Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

De topp tre bästa restaurangerna i Växjö

Kockar som tillagat mat i ett restaurangkök

Växjö bjuder på spännande matupplevelser från flera olika kulturer. Närodlad mat på småländska råvaror, en middag som tar dig till Asien eller en helhetsupplevelse med musik där både mat och dryck håller toppklass? I Växjö finns något för alla smaker!


RESTAURANG SKAI

Besöker du Växjö är restaurang SKAI ett måste. Smålands högst belägna restaurang har ett "social dining" koncept, där du delar mat och dryck med ditt sällskap. På menyn återfinns en mängd olika sharingmenyer och smårätter. Avnjut god mat med en enastående utsikt över Växjö. 

MISS VOON VÄXJÖ

Miss Voon är en ambitiös asiatisk stjärnkrog som har kommit att bli en av de starkaste lysande stjärnorna på Sveriges kroghimmel. Första restaurangen öppnades redan 2011 i Stockholm. Nu har den renommerade krögaren Jonas Svensson öppnat ännu en restaurang och den här gången i Växjö. På menyn finns rätter med mycket smakkaraktär där det asiatiska köken förenas med en skandinavisk grund. Restaurangen ligger på Kungsgatan 6, i anslutning till Elite Stadshotellet i Växjö. 

PM & VÄNNER

Är du ute efter en högklassig och modern matupplevelse med grym finess? Då har du hittat rätt. På Michelin-restaurangen PM & Vänner baserar de sin matfilosofi på de tre hörnstenarna skog, äng och sjö. Med närodlade, småländska råvaror skapar de magi i köket med hjälp av spännande tekniker och texturer. Ett besök här är så mycket mer än bara en middag.

Relaterade artiklar