Boka vårt bästa pris, bli medlem nu!

7 härliga spa-upplevelser i Stockholm

Publiceringsdatum 2020-01-24

Ta en spa-paus i Stockholm, unna dig en välgörande behandling, stilla sinnet och gå in för en digital detox. Eller varför inte besöka några av Stockholms klassiska badhus, och boosta din skönhetsrutin med bastubad? Här är några favoriter som garanterat kommer att ge dig ny energi, inifrån och ut!

 

Centralbadet

I ett vackert jugendhus med innergård från 1909 ligger det klassiska badhuset. Här bjuds på bassängbad och hälsovård. Prova olika sorters kurbad samt ansikts- och kroppsbehandlingar. Entrén till badhuset är via en lummig gård från Drottninggatan.  Under årets mörkaste månader erbjuder man ljusterapi utomhus på ett litet soldäck i anslutning till restaurangen.

 

Sturebadet Marina Tower Hamam

Sturebadet Marina Tower var först i världen med att lansera Kerstin Florians unika Hamam-behandlingar i ett tvättäkta Hamam. Att besöka ett äkta Hamam är en annorlunda och nästintill meditativ upplevelse. Värmen, ångan och fukten gör dig avslappnad och löser upp spänningar i kroppen. Ritualen är utformad för att frambringa en känsla av pur rening. Dessutom kan du ägna dig åt fysiska aktiviteter, liksom välgörande behandlingar och bastubad  Det här är onekligen en fristad för hälsa och andrum i charmiga Saltsjöqvarn.

 

Select collection spa 

Det här är en liten doldis som inte så många känner till, ändå så ligger spat centralt beläget invid Stureplan. Select Collection började som exklusiv resebyrå, men adderade för några år sedan ett eget litet dag-spa, för att kunna erbjuda sina kräsna världsresenärer ett litet paradis i miniatyr. Här arbetar man bara med exklusiva produkter från schweiziska Valmont. Kostar det så smakar det!

 

Babor

Det anrika hudvårdsmärket Babor, som grundades av den tyske biokemisten Michael Babor på 1950-talet, kan numera stoltsera med en 260 kvadratmeter stor flaggskeppsbutik och skönhetssalong på Humlegårdsgatan i Stockholm. Här kan du både shoppa skönhet och få ljuvliga behandlingar. Den behagliga behandlingsloungen ligger en trappa ner och erbjuder resultatinriktade behandlingar med innovativa ingredienser i världsklass!

 

Storkyrkobadet

En klassisk badinrättning med bastanta porslinsbadkar, bastu och bassäng. Just nu är denna lilla pärla under renovering och förväntas slå upp dörrarna 2021, men vi vill ändå slå ett slag för detta anspråkslösa, men alldeles underbara badhus som är beläget i en källare mitt i Gamla Stan. Här kan man verkligen känna historiens vingslag. Simhallens valv härstammar från 1750-talet, först 1945 tillkom bastu och badet öppnades då för allmänheten, och sedan 90-talet drivs det av den ideella föreningen Storkyrkobadarna.  Visst är det något särskilt med unika kulturhistoriska miljöer.

 

Vana spa

Årets stora spa-snackis som nyligen slog upp dörrarna. Här kan du njuta av pool, jacuzzi, ång- och torrbastu, behandlingar för ansikte och kropp i en fantastisk miljö som bokstavligen doftar rekreation. Slappa i spa-loungen med öppen spis, och träna i ett fantastiskt snyggt gym.

Det moderna och minimalistiska formspråket i interiören harmonierar perfekt med miljön där stadspuls möter spa-drömmar, ritad av den internationellt erkände arkitekten och designern Per Öberg, som med stor framgång genom åren utvecklat förstklassiga spamiljöer i Sverige.

 

Sturebadet

Njut av vilsam spamiljö från slutet av 1800-talet, med tempererad bassäng, gym, gruppträning och topp till tå-behandlingar med Kerstin Florian produkter. Här finns också ett K-märkt turkiskt bad för större sällskap, och en trivsam restaurang med vy över den vackra bassängen. Ett hett tips är att undvika lunchrushen, då många klubbmedlemmar tränar.

Elite Hotel Stockholm Plaza

Elite Hotel Stockholm Plaza är ett klassiskt modernt hotell på Birger Jarlsgatan i centrala Stockholm, ett stenkast från Stureplan, med Humlegården på andra sidan gatan och två populära restauranger i byggnaden.

Läs mer

Upptäck mer inom kategorin Nöje & Kultur

Upptäck mer inom kategorin Nöje & Kultur i Stockholm

_