Boka vårt bästa pris, bli medlem nu!
1 Rum,  1 Vuxen 0 Barn
Checka in
Välj giltigt utcheckningsdatum
Checka ut
Välj giltigt utcheckningsdatum
Söker med företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Erbjudandekod: Det finns ingen tillgänglighet valda datum för erbjudandekod: Söker endast efter frinätter
1 Gäster,Välj datum
Söker med företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Erbjudandekod: Det finns ingen tillgänglighet valda datum för erbjudandekod: Söker endast efter frinätter


Ett eller flera rum är otillgängliga

Välj rumstyp 1: 1 Vuxna


  1 person   90–120 cm   16 m2   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra standardrum är trivsamt inredda med individuell möblering. Rummen är utrustade med skrivbord, telefon, tv, vattenkokare, hårtork, safetybox, strykjärn och badrum med dusch eller badkar.

Se fler bilder

Från  738 SEK /natt

(Priset hittades I dag, Priset avser 2017-08-06)

Nästa

  1–2 personer   160 cm   16 m2   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra dubbelrum är modernt inredda och rymmer upp till två personer. Rummen är utrustade med skrivbord, telefon, tv, hårtork, safetybox, minibar, strykjärn och badrum med dusch.

Se fler bilder

Från  891 SEK /natt

(Priset hittades I dag, Priset avser 2017-08-09)

Nästa

  1–2 personer   180 cm eller 2x90 cm   22 m2   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra superiorrum är trivsamt inredda med individuell möblering. Rummen är utrustade med skrivbord, telefon, tv, hårtork, safetybox, minibar, strykjärn och badrum med dusch eller badkar.

Se fler bilder

Från  700 SEK /natt

(Priset hittades I dag, Priset avser 2017-05-28)

Nästa

Deluxe


  1–2 personer   180 cm eller 2x90 cm   25 m2   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra deluxerum är individuellt möblerade med tilltagen golvyta och extra plats för arbete. Rummen är utrustade med skrivbord, telefon, tv, hårtork, vattenkokare, safetybox, minibar, strykjärn och badrum med dusch eller badkar.

Se fler bilder

Från  1098 SEK /natt

(Priset hittades I dag, Priset avser 2017-07-19)

Nästa

  1–2 personer   180 cm   25 m2   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra deluxe executive har unik design med frostade glasväggar och härlig utsikt över Stora torget. Rummen är utrustade med skrivbord, telefon, tv, hårtork, safetybox, minibar, kaffemaskin, strykjärn, morgonrock, tofflor och badrum med separat dusch och badkar.

Se fler bilder

Från  1098 SEK /natt

(Priset hittades I dag, Priset avser 2017-07-17)

Nästa

  1–2 personer   180 cm   29 m2   WiFi ingår   Frukost ingår

Vår juniorsvit är ett stort härligt hörnrum, inrett i modern stil med generös plats för både arbete och vila. Juniorsviten är utrustad med skrivbord, soffgrupp, telefon, tv, hårtork, safetybox, minibar, kaffemaskin, strykjärn, morgonrock, tofflor och badrum med separat dusch och stort badkar.

Se fler bilder

Från  1638 SEK /natt

(Priset hittades I dag, Priset avser 2017-07-18)

Nästa

  1–2 personer   200 cm   45 m2   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra sviter är luftiga och ljusa med modern inredning och separat vardagsrum med konferensyta för upp till sex personer. Sviterna är utrustad med skrivbord, soffgrupp, telefon, tv, hårtork, safetybox, minibar, kaffemaskin, strykjärn, morgonrock, tofflor och badrum med separat dusch och stort badkar. En av sviterna nås inte med hiss.

