK /natt

(Priset hittades I dag, Priset avser 2017-05-24)

Nästa

  1–2 personer   180 cm eller 2x90 cm   22 m2   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra superiorrum är trivsamt inredda med individuell möblering. Rummen är utrustade med skrivbord, telefon, tv, hårtork, safetybox, minibar, strykjärn och badrum med dusch eller badkar.

Se fler bilder

Från  918 SEK /natt

(Priset hittades I dag, Priset avser 2017-07-22)

Nästa

Deluxe


  1–2 personer   180 cm eller 2x90 cm   25 m2   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra deluxerum är individuellt möblerade med tilltagen golvyta och extra plats för arbete. Rummen är utrustade med skrivbord, telefon, tv, hårtork, vattenkokare, safetybox, minibar, strykjärn och badrum med dusch eller badkar.

Se fler bilder

Från  1098 SEK /natt

(Priset hittades I dag, Priset avser 2017-07-15)

Nästa

  1–2 personer   180 cm   25 m2   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra deluxe executive har unik design med frostade glasväggar och härlig utsikt över Stora torget. Rummen är utrustade med skrivbord, telefon, tv, hårtork, safetybox, minibar, kaffemaskin, strykjärn, morgonrock, tofflor och badrum med separat dusch och badkar.

Se fler bilder

Från  1098 SEK /natt

(Priset hittades I dag, Priset avser 2017-07-15)

Nästa

  1–2 personer   180 cm   29 m2   WiFi ingår   Frukost ingår

Vår juniorsvit är ett stort härligt hörnrum, inrett i modern stil med generös plats för både arbete och vila. Juniorsviten är utrustad med skrivbord, soffgrupp, telefon, tv, hårtork, safetybox, minibar, kaffemaskin, strykjärn, morgonrock, tofflor och badrum med separat dusch och stort badkar.

Se fler bilder

Från  1638 SEK /natt

(Priset hittades I dag, Priset avser 2017-07-08)

Nästa

  1–2 personer   200 cm   45 m2   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra sviter är luftiga och ljusa med modern inredning och separat vardagsrum med konferensyta för upp till sex personer. Sviterna är utrustad med skrivbord, soffgrupp, telefon, tv, hårtork, safetybox, minibar, kaffemaskin, strykjärn, morgonrock, tofflor och badrum med separat dusch och stort badkar. En av sviterna nås inte med hiss.

Se fler bilder

Från  1998 SEK /natt

(Priset hittades I dag, Priset avser 2017-07-08)

NästaVälkommen till Elite Stora Hotellet, Linköping

Elite Stora Hotellet i Linköping är beläget vid det medeltida marknadstorget i hjärtat av staden, nära konserthuset och konferenscentret och med butiker och restauranger bokstavligt talat alldeles runt hörnet. Hotellet har 117 rum och det finns konferensmöjlighet för upp till 130 personer.

Varmt välkomna till Elite Stora Hotellet i Linköping!

Linköping
Blandningen av historia och teknik gör Linköping till en av Sveriges intressantaste städer för såväl turister som affärsresenärer. Domkyrkan, universitet, landstinget och regionala institutioner präglas alla av stadens över 700 år som politiskt, religiöst och akademiskt centrum.

Under sommaren är Bergs slussar på Göta kanal ett populärt turistmål. Slussarna ligger endast tio minuter med bil från hotellet. ”Gamla Linköping” är ett område i Linköping som skapades under 1950- och 1960-talet. Det är en mysig stadsdel som besöks av såväl Linköpingsbor som turister – upplev gamla hus, besök små butiker, restauranger och museer.

Klar med vår renovering
Renoveringen av hotellet är nu äntligen klar och vi kan erbjuda dig som hotellgäst flertalet nyrenoverade rum, välkommen att boka!

