Nyhet! Boka vårt bästa pris, bli medlem nu!
1 Rum,  1 Vuxen 0 Barn
Checka in
Välj giltigt utcheckningsdatum
Checka ut
Välj giltigt utcheckningsdatum
Söker med företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Erbjudandekod: Det finns ingen tillgänglighet valda datum för erbjudandekod:

1 Gäster,Välj datum
Söker med företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Erbjudandekod: Det finns ingen tillgänglighet valda datum för erbjudandekod:

Elite Stora Hotellet, Linköping

Detta hotell ligger centralt på Stora Torget med vacker festsal som frukostmatsal och prisbelönt restaurang. Byggnaden invigdes redan 1852 och är ett av Sveriges äldsta stadshotell i magnifik skandinavisk empirestil.

Vad händer på och utanför hotellet?

Sommar med frihet

Sommar med frihet

Upp till 30 % rabatt

DREAM@ELITE

DREAM@ELITE

Bästa priset på helgen

Boka vårt golfpaket

Boka vårt golfpaket

Boka golfpaketet i LinköpingEtt eller flera rum är otillgängliga

Välj rumstyp 1: 1 Vuxna


Enkelrum ekonomi

Enkelrum ekonomi


  1 person   90–105 cm   12 m2   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra enkelrum ekonomi är något mindre till ytan och av äldre karaktär men ändå trivsamma med individuell möblering. Rummen är utrustade med skrivbord, telefon, tv, hårtork, safetybox, strykjärn och badrum med dusch.

Denna rumskategori genomgår just nu renovering. De rum som ännu inte har renoverats kan upplevas som slitna. Vi ber om ursäkt för detta och erbjuder därför ett lägre rumspris.

Se fler bilder

Från  672 SEK /natt

Boka

Standard

Standard


  1 person   90–120 cm   16 m2   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra standardrum är trivsamt inredda med individuell möblering. Rummen är utrustade med skrivbord, telefon, tv, vattenkokare, hårtork, safetybox, strykjärn och badrum med dusch eller badkar.

Se fler bilder

Från  672 SEK /natt

Boka

Enkelrum superior

Enkelrum superior


  1–2 personer   160 cm   16 m2   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra enkelrum superior är modernt inredda med något mindre golvyta men rymmer upp till två personer. Rummen är utrustade med skrivbord, telefon, tv, hårtork, safetybox, minibar, strykjärn och badrum med dusch.

Se fler bilder

Från  756 SEK /natt

Boka

Superior

Superior


  1–2 personer   180 cm eller 2x90 cm   22 m2   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra superiorrum är trivsamt inredda med individuell möblering. Rummen är utrustade med skrivbord, telefon, tv, hårtork, safetybox, minibar, strykjärn och badrum med dusch eller badkar.

Se fler bilder

Från  756 SEK /natt

Boka

Deluxe

Deluxe


  1–2 personer   180 cm eller 2x90 cm   25 m2   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra deluxerum är individuellt möblerade med tilltagen golvyta och extra plats för arbete. Rummen är utrustade med skrivbord, telefon, tv, hårtork, vattenkokare, safetybox, minibar, strykjärn och badrum med dusch eller badkar.

Se fler bilder

Från  926 SEK /natt

Boka

Deluxe Executive

Deluxe Executive


  1–2 personer   180 cm   25 m2   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra deluxe executive har unik design med frostade glasväggar och härlig utsikt över Stora torget. Rummen är utrustade med skrivbord, telefon, tv, hårtork, safetybox, minibar, kaffemaskin, strykjärn, morgonrock, tofflor och badrum med separat dusch och badkar.

Se fler bilder

Från  1277 SEK /natt

Boka

Juniorsvit

Juniorsvit


  1–2 personer   180 cm   29 m2   WiFi ingår   Frukost ingår

Vår juniorsvit är ett stort härligt hörnrum, inrett i modern stil med generös plats för både arbete och vila. Juniorsviten är utrustad med skrivbord, soffgrupp, telefon, tv, hårtork, safetybox, minibar, kaffemaskin, strykjärn, morgonrock, tofflor och badrum med separat dusch och stort badkar.

