Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

7 restauranger på 7 dagar i Sundsvall

En blandning av en asiatisk och norrländsk rätt

Den vibrerande matstaden Sundsvall har många fantastiska restauranger att erbjuda. Vi har skapat en perfekt restaurangguide som passar alla smaker. Vad sägs om het asian fusion, klassisk krogmat eller en riktigt bra hamburgare? Här kommer en guide på 7 restauranger i Sundsvall.


MÅNDAG MED ASIATISKA SMAKER

Måndag morgon. Luften är rå och otrevlig utanför fönstret och du önskar att det skulle finnas ytterligare en helgdag i veckan. Plötsligt kommer du på att du har bokat bord på restaurang PingPong ikväll och genast känns stegen lite lättare. Du har hört mycket gott om den relativt nyöppnade restaurangen och om de duktiga krögarna som driver PingPong. Det utlovas spännande och välsmakande asian fusion - fast på norrländska.

 

Fräscha drinkar med frukter i

TISDAGENS AVSMAKNINGSMENY

Ny dag och ny restaurang. Denna kväll styr kosan till Hybris, som drivna av sin egen starka självkänsla menar att de lagar mat som de själva gillar och att du bör göra detsamma. Du och ditt sällskap väljer att lita på deras ord och beställer Hybris omakase, restaurangens hemliga avsmakningsmeny. Det japanska uttrycket omakase, som översätts till svenska ungefär ”jag lämnar det till dig”, används ofta på japanska restauranger och låter då kocken helt bestämma menyn. Till detta beställer ni också deras dryckespaket som gifter sig utmärkt till varje rätt som serveras.

ONSDAG MED SMÅRÄTTER OCH DRINKAR

Onsdagen, även kallad lillördag i folkmun, kräver ett restaurangbesök som kan förse med god mat, dryck och trivsam atmosfär. Låt oss rekommendera härliga RÅ på Nybrogatan 16 där maten serveras i mellanstora portioner för att uppmuntra sina besökare att dela på rätter och prova många olika. Restaurangen blandar barstolar med mjuka soffor och bjuder in till en mysig samvaro, vare sig du är här för de tapas-inspirerade rätterna eller det generösa dryckessortimentet. Här kan du sitta länge och trivas.

En grupp människor som skålar

LÖRDAG PÅ KNAUST

Den bästa dagen att ta igen sig på efter en lång vecka. När mörkret börjar falla gör också hungern sig påtaglig och du styr kosan mot Knaust Bar & Matsal. Den spektakulära restaurangen är en hänförande vacker spegelsal med anor från 1800-talet och väl bevarade detaljer. I den trevliga atmosfären njuter du av den välutformade menyn med spännande kombinationer med Norrland som röd tråd. Till efterrätten lyfter du blicken och tänker på alla celebriteter som har slagit klackarna i taket i Spegelsalen genom åren.

Maffiga hamburgare

SÖNDAG MED HAMBURGARE

Du har snart ätit dig igenom hela Sundsvall, men har fortfarande plats för en sista måltid och vill avsluta gourmetveckan på bästa sätt - med hamburgare. Apa är ett av Sundsvalls bättre hamburgerhak och serverar mat lagad från grunden med kärlek, glädje och stor kunskap. Apa vill vara bäst på allt de gör och vill ge sina gäster en kulinarisk upplevelse till bästa pris. Du slår på stort med en King Kong burgare gjord på högrev och syrlig picklad rödlök med en APA-APA, bryggd i restaurangens eget microbryggeri. Mätt och belåten traskar du hemåt genom Sundsvall och klappar tacksamt magen för veckans matupplevelser.

 

Relaterade artiklar