Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn
Ett skrivbord med papper och dator

Senior Projektledare

Vi söker nu en strategisk och driven senior projektledare som brinner lite extra för transformations – och förändringsarbete. Har du förmågan att tänka utanför ramarna för innovation och effektivitet till vår organisation? Då är du den vi söker.

Elite Hotels of Sweden är Sveriges ledande familjeägda hotellverksamhet med 42 hotell utspridda över hela landet - från Kiruna i norr till Malmö i söder. De flesta av hotellen återfinns i anrika fastigheter med tradition och atmosfär som byggts upp under förra seklet. Att bo på Elite är något annat än att bara ta in på hotell – vi tror på att leverera Sveriges bästa hotellupplevelse där varje gäst ska känna sig som en hedersgäst med en unik totalupplevelse av tradition, kvalitet och flärd.

I koncernen ingår även flera konsert- och kongressanläggningar, Vana Spa med tillhörande Rooftop by Vana, samt restaurangkedjan Paolo’s och Sveriges ledande gastropubkedja, The Bishops Arms. Elite hotels har ca. 1,750 heltidsanställda med huvudkontor i Stockholm och omsätter drygt 3 miljarder kronor årligen.


Din roll hos oss
Ditt huvudsakliga syfte är att leda och driva det transformations- och förändringsarbete som pågår inom hela ekonomifunktionen, utifrån organisationens nya gren Finance PMO. Rollen är en stödfunktion för CFO, VD och chefer inom ekonomifunktionen i deras förändringsarbete, och bistår med resurser för att koordinera, leda samt ingå även operativt i projekt som påverkar ekonomifunktionen och verksamheten. Detta kan innefatta arbete med att förbättra processer genom digitalisering och automatisering, driva projekt inom förändringsledning, affärsutveckling och systemimplementeringar.

I rollen som projektledare får du möjligt att:

 • Bygga en förstklassig ekonomiprojektorganisation för Elite hotels; utveckla en  övergripande idé och strategi för hur Elite bör arbeta med området på mest framgångsrika sätt, och implementera denna strategi.
 • Driva transformations- och förändringsinitiativ för kontinuerlig förbättring av ”end-to-end”- processer och arbetssätt genom ökad effektivisering, digitalisering och automatisering.
 • Säkerställa att initiativen på ekonomifunktionens roadmap drivs enligt plan. Koordinera projekt i övrig verksamhet som påverkar ekonomifunktionen.
 • Ansvar för att implementation, underhåll och förvaltning av de ekonomisystem, och andra IT-lösningar som används inom ekonomifunktionen, sköts enligt plan.
 • Stötta CFO, VD och chefer inom ekonomi i strategiskt orienterade projekt för Elite Hotels och bistå med resurser för projekt.
 • Hålla sig uppdaterad kring trender och teknologier för ekonomifunktionen.

  Vem är du?
 • Vi ser att du är en person som är analytisk och strategisk med en stark affärsmässig förmåga. Genom din lyhördhet och kommunikationsförmåga lyckas du väl att samarbeta med andra. Du är flexibel och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du kan snabbt ändra ditt synsätt samt tillvägagångssätt. Du drivs av att sätta höga mål för dig själv och slutligen är du motiverad, samt söker aktivt utvecklingsmöjligheter och vågar utmana

  För rollen som senior projektledare har du med dig:

 • Akademisk utbildning inom företagsekonomi, civilingenjör eller liknande och minst 5 års erfarenhet

 •  God överblick och förståelse för hur en ekonomifunktion fungerar, inklusive ekonomiprocesser och finansiell rapportering

 • Gedigen erfarenhet av strukturerat förändringsarbete

 • God teknisk kompetens inom redovisningssystem och verktyg för att kunna utveckla processer och systemstöd samt för att skapa en effektiv och ändamålsenlig systemmiljö.

 • Mycket goda kunskaper inom PowerPoint, Excel och goda kunskaper inom PowerBI

Meriterande:

- Erfarenhet från systemimplementationer inom ekonomifunktionen, gärna ERP-system

- Kompetens och/eller certifieringar inom verksamhetsutveckling eller förändringsledning


  Vad vi erbjuder
  Elite Hotels är ett entreprenöriellt företag där vi värdesätter initiativförmåga, flexibilitet och en lösningsorienterad inställning. Vi är en platt organisation där alla är med och bidrar varje dag.

  Våra hotell är alla olika. Så också våra medarbetare. Inom ramen för Elite Hotels värderingar finns det plats för stora mått av personlighet och improvisation. Vi vill sprida glädje och leverera en totalupplevelse, där känslan av tradition, kvalitet och flärd genomsyrar allt vi gör.

  Vi erbjuder en unik möjlighet för rätt kandidat att komma in i ett mycket spännande skede av bolagets historia och bygga upp en ny funktion där kandidaten har stort inflytande på utformningen av denna. Vi erbjuder en utmanande tjänst i en miljö som karaktäriseras av tradition i kombination med innovation.

  Vi erbjuder lön enligt överenskommelse, 30 dagars semester, friskvårdsbidrag, avtalsenliga förmåner såsom pension samt, givetvis, stora möjligheter att besöka våra fina hotell och restauranger året runt till mycket generösa personalpriser.

  Anställningsform
  Tillsvidareanställning
  Tillträde
  Omgående
  Placeringsort
  Tjänsten är baserad vid Elites huvudkontor, Stockholm
  Sista ansökningsdag
  2024-08-31

  Kontakta oss & mer information
  Det är semestertider och kan därför dröja längre än vanligt med återkoppling på din ansökan och svar på dina eventuella frågor. Men tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag så ansök därmed redan idag!
  Har du fler frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Johanna Malmström, HR Verksamhetspartner, via johanna.malmstrom@elite.se

  Rekryteringsprocessen innefattar intervjuer, tester samt referenstagning.

  Fakta om tjänsten

  Stad Stockholm
  Hotell
  Elite Hotels Huvudkontor
  Publiceringsdatum 9 juli
  Rekryterande chef Johanna Malmström (johanna.malmstrom@elite.se)
  Sista ansökningsdag 31 augusti
  Sök nu