Boka vårt bästa pris, bli medlem nu!
1 Rum,  1 Vuxen 0 Barn
Checka in
Välj giltigt utcheckningsdatum
Checka ut
Välj giltigt utcheckningsdatum
Söker med företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Erbjudandekod: Det finns ingen tillgänglighet valda datum för erbjudandekod: Söker endast efter bonusnätter
1 Gäster,Välj datum
Söker med företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Erbjudandekod: Det finns ingen tillgänglighet valda datum för erbjudandekod: Söker endast efter bonusnätter


Ett eller flera rum är otillgängliga

Välj rumstyp 1: 1 Vuxna


  1 person   105 cm   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra standardrum är ljusa och modernt inredda enkelrum som passar för en person. Här finns allt du behöver för en rofylld sömn. Rummen är utrustade med skrivbord, telefon, tv, hårtork, strykbräda och badrum med dusch.

Se fler bilder

Från  891 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2018-12-30)

Nästa

  1–2 personer   160 cm   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra grandlitrum är ljusa och trevliga och passar för en till två personer. Rummen är utrustade med skrivbord, telefon, tv, minibar, hårtork, dusch eller badkar, strykjärn, strykbräda och safetybox.

Se fler bilder

Från  981 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2019-02-22)

Nästa

Superior nedre plan


  1–2 personer   180 cm   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra superiorrum på nedre plan är ljusa och rymliga med gott om plats för upp till 2 personer. Rummen är belägna en trappa ner från entréplan och är utrustade med skrivbord, telefon, tv, minibar, hårtork, dusch eller badkar, strykjärn, strykbräda och safetybox.

Se fler bilder

Från  981 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2019-02-01)

Nästa

  1–2 personer   180 cm   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra superiorrum är modernt och smakfullt inredda dubbelrum för upp till två personer. Rummen är utrustade med skrivbord, telefon, tv, minibar, hårtork, dusch eller badkar, strykjärn, strykbräda och safetybox.

 

 

Se fler bilder

Från  1071 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2018-12-25)

Nästa

  1–2 personer   200 cm   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra deluxerum är ljusa och luftiga med modern inredning och tilltagen golvyta. Rummen är utrustade med skrivbord, telefon, tv, minibar, hårtork, dusch eller badkar, strykjärn, strykbräda, vattenkokare, morgonrock, tofflor och safetybox.

Se fler bilder

Från  1071 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2019-03-01)

Nästa

  1–4 personer   200 cm   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra familjerum är ljusa och modernt inredda med väl tilltagen golvyta. Här bor hela familjen bekvämt med en skön dubbelsäng samt en bäddsoffa som rymmer två barn. Rummen är utrustade med skrivbord, telefon, tv, minibar, hårtork, dusch, strykjärn, strykbräda, vattenkokare och safetybox.

Se fler bilder

Från  1071 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2019-01-02)

Nästa

  1–4 personer   200 cm   WiFi ingår   Frukost ingår

Vi erbjuder tre vackra juniorsviter med extra tilltagen golvyta och ett härligt ljusinsläpp. Här kan du unna dig lyx och komfort med en egen balkong, sällskapsdel och en riktigt bekväm säng. Juniorsviterna är utrustade med bäddsoffa, skrivbord, telefon, tv, minibar, hårtork, badkar, strykjärn, strykbräda, vattenkokare, kaffemaskin, morgonrock, tofflor och safetybox.

Se fler bilder

Från  1521 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2019-02-22)

Nästa

  1–2 personer   200 cm   WiFi ingår   Frukost ingår

Vi erbjuder en magnifik svit med vackra detaljer och stora golvytor. Vår svit är unikt inredd med kakelugn, walk in closet och balkong med utsikt över Gavleån. Sviten är utrustad med skrivbord, telefon, två tv-apparater, minibar, hårtork, dusch och badkar, strykjärn, strykbräda, vattenkokare, kaffemaskin, morgonrock, tofflor, safetybox och ljudanläggning.