Se fler bilder

Från  1998 SEK /natt

(Priset hittades I dag, Priset avser 2017-08-10)

NästaVälkommen till Elite Stora Hotellet, Linköping

Elite Stora Hotellet i Linköping är beläget vid det medeltida marknadstorget i hjärtat av staden, nära konserthuset och konferenscentret och med butiker och restauranger bokstavligt talat alldeles runt hörnet. Hotellet har 117 rum och det finns konferensmöjlighet för upp till 130 personer.

Varmt välkomna till Elite Stora Hotellet i Linköping!

Linköping
Blandningen av historia och teknik gör Linköping till en av Sveriges intressantaste städer för såväl turister som affärsresenärer. Domkyrkan, universitet, landstinget och regionala institutioner präglas alla av stadens över 700 år som politiskt, religiöst och akademiskt centrum.

Under sommaren är Bergs slussar på Göta kanal ett populärt turistmål. Slussarna ligger endast tio minuter med bil från hotellet. ”Gamla Linköping” är ett område i Linköping som skapades under 1950- och 1960-talet. Det är en mysig stadsdel som besöks av såväl Linköpingsbor som turister – upplev gamla hus, besök små butiker, restauranger och museer.

Klar med vår renovering
Renoveringen av hotellet är nu äntligen klar och vi kan erbjuda dig som hotellgäst flertalet nyrenoverade rum, välkommen att boka!

  117 rökfria rum
  1 restaurang
  1 bar
  2 konferenslokaler

  200 m till parkering
  Bastu
  Gratis Wifi

  5 km till flygplatsen
  800 m till tågstationen
  0 m till buss


Hotellets historia

Elite Stora Hotellet i Linköping byggdes 1852, uppfördes i tre våningar och utgör en historisk sevärdhet i egenskap av ett av Skandinaviens finare exempel på den empirestil som var på modet i Sverige ca 1810–1850. För ritningar och uppförande svarade storbyggmästaren Jonas Jonsson. Denne hade i Stockholm samarbetat med ledande arkitekter som Axel Nyström, Fredrik Blom och Fredrik Scholander. Jonsson utvecklade den empirestil som han hade lärt av Axel Nyström och hans personliga stil har allmänt kallats för ”Jonsson-empir”.

Han använde sig av en rikedom av dekorativa utsmyckningsdetaljer. Hotellets pilastrar hade t.ex en relief som idag är dold av slät puts. Uppförandet av hotellet markerar övergången från trähus till stenhus i Linköping. 1893 fick hotellet en fjärde våning, vilken väsentligt förändrade byggnadens ursprungliga proportioner. På bottenvåningen inrymdes bland annat banklokaler. Hotellet är idag ett av landets äldsta stadshotell.


Wifi på Elite Hotels

Wifi & IT

Som gäst hos oss på Elite Stora Hotellet surfar du gratis i alla våra hotellrum, allmänna utrymmen och konferenslokaler. Om du behöver ha hjälp med utskrifter är du välkommen att kontakta receptionen.


Receptionen, receptionsdisk klädd i brunt spegelglas, lampor över disken, vita pelare på sidorna, runt bord i mitten med stor vas och orkidéer.

in- och utcheckning

Incheckning är garanterad från kl. 15.00 ankomstdagen och utcheckning sker senast kl. 12.00* avresedagen. Om du anländer tidigare till hotellet tillhandahåller vi ett bagagerum där du kan förvara ditt bagage till dess att ditt rum är klart. Här kan du även förvara ditt bagage efter att du checkat ut.

*Gäller ej söndagar med Snooze då andra utcheckningstider gäller.


Lyxigt med frukost på sängen på Elite Hotels

Roomservice

Det går utmärkt att beställa frukosten direkt till ditt rum. Fyll i din roomservicelapp (finns på rummet) med önskat innehåll.

Roomserviceavgift tillkommer.


Parkering på Elite Hotels

Parkering

Du kan ta dig till hotellet med bil, men det kan vara svårt att hitta fram bland enkelriktade gator och gågator. Vidare instruktioner finns under Kontakta oss.

