Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Elite Hotel Mimer, Umeå

Matsal med många fönster, dekorationer och dukade runda bord

Upptäck vårt hotell i Umeå

Kungsgatan 75, 903 26 Umeå
8,7/10

Den anrika skolbyggnaden från 1897 är nu vackert transformerad till ett härligt kvalitetshotell med högsta standard mitt i centrala Umeå. Här erbjuds unika rum med generös takhöjd, en spektakulär restaurang och gym och relaxavdelning.

4-stjärnigt hotell
139 rökfria rum
24h reception
Restaurang Artinnittiosju
Vackert läge i centrala Umeå
Gym & Relax
Unik bankettsal från 1897
Miljömärkt

Elite Hotel Mimer ligger centralt beläget i Björkarnas stad Umeå, bara en kort promenad från stadens rika utbud av kultur, shopping och caféer. Hotellet, med sina 139 rum, öppnade dörrarna den 1 april 2016. Byggnaden, som tidigare var en skola, har varsamt omvandlats till ett vackert 4-stjärnigt hotell i klassisk Elite-stil. Varje rum har sin unika touch och generös takhöjd.

För våra gästers bekvämlighet finns gym, en relaxavdelning med ång- och torrbastu samt vår trevliga restaurang Artonnittiosju. Vi välkomnar gärna husdjur till Elite Hotel Mimer, vänligen kontakta hotellet direkt för att boka husdjursvänligt rum. Flygbussen och lokaltrafiken finns i direkt anslutning till hotellet för enkel transport.

Restaurang Artonnittiosju är hjärtat av Elite Hotel Mimer. Här serverar vi en generös frukostbuffé på morgonen, och på kvällen kan du njuta av välkomponerade rätter från vår middagsmeny eller ta något gott att dricka i baren.

Vi är stolta över att vara en del av Västerbottens Experience. Det betyder att du erbjuds genuina upplevelser av Västerbottens kultur och natur när du besöker oss. Som en Västerbotten Experience bygger vi vår verksamhet på hållbarhet med gästvänlighet i fokus. Läs mer på Västerbottens Experience hemsida.

Bekvämligheter

Restaurang
Parkering
Gym
Djur
Relax
Miljömärkt

Våra rum