Se fler bilder

Från  2781 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2019-01-12)

Nästa

  1–2 personer   200 cm   70 m2   WiFi ingår   Frukost ingår

Vår svit executive är en härlig vindsvåning med plats för både boende och konferens. Sviten har separat sovrum, ett vardagsrum med braskamin och vackra takbjälkar från 1901 samt badrum med badkar och dusch. I vardagsrumsdelen finns ett stort bord för sex personer, sittsäckar och en möblerad balkong. Sviten är utrustad med skrivbord, telefon, tv, minibar, hårtork, strykjärn, strykbräda, vattenkokare, kaffemaskin, morgonrock, tofflor, safetybox och ljudanläggning.

Se fler bilder

Från  3681 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2019-02-22)

NästaVälkommen till Elite Grand Hotel, Gävle

Elite Grand Hotel är ett vackert fyrstjärnigt hotell som erbjuder 124 hotellrum varav två pampiga sviter. Här finns även den trevliga restaurangen Grands Verands med utsikt över Gavleån samt konferensrum med kapacitet för upp till 130 personer. På Elite Grand Hotel bor du mitt i centrala Gävle med Centralstationen alldeles intill.  

Hotellet ligger i den fastighet som förr inhyste anrika Grand Hotel, byggt redan 1901. Nu efter 70 år av annan verksamhet i fastigheten har det åter blivit hotell. Denna anrika fastighet är nu återställd till sin ursprungliga prakt, där historiska detaljer har bevarats i klassisk Elite-anda. Varmt välkommen!

  124 rökfria rum
  1 restaurang
  1 bar
  5 konferenslokaler

  Parkering
  Gym
  Gratis WiFi

  140 km till flygplatsen
  200 m till tågstationen


Hotellets historia

Hotellet ritades ursprungligen 1898 av uppsalaarkitekten Ture Stenberg och invigdes sedan 1901. Byggnaden var i toppmodernt utförande med rinnande vatten, både varmt och kallt plus att det fanns spolbara toaletter. Sviterna hade till och med egen toalett på rummen.

Det fanns elektricitet i hela huset och en fullt fungerande elektrisk hiss. I övrigt kunde man även beskåda de pampiga matsalarna, sällskapsrummen, en ölhall och inte minst 60 hotellrum inredda i engelsk empirestil.


Elite Grand Hotel centralt beläget vid vattnet i Gävle

Elite Grand Hotel, Gävle

Vår generösa frukostbuffé serveras i restaurangen, veckans alla dagar. Upplev den härliga atmosfären och njut av en fantastisk hotellfrukost.

Ordinarie öppettider:
Måndag–fredag: 06.30–09.30
Lördag: 07.30–11.00
Söndag: 07.30–12.00


Gym och relax på Elite Grand Hotel Gävle

Relax & Gym

Hos oss kan du som hotellgäst njuta av vår relaxavdelning med bubbelpool, ångbastu, bastu och takdusch. Här finns även ett modernt gym med fönster ut mot Gavleån.

Öppettider relaxavdelning

Måndag–fredag: 16.00–22.00
Lördag–söndag: 11.00–22.00

Kostnad 80 kr/vuxen.
Ingen förbokning krävs för relaxavdelningen.

Öppettider gym
Alla dagar: 06.00–22.00.

Gymmet är gratis för medlemmar i Elite Hotels Rewards. Handdukar finns att låna i receptionen.
Åldersgräns 16 år

 


Wifi på Elite Hotels

Wifi

Som gäst hos oss surfar du gratis i alla våra hotellrum, allmänna utrymmen och konferenslokaler.

Instruktion för uppkoppling till WiFi
1. Kontrollera att WiFi är påslaget på din enhet. Välj EliteWifi bland de tillgängliga nätverken.
2. Öppna din webbläsare och EliteWifi startsida laddas.
3. Registrera dig som användare med din e-postadress i rutan Guest User.