Både garage och utomhusparkering ligger i närheten av hotellet. Vi säljer parkeringsbiljetter i receptionen, kontakta oss vid ankomst så hjälper vi dig med biljetten.

Utomhus: 100 kr/natt
Inomhus: 145 kr/natt


Blå skylt med grön nyckel, logotype för green key

Green Key

Hotellet är miljödiplomerat enligt Green Key som är en miljömärkning för hotell, konferensanläggningar, vandrarhem och campingplatser. Green Key delas ut efter att en rad miljökrav uppfyllts och visar att anläggningen tar extra hänsyn till miljön och ett ansvar för sin omgivning. Läs gärna mer HÄR


Bulldog som ligger på golvet och blickar in i kameran.

Husdjur

Självklart ska våra fyrfota vänner bo med stil också! Vi erbjuder ett antal hotellrum där djurbädd och matskål finns till ert förfogande. Kontakta oss på 013-12 96 30 för bokning och mer information.


Ben med skor som springer på vägen.

Motionsrunda

Vi på Elite Stora Hotellet vill främja hälsan och erbjuder därför dig som motionerar och springer förvalda rutter i appen Runkeeper. Vi har tagit fram våra favoritrundor som du enkelt kan följa, tre rutter med varierande längd från 2,5 till 10 kilometer. 

Rutt A (2,50 km)
Rutt B (5,00 km)
Rutt C (10,0 km)


Skjortor på galge på Elite Hotels

Tvätt

Kemtvätt lämnad i receptionen, före kl. 09.00 kan i regel hämtas samma dag. Kemtvätt lämnad efter kl. 09.00 kan hämtas dagen efter. För priser se i informationsmappen på ditt rum eller kontakta receptionen.

Obs! Tjänsten för kemtvätt gäller måndag–fredag.


Bastu, bänk i bastu, på bänken står en trähink med slev.

Gym

Vi erbjuder bastu, löpband och en crosstrainer. Bastun är varm kl. 16.00–22.00 och maskinera är tillgängliga mellan kl. 09.00–21.00.

Vi samarbetar även med ett gymmet Frisk Sport & Fitness som ligger ett stenkast från hotellet. De erbjuder bättre priser för den som är riktigt träningssugen. Läs mer på frisk-sverige.se


Konferensrum Hagdahl, takmålningar och guldstreck i taket, rader av bord och stolar. Valv på väggarna med fotografier av Linköping.

Elite Stora Hotellet, Linköping


Vi erbjuder två vackra lokaler i centrala Linköping med kapacitet för upp till 130 personer. Våra konferensrum har anor från 1850-talet och är olika i både utförande och storlek. Varmt välkommen att konferera hos oss!

  • 2 konferenslokaler
  • 117 hotellrum
  • 2–130 personer
  • 1 restaurang
  • Hiss

Frukost


Frukosten på Elite Stora Hotellet serveras i vår alldeles nya frukostmatsal. Varmt välkommen!

Öppettider

Måndagfredag: 06.3009.30
Lördag: 07.30–11.00
Söndag: 07.3012.00

Öppettider sommar 26/6–6/8
Måndag-fredag: 07.0010.30
Lördag–söndag: 07.3011.00


Engelsk pub med lång bardisk, glas och flaskor på väggen.

The Bishops Arms, Linköping


Gastropuben The Bishops Arms ligger på bekvämt promenadavstånd från hotellet på Ågatan 27 och är en självklar träffpunkt i Linköping. 

Öppettider

Måndag: 17.00–
Tisdag–torsdag: 16.30–
Fredag–lördag: 15.00–
Söndag: 17.00–


Storan Restaurang på hotellet. Händer som håller en vit tallrik. På tallriken en efterrätt, glass med små blommor och strössel.