Se fler bilder

Från  1266 SEK /natt

Boka

Svit

Svit


  1–2 personer   200 cm   45 m2   WiFi ingår   Frukost ingår

Vår svit är luftig och ljus med modern inredning och separat vardagsrum med konferensyta för upp till sex personer. Sviten är utrustad med skrivbord, soffgrupp, telefon, tv, hårtork, safetybox, minibar, kaffemaskin, strykjärn, morgonrock, tofflor och badrum med separat dusch och stort badkar.

Se fler bilder

Från  1522 SEK /natt

BokaVälkommen till Elite Stora Hotellet i Linköping!

Elite Stora Hotellet i Linköping är beläget vid det medeltida marknadstorget i hjärtat av staden, nära konserthuset och konferenscentret och med butiker och restauranger bokstavligt talat alldeles runt hörnet.

Hotellet har 100 rum i olika stilar från Gustavianskt till modern glasdesign. Det finns konferensmöjlighet för upp till 130 personer.

Varmt välkomna till Elite Stora Hotellet i Linköping!

Linköping
Blandningen av historia och teknik gör Linköping till en av Sveriges intressantaste städer för såväl turister som affärsresenärer. Domkyrkan, universitet, landstinget och regionala institutioner präglas alla av stadens över 700 år som politiskt, religiöst och akademiskt centrum.

Företagen och organisationerna i och kring Linköping som Saab, Linköpings universitet och Mjärdevi Science Park – med Ericsson, Motorola, Sectra, IFS och andra företag – hjälper till att skapa ett konkurrenskraftigt och högteknologiskt klimat.

Under sommaren är Bergs slussar på Göta kanal ett populärt turistmål. Slussarna ligger endast tio minuter med bil från hotellet. ”Gamla Linköping” är ett område i Linköping som skapades under 1950- och 1960-talet. Det är en mysig stadsdel som besöks av såväl Linköpingsbor som turister – upplev gamla hus, besök små butiker, restauranger och museer.

Cloetta, Sveriges mest berömda chokladfabrik, ligger i det närbelägna samhället Ljungsbro.
------------
Sommarserveringar utanför hotellet
Under sommaren finns det flera härliga uteserveringar utanför hotellet, detta kan dock medföra en ökad ljudnivå i vissa rum. Vi hoppas att du kan ha överseende med detta.

Renovering
Renoveringen av hotellet har nu börjat och vi kan snart erbjuda nya och fräscha rum. Vi ber om ursäkt om eventuellt oljud skulle uppstå i samband med detta.


  100 rökfria rum
  1 restaurang
  1 bar
  4 konferenslokaler

  200 m till parkering
  Bastu
  Gratis Wifi

  5 km till flygplatsen
  800 m till tågstationen
  0 m till buss


Wifi & IT

Wifi & IT

Som gäst hos oss på Elite Stora Hotellet surfar du gratis i alla våra hotellrum, allmänna utrymmen och konferenslokaler. Dessutom finns även en gästdator och skrivare i anslutning till lobbyn. För mer information kontakta receptionen.


in- och utcheckning

in- och utcheckning

Incheckning är garanterad från kl. 15.00 ankomstdagen och utcheckning sker senast kl. 12.00* avresedagen. Om du anländer tidigare till hotellet tillhandahåller vi ett bagagerum där du kan förvara ditt bagage till dess att ditt rum är klart. Här kan du även förvara ditt bagage efter att du checkat ut.

*Gäller ej söndagar med Snooze då andra utcheckningstider gäller.


Roomservice

Roomservice

Det går utmärkt att beställa frukosten direkt till ditt rum. Fyll i din roomservicelapp (finns på rummet) med önskat innehåll.

Roomserviceavgift tillkommer.


Parkering

Parkering

Du kan ta dig till hotellet med bil, men det kan vara svårt att hitta fram ända till hotellet bland enkelriktade gator och gågator. Vidare instruktion om hur du tar dig till hotellet med bil finns under Kontakta oss.

Både garage och utomhusparkering ligger i närheten av hotellet. Vi säljer parkeringsbiljetter till garage och utomhusparkering i receptionen.