 


Receptionsdisk med vacker utsmyckning på Elite Grand Hotel Gävle

in- och utcheckning

Incheckning är garanterad från kl. 15.00 ankomstdagen och utcheckning sker senast kl. 12.00* avresedagen. Om du anländer tidigare till hotellet tillhandahåller vi ett bagagerum där du kan förvara ditt bagage till dess att ditt rum är klart. Här kan du även förvara ditt bagage efter att du checkat ut.

*Gäller ej söndagar med Snooze då andra utcheckningstider gäller.


Lyxigt med frukost på sängen på Elite Hotels

Roomservice

Vi erbjuder roomservice måndag–fredag, kl. 12.00–22.00 och lördag, kl. 15.00–22.00.
Roomservicemeny finns på ditt rum. Kontakta receptionen för beställning.

Roomserviceavgift på 145 kr tillkommer.


Elite Grand Hotel centralt beläget vid vattnet i Gävle

Elite Grand Hotel, Gävle

Vi har enbart ett begränsat antal parkeringsplatser att erbjuda våra gäster. Dock finns allmän parkering i närheten på gatorna och ett parkeringshus. 

Uttag för elbil
Nu kan vi även erbjuda p-plats med uttag 3-fas samt 220 volt för din elbil. Ring 026-400 73 00 om du vill boka elbilsplats.

Obs! Avgift tillkommer på all parkering.


Blå skylt med grön nyckel, logotype för green key

Green Key

Hotellet är miljödiplomerat enligt Green Key som är en miljömärkning för hotell, konferensanläggningar, vandrarhem och campingplatser. Green Key delas ut efter att en rad miljökrav uppfyllts och visar att anläggningen tar extra hänsyn till miljön och ett ansvar för sin omgivning. Läs gärna mer HÄR


Ben med skor som springer på vägen.

Motionsrunda

Vi på Elite Grand Hotel vill främja hälsan och erbjuder därför dig som motionerar och springer förvalda rutter i appen Runkeeper. Vi har tagit fram våra favoritrundor som du enkelt kan följa, tre rutter med varierande längd från tre till nio kilometer. 

Rutt A (3,39 km)
Rutt B (6,36 km)
Rutt C (9,16 km)


Skjortor på galge på Elite Hotels

Tvätt

Tvätt som lämnas i receptionen före kl. 08.00 måndag–fredag, returneras samma dag efter kl. 18.00. Tvättpåse och prislista finns i garderoben.


Hund på rummet

Hotellet har ett begränsat antal rum där husdjur tillåts för ett tillägg på 200 SEK/natt. Vi erbjuder vatten- och matskålar att låna, hundbajspåsar samt hundgodis under din vistelse. Vi kan endast ta emot husdjur om du har föranmält detta innan bokning och mottagit en bekräftelse på att vi har tillgängliga rum. Vid frågor eller bokning - Varmt välkommen att kontakta oss på telefon 026-400 73 00 eller info.gavle@elite.se.


Cykel

Hotellet har ett antal cyklar för gratis utlåning till våra hotellgäster. Cyklarna får lånas ett dygn i taget mot en deposition som återfås när cykeln lämnas tillbaka. Kontakta receptionen för mer information.


Konferenslokalen Pelarsalen på Elite Grand Hotel i Gävle

Elite Grand Hotel, Gävle


Vi erbjuder sammanlagt 6 konferensrum i varierande storlek med kapacitet för upp till 130 personer, alla med anor från tidigt 1900-tal. Våra möteslokaler är utrustade med modern konferensteknik och du guidas tryggt av våra konferensvärdinnor från start till mål.

  • 6 konferenslokaler
  • 124 hotellrum
  • 2–130 personer
  • 1 restaurang

Grands Veranda med bar och bord på Elite Grand Hotel

Grands Veranda


Upplev en unik miljö på Grands Veranda med panoramafönster ut mot Strandgatan och Gavleån. Restaurangen serverar klassisk mat med moderna inslag.