Storan Restaurang & Bar


Elite Stora Hotellet samarbetar med Storan Restaurang & Bar på nedre plan i hotellet. Storan är en av Linköpings mest välbesökta och klassiska restauranger. Kockarna gör personliga tolkningar och experiment av klassiska svenska smaker, gärna med influenser från världens kök. 

Öppettider

Måndag–fredag: 11.30–
Lördag: 12.00–
Söndag: stängtAtt gifta sig är en fantastisk upplevelse och en av livets viktigaste dagar. En bröllopsnatt på Elite Stora Hotellet i Linköping kan erbjuda något utöver det vanliga. Upplev ett av Sveriges äldsta stadshotell i hjärtat av Linköping.
Boka vårt förmånliga träningspaket på Elite Stora Hotellet i Linköping och få fritt inträde till det centrala gymmet Frisk Sport & Fitness under din vistelse.


Från 927 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Spela golf på Östergötlands bästa banor och bo samtidigt bekvämt på Elite Stora Hotellet i Linköping. Välkommen att boka!


Från 880 SEK /person

Boka
Ändra hotell


Boka vårt förmånliga Prison Island-paket med biljett och rabatterat boende!


Från 513 SEK /person

Boka
Ändra hotell


Hos oss på Elite Stora Hotellet i Linköping kan du konferera i någon av våra två vackra konferenslokaler. Vi erbjuder modern mötesteknik och förstklassig service i Linköpings absoluta centrum.


Från 200 SEK /person

Boka
Ändra hotell


Boka sommarens bästa priser på boende hos oss på Elite Stora Hotellet i Linköping. Bo centralt med närhet till sommarens alla aktiviteter och shopping. Vakna utvilad och avnjut en härlig frukostbuffé i vår vackra frukostmatsal.


Från 907 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Boka din helgvistelse på anrika Elite Stora Hotellet i Linköping. Med Dream bokar du våra bästa helgpriser. Med Stora Torget utanför dörren är det inte långt till varken shopping eller nöjen. Koppla sedan av i vår bastu eller varför inte besöka The Bishops Arms för en god öl. Somna skönt i våra sängar och vakna till en härlig frukostbuffé.


Från 756 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Boka Holiday på anrika Elite Stora Hotellet i Linköping. Under lov och storhelger bor du till bästa pris i något av våra charmanta hotellrum. Hotellet ligger mycket centralt vid Stora Torget, nära både shopping, restauranger och nöjen. Sov gott i våra sköna sängar och vakna till en härlig frukostbuffé i matsalen.


Från 756 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Boka Love-paketet på anrika Elite Stora Hotellet i Linköping. Vi erbjuder härliga hotellrum i en byggnad med anor från 1850-talet. Ni välkomnas med exotisk frukt, choklad och en flaska Champagne på rummet. Välj själva om ni vill avnjuta er frukost i avskildhet på rummet eller besöka vår matsal med härlig frukostbuffé.


Från 1590 SEK /natt

Boka
Ändra hotell

Kommentarer


Silhouette of a person

Anonymous

Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 22 maj 2017

Positivt: Läge

Att förbättra: -

Övrigt: -


Hotellet svarade den 23 maj 2017

Hej, Tack för er feedback! Va roligt att ni gillade vårt centrala läge. Varmt välkomna tillbaka till oss! Hälsningar Elite Stora Hotellet, Linköping


Silhouette of a person

Douglas Björkman

Betyg: 9/10

Omdömet skrevs den 18 maj 2017

Positivt: Servicen och rummet Fina rum

Att förbättra: Informera att det kan vara mycket störande från restaurangerna på torget framför hotellet. Det var en mycket hög ljudnivå på uteserveringar fram till ca 02 på natten.