Utomhus: 85 kr/natt
Inomhus: 145 kr/natt

Kontakta vår reception vid ankomst så hjälper de dig med parkeringsbiljett.


Tvätt

Tvätt

Kemtvätt lämnad i receptionen, före kl. 09.00 kan i regel hämtas samma dag. Kemtvätt lämnad efter kl. 09.00 kan hämtas dagen efter. För priser se i informationsmappen på ditt rum eller kontakta receptionen.

Obs! Tjänsten för kemtvätt gäller måndag–fredag.


Relax & Gym

Relax & Gym

Vi erbjuder bastu, löpband och en crosstrainer. Bastun är varm kl. 16.00–22.00 och maskinera är tillgängliga mellan kl. 09.00–21.00.

Vi samarbetar även med ett gymmet Frisk Sport & Fitness som ligger ett stenkast från hotellet. De erbjuder bättre priser för den som är riktigt träningssugen. Läs mer på frisk-sverige.se


Elite Stora Hotellet Linköping

Elite Stora Hotellet Linköping


Vi erbjuder fyra vackra lokaler i centrala Linköping med kapacitet för upp till 130 personer. Våra konferensrum har anor från 1850-talet och är olika i både utförande och storlek. Varmt välkommen att konferera hos oss!

  • 4 konferenslokaler
  • 100 hotellrum
  • 2–130 personer
  • 1 restaurang
  • Hiss

Frukost

Frukost


Frukosten på Elite Stora Hotellet serveras i vår alldeles nya frukostmatsal. Varmt välkommen!

Öppettider

Måndagfredag: 07.0010.30
Lördag–söndag: 07.3011.00


The Bishops Arms, Linköping

The Bishops Arms, Linköping


Gastropuben The Bishops Arms ligger på bekvämt promenadavstånd från hotellet på Ågatan 27 och är en självklar träffpunkt i Linköping. 

Öppettider

Måndag: 17.00–
Tisdag–torsdag: 16.30–
Fredag–lördag: 15.00–
Söndag: 17.00–


Storan Restaurang & Bar

Storan Restaurang & Bar


Elite Stora Hotellet samarbetar med Storan Restaurang & Bar på nedre plan i hotellet. Storan är en av Linköpings mest välbesökta och klassiska restauranger. Kockarna gör personliga tolkningar och experiment av klassiska svenska smaker, gärna med influenser från världens kök. 

Öppettider

Måndag–fredag: 11.30–
Lördag: 12.00–
Söndag: stängtUpplev Astrid Lindgrens förstrollande värld och bo bra hos oss på Elite Stora Hotellet i Linköping. Välkommen att boka!


Från 2290 SEK /familj

Boka
Ändra hotell


Hos oss på Elite Stora Hotellet i Linköping kan du konferera i någon av våra fyra vackra konferenslokaler. Vi erbjuder modern mötesteknik och förstklassig service i Linköpings absoluta centrum.


Från 200 SEK /person

Boka
Ändra hotell


Besök Kolmårdens djurpark med upplevelser för alla åldrar bo sedan bekvämt hos oss på Elite Stora Hotellet i Linköping. Varmt välkommen att boka!


Från 2486 SEK /familj

Boka
Ändra hotell


Spela golf på Östergötlands bästa banor och bo samtidigt bekvämt på Elite Stora hotellet i Linköping. Välkommen att boka!


Från 840 SEK /person

Boka
Ändra hotell


Vi erbjuder två olika skönhetspaket i samarbete med Hagdahls & Co som ligger ca 200 meter från Elite Stora Hotellet.


Från 1260 SEK /person

Boka
Ändra hotell


Bo på Elite Stora Hotellet i Linköping och kombinera din vistelse med att rida islandshäst på Stenholmen Islandshästcenter.


Från 1195 SEK /person

Boka
Ändra hotell


Boka sommarens bästa priser på boende hos oss på Elite Stora Hotellet i Linköping. Bo centralt med närhet till sommarens alla aktiviteter och shopping. Vakna utvilad och avnjut en härlig frukostbuffé i vår vackra frukostmatsal.