  117 rökfria rum
  1 restaurang
  1 bar
  2 konferenslokaler

  200 m till parkering
  Bastu
  Gratis Wifi

  5 km till flygplatsen
  800 m till tågstationen
  0 m till buss


Hotellets historia

Elite Stora Hotellet i Linköping byggdes 1852, uppfördes i tre våningar och utgör en historisk sevärdhet i egenskap av ett av Skandinaviens finare exempel på den empirestil som var på modet i Sverige ca 1810–1850. För ritningar och uppförande svarade storbyggmästaren Jonas Jonsson. Denne hade i Stockholm samarbetat med ledande arkitekter som Axel Nyström, Fredrik Blom och Fredrik Scholander. Jonsson utvecklade den empirestil som han hade lärt av Axel Nyström och hans personliga stil har allmänt kallats för ”Jonsson-empir”.

Han använde sig av en rikedom av dekorativa utsmyckningsdetaljer. Hotellets pilastrar hade t.ex en relief som idag är dold av slät puts. Uppförandet av hotellet markerar övergången från trähus till stenhus i Linköping. 1893 fick hotellet en fjärde våning, vilken väsentligt förändrade byggnadens ursprungliga proportioner. På bottenvåningen inrymdes bland annat banklokaler. Hotellet är idag ett av landets äldsta stadshotell.


Wifi på Elite Hotels

Wifi & IT

Som gäst hos oss på Elite Stora Hotellet surfar du gratis i alla våra hotellrum, allmänna utrymmen och konferenslokaler. Om du behöver ha hjälp med utskrifter är du välkommen att kontakta receptionen.


Receptionen, receptionsdisk klädd i brunt spegelglas, lampor över disken, vita pelare på sidorna, runt bord i mitten med stor vas och orkidéer.

in- och utcheckning

Incheckning är garanterad från kl. 15.00 ankomstdagen och utcheckning sker senast kl. 12.00* avresedagen. Om du anländer tidigare till hotellet tillhandahåller vi ett bagagerum där du kan förvara ditt bagage till dess att ditt rum är klart. Här kan du även förvara ditt bagage efter att du checkat ut.

*Gäller ej söndagar med Snooze då andra utcheckningstider gäller.


Lyxigt med frukost på sängen på Elite Hotels

Roomservice

Det går utmärkt att beställa frukosten direkt till ditt rum. Fyll i din roomservicelapp (finns på rummet) med önskat innehåll.

Roomserviceavgift tillkommer.


Parkering på Elite Hotels

Parkering

Du kan ta dig till hotellet med bil, men det kan vara svårt att hitta fram bland enkelriktade gator och gågator. Vidare instruktioner finns under Kontakta oss.

Både garage och utomhusparkering ligger i närheten av hotellet. Vi säljer parkeringsbiljetter i receptionen, kontakta oss vid ankomst så hjälper vi dig med biljetten.

Utomhus: 100 kr/natt
Inomhus: 145 kr/natt


Blå skylt med grön nyckel, logotype för green key

Green Key

Hotellet är miljödiplomerat enligt Green Key som är en miljömärkning för hotell, konferensanläggningar, vandrarhem och campingplatser. Green Key delas ut efter att en rad miljökrav uppfyllts och visar att anläggningen tar extra hänsyn till miljön och ett ansvar för sin omgivning. Läs gärna mer HÄR


Bulldog som ligger på golvet och blickar in i kameran.

Husdjur

Självklart ska våra fyrfota vänner bo med stil också! Vi erbjuder ett antal hotellrum där djurbädd och matskål finns till ert förfogande. Kontakta oss på 013-12 96 30 för bokning och mer information.


Ben med skor som springer på vägen.

Motionsrunda

Vi på Elite Stora Hotellet vill främja hälsan och erbjuder därför dig som motionerar och springer förvalda rutter i appen Runkeeper. Vi har tagit fram våra favoritrundor som du enkelt kan följa, tre rutter med varierande längd från 2,5 till 10 kilometer. 

Rutt A (2,50 km)
Rutt B (5,00 km)
Rutt C (10,0 km)


Skjortor på galge på Elite Hotels

Tvätt

Kemtvätt lämnad i receptionen, före kl. 09.00 kan i regel hämtas samma dag. Kemtvätt lämnad efter kl. 09.00 kan hämtas dagen efter. För priser se i informationsmappen på ditt rum eller kontakta receptionen.