Hotellet svarade den 23 maj 2017

Hej Douglas, Tack för er feedback! Hotellet ligger mitt i stan och uteserveringarna har precis fått slagit upp sina portar. Vi beklagar om ni tyckte att ljudet utifrån störde. Vi ska absolut se till att våra gäster blir informerade om att det kan vara lite liv och rörelse utanför hotellet på kvällarna, framför allt på helgerna. Va roligt att ni gillade vår trevlig personal och fina rum. Varmt välkomna tillbaka till oss! Hälsningar Elite Stora Hotellet, Linköping


Silhouette of a person

Göran Lind

Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 16 maj 2017

Positivt: Trevligt mottagande av personen i receptionen, centralt läge, vackra lokaler, inte minst frukostmatsalen och ett mycket trevligt rum

Att förbättra: Lite svårt att ta sig fram till entrén med bil


Hotellet svarade den 17 maj 2017

Hej Göran, Tack för er feedback! Va roligt att ni hade en trevlig vistelse hos oss! Hälsningar Elite Stora Hotellet, Linköping


Silhouette of a person

Marie Morris

Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 15 maj 2017

Positivt: trevlig bemötande

Att förbättra: Jag har en 3åriga utbildning från England,inom hotell management, okay den är "gammal idag", men min erfarenhet finns kvar inom mig ! Om jag drev hotellet skulle jag inte ändra något.! Tack

Övrigt: Inredningar är fina, särskilt huvud trappen (inomhus) och badrummen.


Hotellet svarade den 17 maj 2017

Hej Marie, Tack för er feedback! Va roligt att ni gillade vår trevliga pesonal och hade en bra vistelse hos oss! Varmt välkomna tillbaka! Hälsningar Elite Stora Hotellet, Linköping


Silhouette of a person

Sara Nordholm

Omdömet skrevs den 15 maj 2017

Positivt: Rent och fräscht. Snygg inredning. Restaurangen. Otroligt vänlig och trevlig personal.

Övrigt: Otroligt nöjd.


Hotellet svarade den 15 maj 2017

Hej Sara, Tack för er feedback! Va roligt att höra att ni hade en trevlig vistelse hos oss! Varmt välkomna tillbaka! Hälsningar Elite Stora Hotellet, Linköping


Silhouette of a person

Susanne Ottosson

Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 9 maj 2017

Positivt: Det var lugnt och trevlig personal.

Att förbättra: Mer ljudisolerat.


Hotellet svarade den 10 maj 2017

Hej Susanne, Tack för er feedback! Va roligt att ni hade en trevlig vistelse hos oss! Varmt välkomna tillbaka! Hälsningar Elite Stora Hotellet, Linköping


Silhouette of a person

Emil Ekman

Betyg: 9/10

Omdömet skrevs den 8 maj 2017

Positivt: Liger centralt. Nära shopping & nöjen

Att förbättra: Forsätt i den glada anda


Hotellet svarade den 10 maj 2017

Hej Emil, Va roligt att ni gillade vårt centrala läge och att ni hade en bra vistelse hos oss! Varmt välkomna tillbaka! Hälsningar Elite Stora Hotellet, Linköping


Silhouette of a person

Marie Nyqvist Demselius

Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 4 maj 2017

Positivt: Lugnt, tyst, snyggt, fräscht och en supertrevlig och vänlig personal!!

Att förbättra: BYTA TILLBAKS TILL DE SCHAMPO/BALSAM/DUSCH NI HADE INNAN. Dessa (småtuberna) är gräsliga i doften. Synd, för allt annat är hur bra som helst!!


Hotellet svarade den 5 maj 2017

Hej Marie, Tack för er feedback! Va tråkigt att ni inte gillar vår nya serie med schampoo & balsam. Vill man ha en mildare doft på tvål så erbjuder vi den hårda tvålen annars får man tyvärr ta med sig egna produkter. Va roligt att ni gillar vår trevliga personal och fina hotell. Varmt välkomna tillbaka! Hälsningar Elite Stora Hotellet, Linköping


Silhouette of a person

Michaela Malmvärn

Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 3 maj 2017

Positivt: Läget, rent & fint, trevlig personal, god frukost!


