Glömt lösenord?
Publiceringsdatum 26 mars, 2019

7 restauranger på 7 dagar i Sundsvall

Den vibrerande matstaden Sundsvall har många fantastiska restauranger att erbjuda. Vi har skapat en perfekt restaurangguide som passar alla smaker. Vad sägs om het asian fusion, klassisk krogmat eller en riktigt bra hamburgare? Här kommer en guide på 7 restauranger i Sundvall.

Måndag med asiatiska smaker

Måndag morgon. Luften är rå och otrevlig utanför fönstret och du önskar att det skulle finnas ytterligare en helgdag i veckan. Plötsligt kommer du på att du har bokat bord på restaurang PingPong ikväll och genast känns stegen lite lättare. Du har hört mycket gott om den relativt nyöppnade restaurangen och om de duktiga krögarna som driver PingPong. Det utlovas spännande och välsmakande asian fusion - fast på norrländska.

pingpong-restaurang.jpg


Tisdagens avsmakningsmeny

Ny dag och ny restaurang. Denna kväll styr kosan till Hybris, som drivna av sin egen starka självkänsla menar att de lagar mat som de själva gillar och att du bör göra detsamma. Du och ditt sällskap väljer att lita på deras ord och beställer Hybris omakase, restaurangens hemliga avsmakningsmeny. Det japanska uttrycket omakase, som översätts till svenska ungefär ”jag lämnar det till dig”, används ofta på japanska restauranger och låter då kocken helt bestämma menyn. Till detta beställer ni också deras dryckespaket som gifter sig utmärkt till varje rätt som serveras.

 

Onsdag med smårätter och drinkar

Onsdagen, även kallad lillördag i folkmun, kräver ett restaurangbesök som kan förse med god mat, dryck och trivsam atmosfär. Låt oss rekommendera härliga RÅ på Nybrogatan 16 där maten serveras i mellanstora portioner för att uppmuntra sina besökare att dela på rätter och prova många olika. Restaurangen blandar barstolar med mjuka soffor och bjuder in till en mysig samvaro, vare sig du är här för de tapas-inspirerade rätterna eller det generösa dryckessortimentet. Här kan du sitta länge och trivas.

explore-sundsvall3.jpg


En liten torsdag med klassisk krogmat

En liten Krog är välkänd bland Sundsvallsborna för sin familjära atmosfär och enkla vällagade meny med något som passar alla. Du beställer den klassiska wienerschnitzeln med de traditionella tillbehören och ditt sällskap provar En liten Krogs pizza med fyra sorters lokala ostar. Er trevliga servitris berättar att samma ägare under sommaren driver En liten Sjökrog i Sörfjärden, 5 mil söder om Sundsvall längs kusten och ni lovar att besöka dem nästa gång solen skiner.

Italiensk fredag

Fredagen är äntligen här. Efter en tuff arbetsvecka och mycket mat att smälta är det dags för middag nummer fem och du väljer italienskt. På Invito möts Norrland och Italien i en underbar harmoni. Denna gång har du bjudit med kollegorna då Invito är ett populärt tillhåll för after work och är några av de främsta på att blanda riktigt goda drinkar. Du bokar restaurangens nya koncept ”Italian Family Dinner” för det större sällskapet och njuter av ett bord fyllt till bredden med mat där ni delar sinsemellan på förrätter, huvudrätter och goda tillbehör. Bäddat för en fantastisk afton!


explore-sundsvall1.jpg


Lördag på Knaust

Den bästa dagen att ta igen sig på efter en lång vecka. När mörkret börjar falla gör också hungern sig påtaglig och du styr kosan mot Knaust Bar & Matsal. Den spektakulära restaurangen är en hänförande vacker spegelsal med anor från 1800-talet och väl bevarade detaljer. I den trevliga atmosfären njuter du av den välutformade menyn med spännande kombinationer med Norrland som röd tråd. Till efterrätten lyfter du blicken och tänker på alla celebriteter som har slagit klackarna i taket i Spegelsalen genom åren.

Söndag med hamburgare

Du har snart ätit dig igenom hela Sundsvall, men har fortfarande plats för en sista måltid och vill avsluta gourmetveckan på bästa sätt - med hamburgare. Apa är ett av Sundsvalls bättre hamburgerhak och serverar mat lagad från grunden med kärlek, glädje och stor kunskap. Apa vill vara bäst på allt de gör och vill ge sina gäster en kulinarisk upplevelse till bästa pris. Du slår på stort med en King Kong burgare gjord på högrev och syrlig picklad rödlök med en APA-APA, bryggd i restaurangens eget microbryggeri. Mätt och belåten traskar du hemåt genom Sundsvall och klappar tacksamt magen för veckans matupplevelser.

explore-sundsvall2.jpg

Fasaden på Elite Hotel Knaust

Elite Hotel Knaust, Sundsvall

I en byggnad från 1891 ligger detta anrika hotell som är vida känt för sin vackra marmortrappa och magnifika spegelsal. Hotellet ligger mycket centralt och erbjuder imponerande miljöer, gym/relax, restaurang, bar och gastropub.