Obs! Tjänsten för kemtvätt gäller måndag–fredag.


Bastu, bänk i bastu, på bänken står en trähink med slev.

Gym

Vi erbjuder bastu, löpband och en crosstrainer. Bastun är varm kl. 16.00–22.00 och maskinera är tillgängliga mellan kl. 09.00–21.00.

Vi samarbetar även med ett gymmet Frisk Sport & Fitness som ligger ett stenkast från hotellet. De erbjuder bättre priser för den som är riktigt träningssugen. Läs mer på frisk-sverige.se


Konferensrum Hagdahl, takmålningar och guldstreck i taket, rader av bord och stolar. Valv på väggarna med fotografier av Linköping.

Elite Stora Hotellet, Linköping


Vi erbjuder två vackra lokaler i centrala Linköping med kapacitet för upp till 130 personer. Våra konferensrum har anor från 1850-talet och är olika i både utförande och storlek. Varmt välkommen att konferera hos oss!

  • 2 konferenslokaler
  • 117 hotellrum
  • 2–130 personer
  • 1 restaurang
  • Hiss

Bänk med tre sorters juice, glas staplade på varandra. Is i en hink och tre sorters smoothie.

Frukost


Frukosten på Elite Stora Hotellet serveras i vår alldeles nya frukostmatsal. Varmt välkommen!

Öppettider

Måndagfredag: 06.3009.30
Lördag: 07.30–11.00
Söndag: 07.3012.00


Engelsk pub med lång bardisk, glas och flaskor på väggen.

The Bishops Arms, Linköping


Gastropuben The Bishops Arms ligger på bekvämt promenadavstånd från hotellet på Ågatan 27 och är en självklar träffpunkt i Linköping. 

Öppettider

Måndag: 17.00–
Tisdag–torsdag: 16.30–
Fredag–lördag: 15.00–
Söndag: 17.00–


Storan Restaurang på hotellet. Händer som håller en vit tallrik. På tallriken en efterrätt, glass med små blommor och strössel.

Storan Restaurang & Bar


Elite Stora Hotellet samarbetar med Storan Restaurang & Bar på nedre plan i hotellet. Storan är en av Linköpings mest välbesökta och klassiska restauranger. Kockarna gör personliga tolkningar och experiment av klassiska svenska smaker, gärna med influenser från världens kök. 

Öppettider

Måndag–fredag: 11.30–
Lördag: 12.00–
Söndag: stängtAtt gifta sig är en fantastisk upplevelse och en av livets viktigaste dagar. En bröllopsnatt på Elite Stora Hotellet i Linköping kan erbjuda något utöver det vanliga. Upplev ett av Sveriges äldsta stadshotell i hjärtat av Linköping.
Boka vårt förmånliga träningspaket på Elite Stora Hotellet i Linköping och få fritt inträde till det centrala gymmet Frisk Sport & Fitness under din vistelse.


Från 927 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Spela golf på Östergötlands bästa banor och bo samtidigt bekvämt på Elite Stora Hotellet i Linköping. Välkommen att boka!


Från 880 SEK /person

Boka
Ändra hotell


Hos oss på Elite Stora Hotellet i Linköping kan du konferera i någon av våra två vackra konferenslokaler. Vi erbjuder modern mötesteknik och förstklassig service i Linköpings absoluta centrum.


Från 200 SEK /person

Boka
Ändra hotell


Boka din helgvistelse på anrika Elite Stora Hotellet i Linköping. Med Dream bokar du våra bästa helgpriser. Med Stora Torget utanför dörren är det inte långt till varken shopping eller nöjen. Koppla sedan av i vår bastu eller varför inte besöka The Bishops Arms för en god öl. Somna skönt i våra sängar och vakna till en härlig frukostbuffé.


Från 756 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Boka Holiday på anrika Elite Stora Hotellet i Linköping. Under lov och storhelger bor du till bästa pris i något av våra charmanta hotellrum. Hotellet ligger mycket centralt vid Stora Torget, nära både shopping, restauranger och nöjen. Sov gott i våra sköna sängar och vakna till en härlig frukostbuffé i matsalen.