Hotellet svarade den 3 maj 2017

Hej Michaela, Tack för er feedback! Va roligt att ni gillade vår trevliga personal och stora frukostbuffé. Varmt välkomna tillbaka till oss! Hälsningar Elite Stora Hotellet, Linköping


Silhouette of a person

Jonas Karlsson

Betyg: 5/10

Omdömet skrevs den 28 april 2017

Positivt: Utcheckningen - superbra bemötande

Att förbättra: Se till att incheckningen blir en superupplevelse. Att man känner sig välkommen - det gjorde verkligen inte vi checkade in Jag hade också ställt in ett skrivbord i det rummet jag bodde i. Tror det var ett deluxerum jag bokade men misstänker att jag fick ett familjerum. Rum 135. Hur som helst skulle jag ha en arbetsplats i det rummet.


Hotellet svarade den 3 maj 2017

Hej Jonas, Tack för er feedback! Vi beklagar verkligen om ni fick ett tråkigt bemötande vid ankomst. Så ska det självklart inte vara. Rum 135 är ett deluxerum. Det finns skrivbord på alla våra deluxerum förutom två stycken av olika anledningar. Det var olyckligt att just ni skulle få ett av dom. Vid nästa bokning så berätta för personalen att ni önskar att rum med skrivbord så ordnar vi det till er. Va roligt att ni fick en trevligt och positivt avslut på eran vistelse vid utcheckningen. Varmt välkomna tillbaka till oss! Best regards, Elite Stora Hotellet, Linköping


Kontakta oss

Elite Stora Hotellet
Stora Torget 9
582 19 Linköping
013-12 96 30
info.linkoping@elite.se

Bokning
info.linkoping@elite.se
013-12 96 30

Hotelldirektör
Anne-Lie Boman
anne-lie.boman@elite.se
013-12 96 34

Försäljningschef
Ingela Lindahl
ingela.lindahl@elite.se
013-12 96 33

Receptionschef
Linnea Norberg
linnea.norberg@elite.se
013-12 96 30

Bokning- och konferenschef
Carola Törnström
konferens.linkoping@elite.se
013-12 96 36

 


Hitta hit

GPS koordinater
58.410979, 15.622371

Ställ in din GPS på Borgmästaregatan 1 för att hitta lättaste vägen till hotellet. Inomhusparkeringen ligger i anslutning till hotellet (det finns även en utomhusparkering) och för den som använder allmänna kommunikationsmedel ligger buss- och järnvägsstationerna på endast 10 minuters gångavstånd. Flygplatsen ligger 10 minuter med bil från hotellet.

E4 Norr ifrån
Vid avfarten 113- trafikplats Linköping Östra, håll höger och följ skyltarna för väg 35 i riktning mot Västervik/Åtvidaberg/Linköping Ö C/Flygplats.

Ta vänster, 2:a avfarten i rondellen in på Norrköpingsvägen/väg 35. Fortsätt att följa Norrköpingsvägen.

Ta höger, 1:a avfarten i rondellen in på Tullbron.

Kör mot stationen.

Sväng vänster upp på järnvägsavenyn.

Sväng vänster till S:t Larsgatan

Ta tredje höger in på Borgmästaregatan.

Skylten ”endast fordon med tillstånd” gäller ej för hotellets gäster.

Sväng 2:a till vänster in på Stora torget.

E4 Söder ifrån

Vid avfarten 111-Trafikplats Linköping Västra, håll höger och följ skyltarna för väg 34 i riktning mot Vimmerby/Motala/Linköping V.

Fortsätt in på Malmslättsvägen.

Sväng vänster in på Östgötagatan.

Sväng höger in på Vasavägen.

Sväng höger in på S:t Larsgatan.

Ta tredje höger in på Borgmästaregatan.

Skylten ”endast fordon med tillstånd” gäller ej för hotellets gäster.

Sväng 2:a till vänster in på Stora torget.
_