Öppettider

Frukost
Måndag–fredag: 06.30–09.30
Lördag: 07.30–11.00
Söndag: 07.30–11.00

Lunch
Måndag–fredag: 11.30–13.30

Restaurang och Bar
Måndag–torsdag: 17.00–22.00
Fredag–lördag: 17.00–23.00
Söndag: StängtLåt oss på Elite Grand Hotel Gävle ta hand om er stora dag. Vi vill att ert bröllop ska bli allt ni alltid har drömt om. Vi har flera vackra salar som kan dukas upp för mellan 14–90 personer. Vi ordnar allt efter era önskemål vad det gäller hotellrum, middag, blommor och underhållning. 
Välkommen att fira er nästa firmafest, födelsedag eller bröllop hos oss. Vi erbjuder en smidig helhetslösning i några av Gävles vackraste lokaler. 
Upplev årets julbord på Elite Grand Hotel Gävle. Njut av ett traditionellt julbord med en modern twist i vår mysiga restaurang.


Från 495 SEK /Person

Boka
Ändra hotell


Fira in det nya året på Elite Grand Hotel i Gävle! Vi erbjuder ett nyårspaket för två personer med 4-rättersmeny på Grands Veranda och boende i ett av våra dubbelrum. 


Från 3680 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Boka in en övernattning för två personer med middag hos oss på Elite Grand Hotel. Maten serveras i vår vackra restaurang Grands Veranda. Välkommen att boka!


Från 2040 SEK /Natt

Boka
Ändra hotell


Njut av ett avkopplande dygn i whiskyns tecken där du kombinerar en spännande visning i Mackmyra whiskyby med whiskyprovning och övernattning på Elite Grand Hotel.


Från 2100 SEK /Natt

Boka
Ändra hotell


Upplev Sveriges största extremsportsarena! Vi erbjuder ett förmånligt logipaket där inträde för två personer och två barn till Dome Adrenaline Zone i Gävle ingår. 


Från 2278 SEK /Natt

Boka
Ändra hotell


Boka en avkopplande helg till förmånligt på anrika Elite Grand Hotel i Gävle med vårt weekenderbjudande. Prova på allt som Gävle har att erbjuda, både shopping och nöjen. Besök vår relaxavdelning eller ät en god bit mat på Grands Veranda. Somna sedan skönt i våra sängar och vakna till en härlig frukostbuffé i restaurangen.


Från 1161 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Njut av en avkopplande hotellvistelse hos oss på Elite Grand Hotel i Gävle. Under jullovet erbjuder vi extra förmånliga priser där frukost och wifi alltid ingår. På Elite Grand Hotel bor du mitt i centrala Gävle med närhet till både shopping, restauranger och nöjen.


Från 742 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Boka Love-paketet på anrika Elite Grand Hotel i Gävle. Vi erbjuder 124 modernt inredda hotellrum i en byggnad med anor från tidigt 1900-tal. Ni välkomnas med exotisk frukt, choklad och en flaska Champagne på rummet. Välj själva om ni vill avnjuta er frukost i avskildhet på rummet eller besöka vår restaurang med härlig frukostbuffé.


Från 2055 SEK /natt

Boka
Ändra hotell

Betyg


91%
skulle rekommendera oss till en vän

Kommentarer


Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 17 december 2018


Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 3 december 2018

Positivt: Tyst och lugnt rum. Fräsch och fin frukost.

Att förbättra: Laga duschen i rum 324. En stråle sprutade åt fel håll och det blev blött i hela badrummet.


Betyg: 8/10

Omdömet skrevs den 3 december 2018

Positivt: Fina rum med sköna sängar centralt beläget.

Att förbättra: Underdimensionerat då alla gäster skall äta frukost.

Övrigt: Många bra restauranger i området


Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 3 december 2018

Positivt: Den fantastiska byggnaden och läget

Att förbättra: Det blev lite varmt på rummet då vi va 4 stycken. Det hade varit skönt om man kunde reglera temeperaturen.

Övrigt: Hit skulle vi kunna åka igen!