Från 907 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Bokar du din vistelse i god tid hos oss på Elite Stora Hotellet i Linköping får du också ett bättre pris! Med Early@Elite erbjuder vi dig 15 % rabatt på Flexpriset. Hos oss kan du koppla av i vår bastu eller varför inte besöka The Bishops Arms för en god öl? På morgonen bjuder vi på en härlig frukostbuffé i Oskarianska matsalen.


Från 756 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Boka din helgvistelse på anrika Elite Stora Hotellet i Linköping. Med Dream@Elite bokar du våra bästa helgpriser. Med Stora Torget utanför dörren är det inte långt till varken shopping eller nöjen. Koppla sedan av i vår bastu eller varför inte besöka The Bishops Arms för en god öl? Somna skönt i våra sängar och vakna till en härlig frukostbuffé i Oskarianska matsalen.


Från 756 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Boka Holiday@Elite på anrika Elite Stora Hotellet i Linköping. Under lov och storhelger bor du till bästa pris i något av våra 92 charmanta hotellrum. Hotellet ligger mycket centralt vid Stora Torget, nära både shopping, restauranger och nöjen. Sov gott i våra sköna sängar och vakna till en härlig frukostbuffé i Oskarianska matsalen.


Från 756 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Boka Love-paketet på anrika Elite Stora Hotellet i Linköping. Vi erbjuder 92 härliga hotellrum i en byggnad med anor från 1850-talet. Ni välkomnas med exotisk frukt, choklad och en flaska Champagne på rummet. Välj själva om ni vill avnjuta er frukost i avskildhet på rummet eller besöka Oskarianska matsalen med härlig frukostbuffé.


Från 1590 SEK /natt

Boka
Ändra hotell

Kontakta oss

Elite Stora Hotellet
Stora Torget 9
582 19 Linköping
013-12 96 30
info.linkoping@elite.se

Bokning
reservations.linkoping@elite.se
013-12 96 30
Konferensbokning
013-12 96 36

Försäljningschef
Ingela Anderson
ingela.anderson@elite.se
013-12 96 33
Receptionschef
Malin Petersson
malin.petersson@elite.se
013-12 96 38

Konferens- och restaurangansvarig
Carola Törnström
carola.tornstrom@elite.se
013-12 96 36

 


Hitta hit

GPS koordinater
58.410979, 15.622371

Ställ in din GPS på Borgmästaregatan 1 för att hitta lättaste vägen till hotellet. Inomhusparkeringen ligger i anslutning till hotellet (det finns även en utomhusparkering) och för den som använder allmänna kommunikationsmedel ligger buss- och järnvägsstationerna på endast 10 minuters gångavstånd. Flygplatsen ligger 10 minuter med bil från hotellet.

E4 Norr ifrån
Vid avfarten 113- trafikplats Linköping Östra, håll höger och följ skyltarna för väg 35 i riktning mot Västervik/Åtvidaberg/Linköping Ö C/Flygplats.

Ta 2:a avfarten i rondellen in på Norrköpingsvägen/väg 35. Fortsätt att följa Norrköpingsvägen.

Ta 1:a avfarten i rondellen in på Tullbron.

Kör mot stationen.

Sväng vänster upp på järnvägsavenyn.

Sväng vänster till S:t Larsgatan

Ta första höger in på Borgmästaregatan.

Skylten ”endast fordon med tillstånd” gäller ej för hotellets gäster.

Sväng 2:a till vänster in på Stora torget.
E4 Söder ifrån
Vid avfarten 111-Trafikplats Linköping Västra, håll höger och följ skyltarna för väg 34 i riktning mot Vimmerby/Motala/Linköping V.

Fortsätt in på Malmslättsvägen.

Sväng vänster in på Östgötagatan.

Sväng höger in på Vasavägen.

Sväng höger in på S:t Larsgatan.

Ta första höger in på Borgmästaregatan.

Skylten ”endast fordon med tillstånd” gäller ej för hotellets gäster.

Sväng 2:a till vänster in på Stora torget.

Kommentarer


Emma Åhs

Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 30 juli 2015

Positivt: Trevlig och serviceinriktad personal, fina rum, bra frukostbuffé.