Från 756 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Boka Love-paketet på anrika Elite Stora Hotellet i Linköping. Vi erbjuder härliga hotellrum i en byggnad med anor från 1850-talet. Ni välkomnas med exotisk frukt, choklad och en flaska Champagne på rummet. Välj själva om ni vill avnjuta er frukost i avskildhet på rummet eller besöka vår matsal med härlig frukostbuffé.


Från 1590 SEK /natt

Boka
Ändra hotell

Kommentarer


Silhouette of a person

Birgitta Winback

Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 20 april 2017

Positivt: Den trevliga personalen.

Att förbättra: Försöka förlänga frukosttiden även vardagar.

Övrigt: Utmärkt läge, trevliga rum.


Hotellet svarade den 20 april 2017

Hej Birgitta, Tack för er feedback! Va roligt att ni gillade vårt centrala läge och trevliga personal. Varmt välkomna tillbaka till oss! Hälsningar Elite Stora Hotellet, Linköping


Silhouette of a person

Thomas Mr Almgren

Betyg: 2/10

Omdömet skrevs den 20 april 2017

Positivt: Bra läge och god frukost samt trevlig personal!

Att förbättra: Rum 142 och rummen på samma sida har stor fläktanläggning akt utanför fönstret som bullrar, låga frekvenser.


Hotellet svarade den 20 april 2017

Hej Thomas, Tack för er feedback! V beklagar om ni blev störda av fläkten på utsidan av hotellet. Va roligt att ni gillade vår stora frukostbuffé och centrala läge. Varmt välkomna tillbaka! Hälsningar Elite Stora Hotellet, Linköping


Silhouette of a person

Lenita Carlsson

Betyg: 9/10

Omdömet skrevs den 31 mars 2017

Positivt: Trevlig personal, mitt i centrum och fina rum. Bra fikaalternativ för den som inte vill ha bakverk.

Att förbättra: Mer yta att ställa badrumsgrejer på, fick ha det på golvet.


Hotellet svarade den 31 mars 2017

Hej Lenita, Tack för er feedback! Va roligt att ni gillade vårt centrala läge och trevliga personal! Varmt välkomna tillbaka! Hälsningar Elite Stora Hotellet, Linköping


Silhouette of a person

Joseph Nasr

Omdömet skrevs den 27 mars 2017

Positivt: Läget, kvalitet känsla och bra service

Att förbättra: ha bott i


Hotellet svarade den 27 mars 2017

Hej Joseph, Tack för er feedback! Va roligt att ni är nöjda med er vistelse hos oss. Varmt välkomna tillbaka! Hälsningar Elite Stora Hotellet, Linköping


Silhouette of a person

Carina Wadner

Betyg: 9/10

Omdömet skrevs den 20 mars 2017

Positivt: Läget, samt fina rum.

Att förbättra: Frukosten.


Silhouette of a person

David Elmlund

Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 17 mars 2017

Positivt: Fräscht, trevlig personal, centralt och bra frukost

Att förbättra: Bättre kvalitet på tv-bilden.

Övrigt: Ett toppenval supercentralt i Linköping. Många nyrenoverade rum.


Hotellet svarade den 22 mars 2017

Hej David, Tack för er feedback! Vi ska se över om det är något fel på tv:n i rummet som du bodde i. Va roligt att ni gillade vårt centrala läge och trevliga personal. Varmt välkomna tillbaka! Hälsningar Elite Stora Hotellet, Linköping


Silhouette of a person

Marianne Helander

Betyg: 8/10

Omdömet skrevs den 16 mars 2017

Positivt: Det känns hemma.