Betyg: 7/10

Omdömet skrevs den 26 november 2018

Positivt: Läget och personalen. Ett otroligt vackert hotell.


Silhouette of a person

Annelie Lundgren

Omdömet skrevs den 26 november 2018

Positivt: Fantastiskt vacker miljö med professionellt men ändå varmt bemötande.


Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 26 november 2018

Positivt: Fin miljö, sköna sängar

Att förbättra: Ha lite fler 2-bord i matsalen när det är frukost. Det fanns ingen hårtork i rummet


Betyg: 9/10

Omdömet skrevs den 21 november 2018

Positivt: Fin miljö

Att förbättra: Ha resturangen öppen på söndagar och att extrasängen är uppbäddad när man kommmer och att det finns 3 uppsättningar med handdukar och glas när man bokat ett familjerum för 3 pers.


Hotellet svarade den 26 november 2018

Hej Annika, Vi uppskattar att du tog dig tid att svara på vår webbenkät! Roligt att du uppskattar miljön. Vi tar med oss synpunkten gällande extrasängen och ser över rutinen för handdukar. Vi ser fram emot att få hälsa dig välkommen tillbaka. Med vänliga hälsningar, Louise Hedman Elite Grand Hotel, Gävle


Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 19 november 2018

Positivt: Sekelskiftesromantiskt med en touch av lyx och genomgående trevlig personal.

Att förbättra: Här väljer jag att skriva fritt istället. Vi hade en svit i två nätter fredag till söndag. På lördagen skulle vi ha ett firande i Er matsal - men innan dess skulle vi samlas hos oss, dels för att ytan gjorde det mera komfortabelt och dels för att jag är rullstolsburen. Jag fick ringa flera gånger innan städpersonal dök upp kl 15.45 och vi skulle samlas kl 16.30 Det löste sig dock, men lite stressigt. Servicen i matsalen var perfekt och maten var god.


Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 16 november 2018

Att förbättra: Saknar sportkanaler.


Hotellet svarade den 26 november 2018

Hej Benny, Tack för ditt fina omdöme! Vi tar med oss önskemålet gällande sportkanaler och vi ser fram emot att hälsa dig varmt välkommen åter. Med vänliga hälsningar, Louise Hedman Elite Grand Hotel, Gävle


Elite Grand Hotel
Kyrkogatan 28
803 11 Gävle

Tel: 026-400 73 00

info.gavle@elite.se

Google maps

Bokning
Tel: 026-400 73 00
bokning.gavle@elite.se
Konferens
Tel: 026-400 73 00
bokning.gavle@elite.se
Gruppbokning
Tel: 026-400 73 00
bokning.gavle@elite.se

Förfrågan

Hotelldirektör
Mikael Ericsson
Tel: 026-400 73 03
mikael.ericsson@elite.se
Försäljningschef
Martin Lith
Tel: 026-400 73 13
martin.lith@elite.se
Receptionschef
Louise Hedman
Tel: 026-400 73 04
Louise.hedman@elite.se

Hitta hit

Ankomst via bil

Från E4: följ skyltarna mot Gävle och när du närmar dig staden, följ skyltarna mot Gävle centrum. Följ Västra Vägen, sväng vänster mot Staketgatan, sedan höger till Norra Kopparslagargatan och vänster till Kyrkogatan. Elite Grand Hotel ligger på Kyrkogatan 28.

Ankomst via tåg/buss

Hotellet ligger ca fem minuters promenad från tågstationen där även flera bussar stannar. Gå mot centrum, välj vägen närmast Gävleån och titta efter den vackra gula byggnaden som är Elite Grand Hotel. Buss nr 1 stannar mittemot hotellet.

I närheten

Kommunikationer

Centralstation: 90 m

Sevärdheter

Länsmuseet Gävleborg: 100 m
Gamla stan: 200 m
Gävlebocken: 200 m

 

Företag

Gevalia: 750 m
Billerud Korsnäs: 8,5 km
Sandvik 23 km

Länkar

xtrafik.se

_