Att förbättra: Det var svårt att reglera värmen på duschen.


Hotellet svarade den 30 juli 2015

Hej Emma, Tack för att du ger oss positiv feed back. Jättekul att ni trivdes så bra hos oss och vi ser verkligen fram emot att hälsa er var,t välkomna tillbaka. Vi ser fram emot att få hälsa dig varmt välkommen tillbaka! Med vänliga hälsningar _____________________________________ Anne-Lie Boman Hotelldirektör/General Manager Elite Stora Hotellet Linköping Stora Torget 9 SE-582 19 Linköping Tel: +46 13 129630 Fax: +46 13 133769 Mob: +46 701 494840 Mail: anne-lie.boman@elite.se www.elite.se


Anders/caroline Bernström

Betyg: 9/10

Omdömet skrevs den 29 juli 2015


Torsten Lönnerholm

Betyg: 8/10

Omdömet skrevs den 28 juli 2015

Positivt: Luftkonditioneringen,fina frukosten spec äggröran

Att förbättra: Fortsätta moderniseringen av rummen och ha Bishop arms närmare hotellet


Hotellet svarade den 29 juli 2015

Hej, Vi uppskattar att du tog dig tid att svara på vår webbenkät, förslag, synpunkter och kommentarer är viktiga för oss. Feedback från våra gäster ger oss möjlighet att förändra och förbättra oss. Renovering av hotellet är i full gång av både rum/badrum samt allmänna ytor. Vi beräknar att vara klara i början av nästa år. Vi ser fram emot att få hälsa dig varmt välkommen tillbaka! Med vänliga hälsningar Anne-Lie Boman Hotelldirektör/General Manager Elite Stora Hotellet Linköping Stora Torget 9 SE-582 19 Linköping Tel: +46 13 129630 Fax: +46 13 133769 Mob: +46 701 494840 Mail: anne-lie.boman@elite.se www.elite.se


Krister Johansson

Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 27 juli 2015

Positivt: Fina rum och kanonbra frukost.

Att förbättra: Det var dammråttor under sängen.


Hotellet svarade den 28 juli 2015

Hej Krister, Tack för att du svarat på vår webbenkät! Jättekul att du trivdes hos oss och vill komma tillbaka. Jag ska se över våra städrutiner som vi brustit i och kommer följa upp detta. Vi ser fram emot att få hälsa dig varmt välkommen tillbaka! Med vänliga hälsningar Anne-Lie Boman Hotelldirektör/General Manager Elite Stora Hotellet Linköping Stora Torget 9 SE-582 19 Linköping Tel: +46 13 129630 Fax: +46 13 133769 Mob: +46 701 494840 Mail: anne-lie.boman@elite.se www.elite.se


Helle Jensen

Betyg: 8/10

Omdömet skrevs den 27 juli 2015


Ingemar Hansson

Betyg: 9/10

Omdömet skrevs den 26 juli 2015


Matthias Forsberg

Betyg: 7/10

Omdömet skrevs den 25 juli 2015

Positivt: Nyrenoverat & trevligt inrett hotellrum.

Att förbättra: Satsa på råvaror till frukosten av bättre kvalité.


Hotellet svarade den 26 juli 2015

Hej Matthias, Tack för dina förslag, synpunkter och kommentarer! Dem är viktiga för oss. Vi försöker alltid sträva efter att ge så bra kvalité som möjligt. Vi ser fram emot att få hälsa dig välkommen tillbaka. Med vänliga hälsningar, Malin Petersson Receptionschef Elite Stora Hotellet, Linköping


Stig Nordqvist

Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 24 juli 2015


Anonymous

Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 24 juli 2015


Jana Mårtensson

Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 23 juli 2015

Positivt: Rummen var över all förväntan, ny renoverat och super mysigt!


Hotellet svarade den 24 juli 2015

Hej Jana, Vi uppskattar att du tog dig tid att svara på vår webbenkät! Vad roligt att ni trivdes i våra nya rum! Vi ser fram emot att få hälsa dig välkommen tillbaka. Med vänliga hälsningar, Malin Petersson Elite Stora Hotellet, Linköping


_