Att förbättra: Riktig äggröra istället för pulver


Hotellet svarade den 22 mars 2017

Hej Marianne, Tack för din feedback! Vår äggröra är endast gjord på ägg, grädde och kryddor. Va roligt att du känner dig som hemma. Varmt välkomna tillbaka! Hälsningar, Elite Stora Hotellet, Linköping


Silhouette of a person

Ingela Nyström

Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 16 mars 2017

Positivt: Charmen mitt i stan :)

Övrigt: Jag uppskattade vattenkokare på rummet för kvällste och kvalitativa badrumsprodukter. Frukostmiljön var en härlig kombo av modern och gammaldags. För övrigt suveränt urval på frukostbordet :)


Hotellet svarade den 16 mars 2017

Hej Ingela, Tack för er feedback! Va roligt att höra att ni har haft en trevlig vistelse hos oss! Varmt välkomna tillbaka! Hälsningar Elite Stora Hotellet, Linköping


Silhouette of a person

Anna Lönnqvist

Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 9 mars 2017

Positivt: Fint fräscht rum och konferenslokal, bra service. Centralt läge.


Hotellet svarade den 10 mars 2017

Hej Anna, Tack för er feedback! Va roligt att ni gillade vår service samt även våra konferensmöjligheter. Varmt välkomna tillbaka till oss! Hälsningar Elite Stora Hotellet, Linköping


Silhouette of a person

Stefan Engström

Betyg: 9/10

Omdömet skrevs den 27 februari 2017

Positivt: Centralt beläget

Att förbättra: Dåligt att Restaurangvouchern inte gäller på hotellet trots att det finns både mat och dryck att välja på. Man blir hänvisad till en pub 300meter bort


Hotellet svarade den 28 februari 2017

Hej Stefan, Tack för er feedback! Restaurangen som ligger i hotellet ägs inte av Elite Hotels utan det är ett privat företag. Därför är det inte samma regler mellan hotellet och reataurangen som det är mellan hotellet och The Bishops arms som tillhör Elite Hotels. Va roligt att ni gillade vårt centrala läge. Varmt välkomna tillbaka! Hälsningar Elite Stora Hotellet, Linköping


Kontakta oss

Elite Stora Hotellet
Stora Torget 9
582 19 Linköping
013-12 96 30
info.linkoping@elite.se

Bokning
info.linkoping@elite.se
013-12 96 30

Hotelldirektör
Anne-Lie Boman
anne-lie.boman@elite.se
013-12 96 34

Försäljningschef
Ingela Lindahl
ingela.lindahl@elite.se
013-12 96 33

Receptionschef
Linnea Norberg
linnea.norberg@elite.se
013-12 96 30

Bokning- och konferenschef
Carola Törnström
konferens.linkoping@elite.se
013-12 96 36

 


Hitta hit

GPS koordinater
58.410979, 15.622371

Ställ in din GPS på Borgmästaregatan 1 för att hitta lättaste vägen till hotellet. Inomhusparkeringen ligger i anslutning till hotellet (det finns även en utomhusparkering) och för den som använder allmänna kommunikationsmedel ligger buss- och järnvägsstationerna på endast 10 minuters gångavstånd. Flygplatsen ligger 10 minuter med bil från hotellet.

E4 Norr ifrån
Vid avfarten 113- trafikplats Linköping Östra, håll höger och följ skyltarna för väg 35 i riktning mot Västervik/Åtvidaberg/Linköping Ö C/Flygplats.

Ta vänster, 2:a avfarten i rondellen in på Norrköpingsvägen/väg 35. Fortsätt att följa Norrköpingsvägen.

Ta höger, 1:a avfarten i rondellen in på Tullbron.

Kör mot stationen.

Sväng vänster upp på järnvägsavenyn.

Sväng vänster till S:t Larsgatan

Ta tredje höger in på Borgmästaregatan.

Skylten ”endast fordon med tillstånd” gäller ej för hotellets gäster.

Sväng 2:a till vänster in på Stora torget.

E4 Söder ifrån

Vid avfarten 111-Trafikplats Linköping Västra, håll höger och följ skyltarna för väg 34 i riktning mot Vimmerby/Motala/Linköping V.

Fortsätt in på Malmslättsvägen.

Sväng vänster in på Östgötagatan.

Sväng höger in på Vasavägen.

Sväng höger in på S:t Larsgatan.

Ta tredje höger in på Borgmästaregatan.

Skylten ”endast fordon med tillstånd” gäller ej för hotellets gäster.

Sväng 2:a till vänster in på Stora torget.
_