Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

6 härliga spaupplevelser i Stockholm

En kvinna i badrock som sitter vid poolkanten på VANA Spa i Stockholm

Ta en spa-paus i Stockholm, unna dig en välgörande behandling, stilla sinnet och gå in för en digital detox. Eller varför inte besöka några av Stockholms klassiska badhus, och boosta din skönhetsrutin med bastubad? Här är några favoriter som garanterat kommer att ge dig ny energi, inifrån och ut!


VANA SPA stockholm

Den stora spa-snackis som slog upp dörrarna under 2020. Här kan du njuta av pool, jacuzzi, ång- och torrbastu, behandlingar för ansikte och kropp i en fantastisk miljö som bokstavligen doftar rekreation. Slappa i spa-loungen med öppen spis, och träna i ett fantastiskt snyggt gym.

Det moderna och minimalistiska formspråket i interiören harmonierar perfekt med miljön där stadspuls möter spa-drömmar, ritad av den internationellt erkände arkitekten och designern Per Öberg, som med stor framgång genom åren utvecklat förstklassiga spamiljöer i Sverige.

En kvinna får huvudmassage

VANA spa i Vasastan, Stockholm


STUREBADET MARINA TOWER HAMAM

Sturebadet Marina Tower var först i världen med att lansera Kerstin Florians unika Hamam-behandlingar i ett tvättäkta Hamam. Att besöka ett äkta Hamam är en annorlunda och nästintill meditativ upplevelse. Värmen, ångan och fukten gör dig avslappnad och löser upp spänningar i kroppen. Ritualen är utformad för att frambringa en känsla av pur rening. Dessutom kan du ägna dig åt fysiska aktiviteter, liksom välgörande behandlingar och bastubad  Det här är onekligen en fristad för hälsa och andrum i charmiga Saltsjöqvarn.

STUREBADET

Njut av vilsam spamiljö från slutet av 1800-talet, med tempererad bassäng, gym, gruppträning och topp till tå-behandlingar med Kerstin Florian produkter. Här finns också ett K-märkt turkiskt bad för större sällskap, och en trivsam restaurang med vy över den vackra bassängen. Ett hett tips är att undvika lunchrushen, då många klubbmedlemmar tränar.

Bor du på Elite Hotel Stockholm Plaza erbjuder vi härliga spapaket i samarbete med Sturebadet. 

Läs mer

CENTRALBADET

I ett vackert jugendhus med innergård från 1909 ligger det klassiska badhuset. Här bjuds på bassängbad och hälsovård. Prova olika sorters kurbad samt ansikts- och kroppsbehandlingar. Entrén till badhuset är via en lummig gård från Drottninggatan.  Under årets mörkaste månader erbjuder man ljusterapi utomhus på ett litet soldäck i anslutning till restaurangen.SELECT COLLECTION SPA

Det här är en liten doldis som inte så många känner till, ändå så ligger spat centralt beläget invid Stureplan. Select Collection började som exklusiv resebyrå, men adderade för några år sedan ett eget litet dag-spa, för att kunna erbjuda sina kräsna världsresenärer ett litet paradis i miniatyr. Här arbetar man bara med exklusiva produkter från schweiziska Valmont. Kostar det så smakar det!

Vana Spa Snäckviken

Om du är beredd att ta dig 28 minuter söder om Stockholm kan vi varmt rekommendera Vana Spa Snäckviken som återfinns på vårt fantastiska destinationshotell Ad Astra by Elite. Här njuter du av finsk bastu, hamam, ångbastu, och tre exklusiva pooler med möjlighet att fånga solen från den härliga utomhusdelen med utsikt över Snäckvikens mynning. Välkommen till en bekymmersfri tillvaro med ett brett utbud av behandlingar och noga utvalda spaupplevelser oavsett om du längtar efter avkoppling eller en stund av eskapism.

Relaterade artiklar