Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Food & Beverage Manager, Elite Grand Hotel

 Elite Grand Hotel är ett vackert fyrstjärnigt hotell som erbjuder 124 hotellrum och 9 konferensrum. 

Vår restaurang Grands Veranda med utsikt över Gavleån och den magnifika matsalen med stuckaturer på väggar och tak ger våra gäster extra guldkant på vistelsen.

Är du en motiverande ledare, har passion för mat och dryck och kan ta viktiga och strategiska beslut? Då kan det här vara ditt drömjobb!

Vi söker dig som idag redan är en ledare inom en liknande verksamhet, tex inom hotell- och restaurangverksamhet som kan redovisa goda resultat, både finansiella och när det gäller personal- och gästnöjdhet.

  Vi ser att du har förmåga att lösa utmaningar på ett smidigt sätt och ser vad som behöver prioriteras i verksamheten. Dina kunskaper inom restaurangekonomi samt datorvana och erfarenhet av olika system är goda. 

Din personlighet präglas av att ständigt vilja vinna, utveckla dig själv och dina avdelningar. Du är en lagspelare med starkt kommersiellt driv. Du brinner för våra gäster och medarbetare. Du har gjort en resa inom hotell och/eller restaurangverksamhet och vill både fortsätta lära och lära ut. Vi ser att du har god administrativ förmåga, även om en stor del av tjänsten är i service med våra gäster och medarbetare. Du är flexibel i dina arbetstider då vår beläggning varierar efter dag och säsong.

Som Food & Beverage Manager kommer du att ingå i hotellets ledningsgrupp och rapporterar direkt till hotelldirektör. Du har formellt ansvar för hotellets avdelningar inom Food & Beverage såsom restaurang, bar, kök, frukost, konferensmiddagar, fikapauser, room service och F&B -lager. 

I tjänsten ingår:

 • Personalansvar för ovanstående avdelningar, vilket innebär rekrytering, utbildning i koncept och service, samt att rätt verktyg och förutsättningar finns för att nå uppsatta mål.
 • Resultatansvar för dessa avdelningar med delaktighet i upprättande av budget, investeringsplan, prissättning, inköp och lagerhållning.
 • Delaktig i bokning och driva merförsäljning av event och annat som driver omsättning till F&B.
 • Kontrollera och följa upp gäst- och personalnöjdhet.
 • Hålla regelbundna driftsmöten för F&B avdelningarna.
 • Övergripande ansvar för att verksamheten inom F&B bedrivs på ett säkert sätt.
 • Aktivt delta i hotellets gemensamma möten och mål då vi arbetar som ett team- tillsammans.

Hotellets avdelningschefer har tätt samarbete för att uppnå bästa möjliga arbetsmiljö för oss själva och våra medarbetare. Drivkraften ligger i att få våra gäster att känna sig som hedersgäster och att vi alla ska älska att gå till jobbet varje dag!

Praktikaliteter:

 • Arbetstider: Varierande med dag, kväll och helger
 • Omfattning: 100%
 • Start: Efter överenskommelse
 • Lön: Efter överenskommelse
 • För frågor om tjänsten kontakta: Emma Norelius, emma.norelius@elite.se
 • Sista ansökningsdag: Urval kommer ske löpande, vi rekommenderar därför att du inte väntar med din ansökan! 

Vi ser framemot att höra från dig!

 1. Ser den individuella gästen och får energi av att leverera minnesvärda upplevelser
 2. Har organisationsförmåga och en god överblick
 3. Är stresstålig och behåller lugn och fokus även under högre tempo

Fakta om tjänsten

Stad Gävle
Hotell
Elite Grand Hotel Gävle
Publiceringsdatum 30 juni
Rekryterande chef Emma Norelius (emma.norelius@elite.se)
Sista ansökningsdag 30 september
Sök nu

Att arbeta inom restaurang och servis ställer stora krav på flexibilitet, kunskap kring mat och dryck och förmågan att få den individuella gästen att känna sig speciell i en fullsatt restaurang.

Gula fasaden av Elite Grand Hotel i Gävle

Om Elite Grand Hotel Gävle

Elite Grand Hotel är ett vackert fyrstjärnigt hotell som erbjuder 124 hotellrum varav två pampiga sviter. Här finns även den trevliga restaurangen Grands Veranda med utsikt över Gavleån samt konferensrum med kapacitet för upp till 130 personer. Hotellet är beläget i centrala delarna av Gävle med bekvämt avstånd till centralstationen. Vårt gym och relax står nyrenoverat till ert förfogande under vistelsen.